به گزارش خبرنگار مهر، سئوال گفتگو در بین چه کسانی و درباره چه موضوعی "، موضوعی است که امسال در دستور کار روز جهانی فلسفه قرارگرفته است.
کوتشیروا ماتسورا ، مدیر کل یونسکو در بخشی از پیام خود به مناسبت این روز آورده است: عمیقتر کردن گفتگوهای ( سیاسی ، فلسفی و بین فرهنگی ) و رسیدن به ادراک متقابلی از افکار و ارزشهای مشترک، همچون به ثمر رساندن مطالبات و اجرای طرحهای مشترک، مستلزم به روز کردن خطوط و مرزهای موجود در میان موافقتها و مخالفتها، فاصلهها و شکافها، سکوتها، سوء تفاهمها و بن بستها است و این امری امکان پذیر است. تعریف شرایط لازم برای گفتگوهایی جهانی از این باب، با پذیرش وجود تفاوتها در بین سخنوران و در بین جریانات وگرایشها و سنتهای فلسفی، در روز جهانی فلسفه امکانپذیر است. روزی که با بررسی وضعیت موجود، با نگاهی به جهان امروز به بازخوانی نقادانه مفاهیم و روش های تفکر نیز میپردازد.
ماتسورا می افزاید: یونسکو، سخن را به جامعه مدنی میسپارد تا در کنار فلاسفه، مورخان، آموزگاران و پژوهشگران ، مناظره و گفتگوهای گسترده ای را که به پویایی افکار می انجامد، ترویج کنند. روز جهانی فلسفه فرصت گردهم آیی و ملاقاتهای فرهنگی است. فرصتی که قبل از همه تمرین تفکر آزاد، منطقی و دانشورانه جمعی ، درباره چالشهای عمده جهان امروز است. یونسکو به نوبه خود مفتخر است که به این مناسبت، نتایج مطالعه گستردهای را در باب آموزش فلسفه در جهان با عنوان " فلسفه "، مدرسهای از آزادی - آموزش فلسفه و یادگیری دانش آموختگان فلسفه : وضعیت موجود و نگاهی به آینده " . با قصد و نیت جای دادن نیازهای فلسفی در بطن طرحهای جوامع دانش مدار، منتشر کند.
مدیر کل یونسکو تصریح میکند: اینجانب صمیمانه امیدوارم امسال تعداد بیشتری از کشورهای عضو یونسکو با برگزاری این بزرگداشت و مشارکت در بحثها، به گسترش گفتگوها در بین همه عاملان اجتماعی بویژه در بین جوانان بپردازند و اشکال جدید و متفاوتی از تفکر روشنفکری و روشنگرانه زمانه ما را بنا نهند.
نظر شما