خبرگزاری مهر، گروه استانها: شاید روزی که ایده امام محله در کشور مطرح شد هرگز کسی گمان نمیکرد که با اجرای صحیح این طرح میتوان امام محله را به طبیب واقعی دردهای مردم در محلات پر از آسیب و چالش تبدیل کرد و بخش عمدهای از آسیبها را بتوان با کمک این طلبهها مرتفع ساخت.
استقرار امام محلهها و طلبههایی که برای خدمت به مردم و رفع مشکلات آنان سر از پا نمیشناسند به همراه خانواده در محلههای محروم و در کنار مردم این محلات تأثیر زیادی در همراهی مردم این مناطق و حل مشکلات آنها توسط خود مردم داشته است.
حجت الاسلام «علی اصغر سهرابی» یکی از امام محلههایی است که با عشق به خدمت به مردم کار در مسجد امام خمینی (ره) قزوین به عنوان یکی از بزرگترین مساجد در داخل شهر قزوین را رها کرد و به همراه خانواده و با تحمل مصائب و مشکلات زیادی راهی محله کم برخوردار بهار قزوین شد.
اولویت خدمت برای من محله بهار بود
وی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه باورم این بود که غیبت من در مسجد امام خمینی (ره) مشکلی را ایجاد نمیکند و روحانیون زیادی برای کار در این مسجد هستند اما محلهای مثل کوی بهار باید در اولویت خدمت باشد.
این امام محله ادامه داد: گام اول اجاره مسکن در محله بهار بود اما کسی حاضر نبود به من به عنوان یک غریبه که از قضا روحانی هم هستم منزل مسکونی اجاره دهد و به همین خاطر مجبور شدم با لباس شخصی و به همراه همسرم برای اجاره یک منزل در این محله تلاش کنم.
وی با بیان اینکه تلاش من سرانجام نتیجه داد و توانستم یک ساختمان متروکه را که شرایط خوبی نداشت و مدتها خالی بود، بدون دیدن و بازدید کردن اجاره کنم، افزود: این خانه نیاز به تعمیرات بسیاری داشت و به همراه همسرم آن را تا حدودی تعمیر کرده و در آن ساکن شدیم.
بازگشایی مسجدی که تعطیل بود
حجتالاسلام سهرابی عنوان کرد: گام بعدی برای بازگشایی مسجدی بود که مدتها بود به بهانه سرقت تعطیل بود و کسی از آن استفاده نمیکرد.
وی تاکید کرد: باور و اعتقاد من این است که مسجد باید به مرکز و محل ثقل مردم در محلات تبدیل شود تا بتواند نقش اساسی و مهم خود را ایفا کند.
این امام محله گفت: هرجا مسجد فعال و قوی بوده مشکلات آن محله نیز کم بوده و بر همین اساس و با همین اعتقاد مسجد را بازگشایی کردم. در روزهای نخست تنها بودم و حتی تنها نماز اقامه میکردم اما بعد از چند روز کم کم تعداد نمازگزاران به یک نفر و بعد چند نفر رسید.
وی اظهار کرد: امروز چندین صف برای اقامه نماز داریم و توانستهایم ارتباط خوبی بین مردم و مسجد ایجاد کنیم و شاهد اقامه نمازهای روزانه با حضور خوب مردم در این محله هستیم.
اعتیاد و سرقت مهمترین مشکلات کوی بهار
این امام محله ادامه داد: گام بعدی شناسایی آسیبهای محله و تلاش برای رفع آن بود و توانستیم با رصد وضعیت محله متوجه شویم که اعتیاد و سرقت مهمترین آسیب این منطقه است.
وی افزود: ارتباط و دوستی با همه اجزای محله مخصوصاً معتادها در دستور کار قرار گرفت تا بتوانم آنها را در کنار خودم نگه داشته و کاری کنم که نسبت به من موضع نداشته باشند.
حجت الاسلام سهرابی بیان کرد: همزمان با این اقدامات برخی مشکلات محله را پیگیری میکردم و سعی میکردم آن را رفع کنیم.
وی تاکید کرد: محله بهار علی رغم اینکه در یک کیلومتری شهر قزوین قرار داشته و زیر نظر شهرداری قزوین است اما از داشتن سادهترین امکانات رفاهی مانند پارک و خانه بهداشت و باشگاه ورزشی محروم است.
راه اندازی باشگاه ورزشی برای نوجوانان
این امام محله گفت: زیر زمین مسجد را با کمک نوجوانان مسجد تمیز کرده و به یک باشگاه ساده تبدیل کردیم تا نوجوانان آنجا فعالیت کرده و بخشی از اوقات فراغت آنها در مسجد سپری شود.
وی با بیان اینکه اصلی ترین کار به نظر من حل مشکل اعتیاد در این محله با محوریت مسجد بود، افزود: باید زمینه ترک اعتیاد را در این محله فراهم میکردیم و برای این کار با دستگاههای مختلفی از جمله دستگاه قضا، بهزیستی و کمیته امداد مذاکره کردیم و توانستیم آنها را مجاب کرده و با خود همراه کنیم.
حجتالاسلام سهرابی با بیان اینکه برای ترک اعتیاد بیماران باید به سه فرایند فکر میکردیم تاکید کرد: هزینه کمپ برای ترک، وضعیت خانواده این افراد در وقتی که این بیماران در کمپ هستند و سپس شغل و وضعیت درآمد این افراد بعد از ترک سه دغدغه اصلی بود که توانستیم آن را برطرف کنیم.
وی گفت: با همراهی دستگاه قضا و دستگاههای دیگر هزینه کمپ ترک اعتیاد برای معتاد رایگان شد و کمیته امداد نیز تقبل کرد در زمانی که فرد در کمپ است بخش اعظمی از هزینههای زندگی خانواده او را تأمین کند.
این امام محله اظهار کرد: با همکاری بانکها و همچنین برخی دستگاهها مانند شهرداری توانستیم زمینه اشتغال زایی، کارآفرینی و حتی اشتغال برخی از این افراد به عنوان نیروهای خدماتی و کارگر را بعد از ترک فراهم کنیم.
ترک اعتیاد ۴۰۰ بیمار درگیر
وی افزود: با این برنامه ریزی و همراه کردن دستگاهها توانستیم با محوریت مسجد ۸۰ نفر از معتادان کوی بهار را که جمعیت زیادی نداشت اما تعداد بیماران درگیر اعتیاد بسیار زیادی داشت را ترک دهیم.
حجتالاسلام سهرابی تصریح کرد: این اقدام باعث شد تا امام محلههای دیگر نیز برای ترک معتادان محله خود به ما مراجعه کنند و امروز به لطف خدا نزدیک به ۴۰۰ نفر را درمان کرده و به آغوش جامعه برگردانیم.
وی گفت: خانوادههایی را داشتیم که زن و شوهر با هم در دام اعتیاد بودند و توانستیم با لطف خدا و مدد خود این بیماران آنها را ترک دهیم.
امام محله کوی بهار اظهار کرد: در این مسیر مشکلات زیادی را داشتیم تا جایی که برخی از افراد فروشنده مواد وقتی تلاش ما را برای ترک بیماران معتاد میدیدند با من درگیر میشدند و در این مسیر حتی دستم در یکی از درگیریها شکسته شد.
همراهی برخی دستگاهها خیلی کم است
وی افزود: امروز اگر دستگاههای دولتی با ما همراهی کنند به راحتی میتوانیم افراد خیلی بیشتری را ترک بدهیم اما متأسفانه همراهی برخی دستگاهها مثل کمیته امداد خیلی محدود و کم است.
حجتالاسلام سهرابی تاکید کرد: امروز نگاه جامعه به معتاد نگاه خیلی منفی است و باید تلاش کنیم این نگاه از بین برود تا بتوانیم افراد بیشتری را جذب و از این آفت دور کنیم.
این فعال فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: امروز مردم برای رفع همه مشکلات خود به ما و مسجد مراجعه میکنند و مسجد به محلی برای حل این مشکلات تبدیل شده است.
امام محله کوی بهار تاکید گفت: همان مردمی که حاضر نبودند به طلبه منزل مسکونی اجاره دهند امروز برای حل مشکلات و کمبودهای محله و حتی مشکلات خانوادگی خود به امام محله مراجعه میکنند و دلیل آن هم این است که به اهمیت و تأثیر امام محله و طلبه پی بردهاند.
وی با بیان اینکه کوی بهار هیچ شباهتی به بهار ندارد، تاکید کرد: این محله در دو کیلومتری قزوین و در محدوده شهر قزوین قرار دارد اما رها شده و با بی توجهی مسئولین بهار این محله به خزان تبدیل میشود.
امام محله کوی بهار عنوان کرد: کسی باور نمیکند که این محله در درون شهر قزوین از داشتن حتی آب و برق هم محروم است و مردم در این محله از سادهترین نیازهای خود قطع امید کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: ما با محوریت مسجد و با کمک مردم تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات این منطقه به کار خواهیم بست اما نیاز است دستگاههای دیگر نیز به حل مشکلات آن توجه کنند.
به گزارش مهر حجت الاسلام سهرابی به خوبی توانسته با محوریت مسجد به محور رفع مشکلات محله و مردم تبدیل شود و این نقش بدون شک به ایجاد ارتباط بیشتر مردم با مسجد و امیدافزایی منجر خواهد شد.
از سویی دستگاههای اجرایی در استان قزوین نیز باید با درک اهمیت نقش امام محله خود را در کنار امام محله دیده و به او برای رفع مشکلات محله و مردم کمک کنند.
نظر شما