به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی ناصحی، روز یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲، در نشست خبری که به مناسبت تشریح دستاوردهای سازمان بیمه سلامت در آستانه هفته دولت برگزار شد، با عنوان این مطلب که پرداختهای بیمه سلامت در دو سال گذشته منظم و به روز شده است.
وی افزود: پرداختهای نسخه الکترونیک، داروخانهها و بیمه روستایی تا پایان تیر ماه پرداخت شده است.
ناصحی بر اهمیت مقوله پیشگیری و خدمات توانبخشی تاکید کرد و گفت: تاکنون ۱۵ میلیارد برای کاردرمانی، ۶ میلیارد فیزیوتراپی و به در سال گذشته ۱,۳۵۰ میلیارد تومان برای معلولان تحت پوشش بهزیستی هزینه کرده ایم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: پرونده الکترونیک نیز یکی دیگر از خدمات بیمه سلامت است که پیگیر تکمیل آن هستیم.
وی افزود: بیش از ۳۳ میلیون ایرانی بدون پرداخت حق بیمه، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند.
ناصحی به تشکیل صندوق بیماریهای صعب العلاج و سخت درمان اشاره کرد و گفت: ۱۰۷ بیماری در لیست قرار داده ایم و تاکنون ۵۱ بیماری وارد لیست صندوق شده است.
وی افزود: سال گذشته ۳,۱۰۰ میلیارد تومان برای بیماران خاص و صعب العلاج اختصاص دادیم.
ناصحی ادامه داد: هزینههای دارویی بیماران در صندوق بیماریهای صعب العلاج و سخت درمان به بالای ۹۰ درصد رسیده و پرداختی از جیب بیمار در حد ۵ تا ۱۰ درصد است.
وی افزود: غربالگری را برای پیشگیری از تولد نوزاد با بیماریهای خاص را دنبال میکنیم و امیدواریم با انجام این کار، هزینههای سنگین درمان بیماریها را کاهش دهیم.
ناصحی گفت: ضعف ما توجه به بخش سرپایی در بخش خصوصی است، زیرا بیشترین مراجعات به بخش خصوصی است. اما نمیتوانیم بیش از ۷۰ درصد هزینههای درمان را با تعرفه دولتی پرداخت کنیم. بنابراین، پرداختیها از جیب مردم در بخش سرپایی زیاد است.
وی افزود: ما به دنبال این هستیم که سهم بیمه سلامت از هزینههای سرپایی را افزایش دهیم.
ناصحی به پوشش هزینههای درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: سقف دورههای درمان و سقف ریالی را در بخش دولتی برای درمان ناباروری برداشته ایم.
وی افزود: در بخش غیردولتی نیز ۹۰ درصد تعرفه عمومی را پرداخت میکنیم.
ناصحی در خصوص اعتبارات سازمان بیمه سلامت ایران، گفت: بیمه سلامت برای اقشار محروم جامعه است، به طوری که توانسته ایم با کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان، بیمه رایگان کنیم.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان کمتر از منابع مورد نیاز را پرداخت میکند.
ناصحی در مورد جمعیت صندوق بیماریهای خاص، گفت: بیش از یک میلیون نفر در سامانههای ما برای بیماریهای خاص و مزمن، نشان دار شده اند.
وی افزود: موضوع دهک بندی در صندوق بیماریهای صعب العلاج لحاظ نمیشود.
ناصحی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه ادارات بیمه سلامت در شهرستانها از قبول ۲۰ درصد سقف نسخه کاغذی امتناع میکنند، گفت: اصلاً چنین موضوعی نیست و بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲، بیمه سلامت تا سقف ۲۰ درصد نسخ کاغذی را قبول میکند.
نظر شما