سیامک بهارلویی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در یک قرن گذشته برای ۸ هزار و ۵۰۰ سردفتر اجازه تأسیس داده شد که با اجرای قانون تسهیل و صدور مجوز، ۹ هزار و ۵۰۰ سردفتر اجازه تأسیس دریافت کردند و این در حالی است که اکنون ۶۰ درصد از ۸ هزار و ۵۰۰ سردفتر در کشور ضررده است و با ۲ برابر شدن تعداد آن برای پایداری سردفتران اجازه هر نوع تخلفی را میدهند چون بیش از یک میلیارد تومان هزینه دفتر و تجهیزات آن را داده است.
وی جایگاه یک سردفتر را در حد جایگاه یک قاضی دانست و گفت: سردفتر با داشتن مُهری که در دست دارد قادر خواهد بود هر قراردادی را سند دار کند و همچون حکم قضائی قطعی و لازم الاجرا است و این اهمیت جایگاه یک سردفتر را نشان میدهد.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان با اعلام اینکه از ۸ هزار ۵۰۰ سردفتر در کشور بالغ بر ۵۳۰ سردفتر در اصفهان دارای مجوز است، ادامه داد: سردفتری را نمیتوان در رده یک صنف یا کسب و کار دانست که مجلس این نگاه را به سردفتر دارد.
وی با بیان اینکه در قانون قبل در شهرها به ازای هر ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر یک دفترخانه باید وجود داشته باشد، افزود: در قانون جدید اعلام شده است که بدون ظرفیت دفترخانه تأسیس شود که این به معنای ورشکستگی دفاتر اسناد رسمی است.
بهارلویی با اظهار اینکه اگر از اسناد عادی، سلب اعتبار شود و جای آنها را اسناد رسمی بگیرد، بسیاری از مشکلات حقوقی حل و نظم حقوقی ایجاد میشود، افزود: سند رسمی صرفاً اسنادی است که در دفاتر اسناد رسمی نوشته میشود.
وی گفت: فرهنگسازی و اطلاع رسانی مردم در ارتباط با اعتبار و اهمیت سند رسمی و سلب اعتبار از اسناد عادی ازازدحام شدید دادگاهها و حجم سنگین پروندههای قضائی جلوگیری میکند.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان بیان داشت: بنگاههای املاک حق تنظیم و برگه سند مبایعه نامه را ندارند زیرا بر اساس قانون تجارت، کار این بنگاهها به نوعی واسطه گری است و آنها فقط میتوانند فروشنده و خریدار را به هم معرفی کنند.
وی از اجرای طرح اسکن و عکس برداری اسناد در سردفتران خبر داد و گفت: سال گذشته بالغ بر ۷۴ هزار جلد دفتر اسناد رسمی اسکن و به تدریج بارگذاری شد که این طرح عامل کاهش تخلفات سردفتران میشود.
نظر شما