۲۲ آبان ۱۳۸۶، ۱۷:۳۵

جلالی در جمع خبرنگاران:

کمیسیون امنیت ملی مجلس تهدیدات خارجی را بررسی می‌کند

کمیسیون امنیت ملی مجلس تهدیدات خارجی را بررسی می‌کند

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مقرر کرد در نشستی با حضور اعضای این کمیسیون و مسئولان دستگاه های ذیربط، موضوع "تهدیدات خارجی" را مورد بررسی کارشناسانه قرار دهند.

 به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر دکتر کاظم جلالی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم که گزارش نشست عصر امروز این کمیسیون را برای خبرنگاران تشریح می کرد ، اظهار داشت: جمهوری اسلامی به دلیل استقلال خواهی و دگرگونی بلوک های قدرت در عرصه جهانی و ایجاد خیزش عظیم اسلامی در سطح دنیا پس از انقلاب، همواره با تهدیدات مختلف مواجه بوده است.

او که در پاسخ به این سئوال که آیا در جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت ملی موضوع جدی بودن یا نبودن تهدیدات بیگانگان علیه جمهوری اسلامی  مورد بحث قرار گرفت سخن می گفت، ادامه داد: در جلسه امروز در این زمینه به طور مفصل بحث و تبادل نظر شد و مقرر گردید جلسه کارشناسی با حضور دستگاههای مختلف برای بررسی مسئله تشکیل شود.

جلالی ادامه داد: به نظر می رسد در شرایط فعلی بیش از پیش نیازمند فهم دقیق به تحولات جهانی و مسائل منطقه ای و بین المللی هستیم و دیدگاههای ما باید کارشناسانه و واقع بینانه باشد.

وی افزود: نباید در درون مردم  نگرانی ایجاد کرد اما مسئولان باید نظرات کارشناسی خود را در مجامع صاحب صلاحیت و تصمیم گیر مطرح کنند تا مبتنی بر کارشناسی و سنجش واقعی امور به تصمیمات مقتضی دست یابیم.

این نماینده ملت خاطرنشان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که در مقابله با تهدیدات ، با وحدت و اتحاد و انسجام و واقع بینی برای تبدیل هر گونه تهدید به چالش و در نهایت به یک فرصت ، به طور همه جانبه تلاش کنیم.

مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جلسه عصر امروز این کمیسیون سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امورخارجه حضور داشت، متذکر شد: در این نشست آخرین تحولات مربوط به موضوع هسته ای کشورمان و مسائل مربوط به منطقه به ویژه عراق و همچنین نحوه تعاملات جمهوری اسلامی با جهان مورد بررسی قرار گرفت.

جلالی در خصوص مسئله هسته ای کشورمان با تاکید بر استمرار گفتگوهای جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد: دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته به صورت تلفنی با یکدیگر گفتگو کردند و در آینده نزدیک  نیز دیدار و مذاکره خواهند داشت.

وی با اشاره به حمایت و پشتیبانی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از دبیر شورای عالی امنیت ملی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در پرونده هسته ای اظهار داشت: دکتر جلیلی با توجه به تجربه و توانمندی و شایستگی از حمایت همه نهادهای کشور برخوردار است و تلاش های ارزنده او در دوران معاونت وزارت امورخارجه و مسئولیت فعلی را ارج خواهیم نهاد.

نماینده شاهرود ادامه داد: آنچه مشخص است این که گفتگوهای جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موضوع  سانتریفیوژهای نوع اول و دوم گفتگوهایی صادقانه و مبتنی بر توافقات انجام شده بین دکتر لاریجانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و سولانا و محمد البرادعی مدیر کل آژانس بوده است.

جلالی در پاسخ به سئوالی در خصوص گزارش آتی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موضوع هسته ای کشورمان که قرار است فردا ارائه شود گفت: پیش بینی مسئولان دستگاه دیپلماسی مبتنی بر تعاملات فعالانه ایران با آژانس و انجام مذاکرات با البرادعی و سولانا، نگرشی مثبت است که امیدواریم گزارش جدید مدیر کل همچون گزارش سپتامبر گذشته از روندی کارشناسانه ، واقع گرایانه و مثبت برخوردار باشد. 

او همچنین با اشاره به بررسی کنسرسیوم تهیه سوخت هسته ای نیز توضیح داد: آنچه برای جمهوری اسلامی مهم است، دست یافتن به دانش کامل انرژی هسته ای و چرخه سوخت در داخل کشور است اما بسیاری از پیشنهادات از نقاط ابهام جدی برخوردار هستند.

جلالی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس قواعد بین المللی و معاهده NPT و همچنین مقررات پادمان به دنبال دستیابی به حقوق کامل هسته ای خود است و البته حق آژانس را در راستای آزمایی در چارچوب قواعد بین المللی و بدون فشار قدرت های بزرگ به رسمیت می شناسیم و برای اعتماد سازی از تلاش و همکاری با آژانس فروگذار نخواهیم کرد.

مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع عراق نیز اظهار داشت: امنیت عراق به دلیل برخورداری از مرز مشترک با امنیت ملی جمهوری اسلامی گره خورده و سیاست اصولی ایران این است که در عراق صلح و امنیت و آرامش برقرار شود.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی از هیچ تلاشی در راستای استقرار امنیت و صیانت از تمامیت ارضی عراق و تقویت دولت مرکزی آن کشور  فروگذار نیست متذکر شد که گفتگوهای ایران و آمریکا در خصوص مسائل عراق در این چارچوب انجام می شود.

جلالی در پایان تاکید کرد: عدم تقویت دولت مرکزی عراق و اعطای اختیارات کامل به این دولت و تشکیل و تقویت پلیس و ارتش آن کشور ، آسیب های جدی به عراقی ها می زند که راهکار خروج از وضعیت واگذاری اموراز سوی اشغالگران به دولت و ملت عراق است.

کد خبر 585847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha