۱۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۴۴

مدیر جهاد کشاورزی اردکان:

باغ‌های اردکان در معرض خطر نابودی است

باغ‌های اردکان در معرض خطر نابودی است

یزد- مدیر جهاد کشاورزی اردکان گفت: خشکسالی پیاپی حاکم بر کشور بویژه شهرستان اردکان بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان را در معرض خطر نابودی قرار داده است.

سیدعلی حسینی پور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دمای هوا در سال جاری به مدت بیش از یک ماه بالای ۴۶ درجه و رطوبت هوا در اکثر مواقع بین ۸ تا ۱۳ درصد در نوسان بوده است در چنین شرایطی قطع برق و اعمال کاهش دبی چاه‌های کشاورزی، خطر و خسارت باغ‌ها را چند برابر کرده و در کاهش محصول رکوردشکنی داشته ایم به نحوی که به افت ۲۵ درصدی محصول رسیده ایم.

وی عنوان کرد: این میزان افت به ازای هر هکتار در شهرستان اردکان به ۳۵۰ میلیون تومان می رسد.

مدیر جهاد کشاورزی اردکان با بیان اینکه باید این نکته را نیز در نظر گرفت که تنش گرمایی و آبی منطقه خسارتش را سال‌ها بر جا خواهد گذاشت و گاهی حفظ باغ‌ها را فاقد توجیه اقتصادی می‌کند، تصریح کرد: بنابراین به منظور حفظ این باغ‌ها باید چاره‌اندیشی و اعتبار ویژه در نظر گرفته شود زیرا باغ‌های پسته به نوعی مخزن ژنتیکی کشور به شمار می‌روند زیرا بیش ۷۰ رقم پسته در آنها وجود دارد.

حسینی‌پور افزود: حفظ و پایداری اینگونه باغ‌ها با مساعدت اعتباری تسهیلاتی و تامین آب مورد نیاز باغ‌ها بر اساس نیاز آبی نه کمتر و نه بیشتر محقق خواهد شد.

وی یادآور شد: اما در مورد بحران دوم بخش کشاورزی یعنی وجود آفت مگس مدیترانه در باغ‌های انار عقدا که در پنج سال گذشته، خساراتی را وارد کرده است، لازم است برای احیای آن اعتبار ویژه در نظر گرفته شود.

حسینی‌پور عنوان کرد: عدم سکونت بسیاری از مالکان باغ‌ها در بخش عقدا، خرده مالکی بسیار شدید باغ‌ها به نحوی که قطعات پراکنده باغ‌ها گاه به زیر ۵۰۰ متر رسیده و وجود وراث در همین قطعات کار کردن در این قطعات را نیز مشکل ساز کرده، عدم حضور وراث در مشارکت مبارزه و مدیریت و بهداشت باغ‌ها و … از چالش‌های باغداری این بخش است.

مدیر جهاد کشاورزی اردکان گفت: عدم استطاعت مالی بسیاری از باغداران از لحاظ جسمانی نظیر کهولت سن و گاه مسائل مالی در تامین هزینه های مبارزه، عدم رغبت بسیاری از مدیران عامل چاه‌ها و قنوات درگیر در این مبارزه به علت بدحسابی و برخوردهای نامطلوب بهره برداران و وجود باغ‌های ترکیبی، مسائل مقابله با مگس مدیترانه‌ای را دشوار کرده است.

حسینی‌پور افزود: همه این عوامل باعث شده خسارت مگس مدیترانه در ۲۹۰ هکتار از باغ‌های انار عقدا که به جرأت می توان گفت بهترین نوع انار کشور را دارد را بسیار تشدید کرده و حتی رسیدگی به این باغ‌ها در این چنین شرایط آب و هوایی و با وجود این آفت را غیر اقتصادی کرده بنابراین به نظر می‌رسد باغ‌های فعلی نیز در آینده‌ای نه چندان دور به باغ‌های رها شده می‌پیوندد.

کد خبر 5858270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha