الجزایر هم با مداخله نظامی در نیجر مخالفت کرد

الجزایر هم با مداخله نظامی در نیجر مخالفت کرد

عبدالمجید تبون، رئیس جمهور الجزایر گفته است که تهدید به مداخله نظامی در نیجر یک تهدید مستقیم برای الجزایر است و ما آن را به طور کامل و مطلقا رد می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «عبدالمجید تبون»، رئیس جمهور الجزایر در گفتگویی با تلویزیون ملی این کشور ضمن مخالفت با هرگونه عملیات نظامی در نیجر گفت که الجزایر مخالف هرگونه مداخله نظامی احتمالی در جمهوری نیجر است.

وی گفت: «تهدید یا مداخله نظامی در نیجر یک تهدید مستقیم برای الجزایر است و ما آن را به طور کامل و مطلقاً رد می‌کنیم.»

رئیس دولت الجزایر در مورد وضعیت پیش آمده در نیجر خاطرنشان کرد: «مشکلات باید از طریق مسالمت‌آمیز حل شود. یک کودتا [در نیجر] روی داد و ما هم در مقابل تأیید کردیم که از نظم قانون اساسی حمایت می‌کنیم و بازگشت به این نظم ضروری است. ما آماده کمک به آنها هستیم، اما از عمیات نظامی حمایت نمی‌کنیم.»

الجزایر و نیجر بیش از ۹۵۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک دارند.

از سوی دیگر، همزمان «اولگ اوزروف»، معاون وزارت خارجه روسیه در امور آفریقا و رئیس دبیرخانه مجمع مشارکت روسیه و آفریقا نیز با هشدار نسبت به هرگونه عملیات نظامی خارجی در نیجر گفته است: «روسیه هرگونه مداخله نظامی خارجی در امور داخلی نیجر را دارای نتیجه معکوس می‌داند.»

این مقام ارشد وزارت خارجه روسیه گفت: «روسیه رویدادهای نیجر و کشورهای مشابه را امور داخلی خودشان می‌داند و مسکو در این فرآیندها مداخله نمی‌کند. ما فکر نمی‌کنیم که دخالت در امور نیجر در حال حاضر به هیچ وجه کمکی به این کشور بکند، برعکس ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.»

به تازگی کمیسر جامعه اقتصادی غرب آفریقا (اکواس) در اظهاراتی رسانه‌ای فاش کرد که رهبران گروه اقتصادی اکواس در نشست ویژه اخیر خود در «ابوجا» پایتخت نیجریه که برای بررسی اوضاع اضطراری حاکم در نیجر گرد هم آمده بودند، طرحی را برای مداخله نظامی احتمالی در نیجر بررسی کرده‌اند.

وبگاه خبری «روسیا الیوم» با اعلام این مطلب نوشت: «عمر علی تورای» کمیسر گروه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا اظهار داشت که رهبران اکواس در نشست خود با ارائه طرح نظامی، ابعاد، زمانبندی و بسیج نیروهای نظامی برای لشکرکشی محتمل به نیجر را بررسی کردند.

در خبری مرتبط، یک دیپلمات ارشد گامبیا درباره موضع کشورهای عضو گروه اقتصادی غرب آفریقا درباره وضعیت فوق‌العاده نیجر تصریح کرد که «اکواس» کماکان مایل است از طریق مسالمت‌آمیز و از رهگذر «تلاش‌های دیپلماتیک» مسئله بحران کنونی در نیجر را حل و فصل کند و در مرحله نخست، به عاملان کودتای نظامی «هرگونه فرصتی برای عقب‌نشینی از اقدام اخیر نظامی در خلع رئیس جمهور را خواهد داد.»

همچنین «احمد عطاف» وزیر خارجه الجزایر روز جمعه در مراسم استقبال از فرستاده ویژه رئیس جمهور نیجریه در سخنانی کودتای نظامی علیه «محمد بازوم» رئیس جمهور برکنارشده نیجر را محکوم کرد و خواستار بازگشت بازوم به قدرت شد.

وزیر خارجه الجزایر در استقبال از فرستاده رئیس جمهور نیجریه که برای بررسی اوضاع بحرانی نیجر وارد الجزایر شد، در بخش دیگری از سخنان خود با دعوت از سران کشورهای غرب آفریقا برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اوضاع در نیجر، نسبت به مداخله نظامی هشدار داد و افزود: استفاده از نیروی قهریه خارجی علیه نیجر به وخامت اوضاع در نیجر خواهد افزود.

گفتنی است نظامیان ارتش نیجر در بامداد روز پنجشنبه (۲۷ ژوئیه / مرداد) هفته گذشته در کودتای نظامی علیه محمد بازوم، رئیس جمهور نیجر، وی را از قدرت برکنار کردند و دستور بستن پایانه‌های مرزی و منع آمد و شد را صادر کردند.

کد خبر 5854573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha