به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، نشریه نیویورکتایمز در گزارشی نوشت که سرگئی پاشینسکی، قانونگذار پیشین اوکراین که در چندین پرونده فساد متهم بوده و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور او را «تبهکار» خوانده، از زمان آغاز عملیات نظامی مسکو در کییف در فوریه ۲۰۲۲، با فروش سلاح میلیونها دلار به چنگ آورده است.
به نوشته نیویورکتایمز، شرکتی در ارتباط با پاشینسکی، حالا به یکی از عمده تامینکنندگان سلاح برای ارتش کییف بدل شده است. گفته میشود وزارت دفاع اوکراین اندکی پس از آغاز عملیات نظامی روسیه، با پاشینسکی که از لحاظ سیاسی منزوی شده، تماس گرفته است.
براساس این گزارش، مقامات نظامی اوکراین برای خرید مهمات مناسب و کافی جهت استفاده در تسلیحات ساخت شوروی سابق، به تقلا افتاده و امیدوار بودند که نماینده اسبق پارلمان این کشور بتواند از طریق رابطهای غیررسمی که در حوزه تجارت اسلحه دارد، به آنها کمک کند.
پاشینسکی پیشتر، سالها مسئولیت نظارت بر هزینهکِرد نظامی اوکراین را برعهده داشت و به نوشته نیویورکتایمز، شرکت فناوری زرهی اوکراین که با پاشینسکی ارتباطاتی دارد، از همان ابتدای جنگ به «بزرگترین تامینکننده سلاح در اوکراین بدل شده است.»
گزارشها حاکی از آن است که این کارخانه با استخدام و بهکارگیری شبکه دلالان فعال در سراسر اروپا، نارنجک، گلوله توپخانه و موشک خریده و به ارتش اوکراین میفروشد. این شرکت در سال ۲۰۲۲، در مجموع بیش از ۳۵۰ میلیون دلار فروش کرد و این در حالی است که سال پیش از آن در صورت مالی خود تنها ۲.۸ میلیون دلار درآمد گزارش کرده بود.
نیویورکتایمز به نقل از چند مقام اوکراینی که نخواستند نامشان فاش شود، مدعی شد که مقامات این کشور در حال بررسی قیمتگذاریهای شرکت و همچنین روابط مالی پاشینسکی با ماموران خرید و شرکتهای خارجی هستند.
این رسانه آمریکایی یکی از طرحهای منتسب به پاشینسکی با مداخله بلغارستان جهت تامین سلاح را اینگونه توصیف کرده است. بلغارستان یکی از تولیدکنندگان بزرگ مهمات برای سلاحهای ساخت شوروی بوده و از تامین مستقیم سلاح برای اوکراین خودداری کرده است.
پاشینسکی از رابط خود در بلغارستان خواسته است تا سفارشها را در اولویتبندی کارخانههای اسلحهسازی بلغارستان دستکاری کند. در فهرست اولویتها هم مقصد محمولهها با کمک دلالی به نام «آندژی کوالزینک»، به دروغ لهستان ذکر شده بود. به نوشته نیویورکتایمز، قیمتها در هر مرحله افزایش پیدا میکند چون دلالها بیشتر شده و سهمشان را میخواهند و پرداخت هزینهها نیز با ارتش اوکراین است. هرچند، کمکهای اروپایی تا حد زیادی این هزینهها را پوشش میدهند.
نیویورکتایمز تاکید کرده است که گرچه مقامات غربی در محافل خصوصی از ظهور دوباره چنین شخصیتهای درسایهای همچون پاشینسکی، ناراحت هستند اما از ترس بازی کردن در زمین روسیه بهدلیل اتهاماتی که مسکو درباره فساد اوکراینیها مطرح کرده است، سکوت کردهاند.
زلنسکی در سال ۲۰۱۹ پاشینسکی را «مجرم» خواند و اداره مبارزه با فساد اوکراین نیز متعاقباً تحقیقاتی را علیه قانونگذار پیشین این کشور آغاز کرد و در سال ۲۰۲۰ نیز به منزل و دفتر کار او یورش برد.
نیویورکتایمز در این گزارش احتمال میدهد که دولت اوکراین در ازای ورود جریان بیوقفه سلاح و مهمات به این کشور، کارزار به اصطلاح مبارزه با فساد و فشار برای شفافیت را متوقف کرده است.
نظر شما