خبرگزاری مهر-گروه استانها؛ در چنین روزی ملت ایران با گذراندن روزهای سخت چشم انتظاری، پذیرای صابران راست قامتی بودند که با افتخار تمام پای به خاک کشور گذاشتند تا ثابت کنند که این انقلاب و ارزشها و دستاوردهای آن جاودانه و ابدی است.
در ۲۶ مرداد سال ۶۹ بود که خبر بازگشت آزادگان به میهن اسلامی شور و وجدی توصیفناپذیر در کشور ایران رقم زد و همه برای آمدن رسولان جنگ کوچهها و خیابانها را آذین بسته تا به استقبال این روز تاریخی بروند و سربازان وطنی که بعد از سالها مشق صبر و استقامت حتی دشمن را به زانو درآورده بودند، به خاک وطن پا گذاشته و صلابتی به این نظام و ملت آن ببخشند.
عبدالله محمدی از آزادگان سرافراز دیار سبلان در حالی که خاطراتی از دوران اسارت بازگو میکرد، با چشمانی پر از اشک اظهار کرد: آنچه که از این دوران به یاد مانده صبر و حوصله بیپایانی بود که فرزندان این دیار برای همیشه از آن به عنوان ودیعه الهی یاد میکنند و در اوج امید و بازگشت به میهن به یکباره با عنایت الهی فرصت حضور مجدد در کشور و در بین هموطنان نصیب آزادگان شد.
وی با بیان خاطراتی از اردوگاه رمادیه که به نام اطفال نامگذاری شده بود، تصریح کرد: در این اردوگاه نوجوانان و جوانان در گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال گرد هم آمده بودند تا دوران شیرین نوجوانی خود را در اسارت سپری کنند اما کاری کردند که خود سربازان رژیم بعث اعلام میکردند که شما رزمندگان ایران و نوجوانان صبر و استقامت را نیز به زانو درآوردید.
این آزاده سرافراز گفت: هر چند این نوجوانان هر روز مورد آزار و شکنجه قرار میگرفتند اما هیچ وقت اجازه ندادند که سربازان عراقی به ملت ایران و امام راحل توهین و یا ناسزا گفته و یا کاری نامتعارف علیه ملت ایران را انجام دهند.
میهنپرستی هرگز از خاطر آزادگان زدوده نشد
رحمان همتی دیگر آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس با بیان اینکه در اوج سختیها اسرا و آزادگان ایرانی در نهایت همگرایی و وحدت سعی کردند تا آبروی نظام و ملت ایران را صیانت کنند، افزود: آنچه که از خاطرات دوران اسارت به یادگار مانده نهایت همدلی رزمندگانی بود که حتی لحظهای همدیگر را تنها نگذاشته و در سختیها و دشواریهای اسارت در کنار هم بودند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بیان و قلم از بازگو کردن خاطرات آزادگان عاجز و ناتوان است و در اوج مردانگی سلحشوران این مرز و بوم سعی کردند تا به معنای واقعی صبر و استقامت را معنا کرده و با ایمانی راسخ و اعتقادی قلبی همواره امیدوار و چشم انتظار آزادی و بازگشت به کشور قرار گیرند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل نیز با اشاره به خدمات بنیاد شهید استان به ۷۰۰ آزاده سرافراز این مرز و بوم اضافه کرد: تلاش ما بر این است تا در حوزههای دارویی و درمانی و دیگر خدمات فرهنگی، اشتغال و… در خدمت آزادگان سرافراز استان اردبیل باشیم.
داور نوری بیان کرد: ۲۶ مرداد را که یادآور خاطرات شیرین ملت ایران در بازگشت آزادگان است، گرامی میداریم و بر این باوریم این اسطورههای استقامت را باید مجسمه ایثار، جهاد و شهادت دانست که فداکاری آنها کمتر از شهادت نیست.
وی ادامه داد: این الماسهای درخشان که در دوران دفاع مقدس و اسارت آبدیدهتر شدند باید به عنوان الگوها و سیرههای رفتاری مورد توجه نوجوانان و جوانان قرار گیرند تا همواره این عظمت به شایستگی و نیکی یاد شده و از آن به بزرگی نام ببرند.
آزادگان، هیچگاه متعلق به یک مقطع از تاریخ نیستند، بلکه همواره مانند روحی در همه ارکان این کشور و ملت جاری شدهاند، چرا که پیام و سیره آنها، فریاد سربلندی و شکوهمندی ملت ایران اسلامی است که برای همیشه ماندگار است و در هر زمان و میدانی میتوان از آن بهرهمند شد.
نظر شما