۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۱۲

شیوه‌نامه یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی در حال تدوین است

شیوه‌نامه یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی در حال تدوین است

شیوه‌نامه یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی در سطوح استانی در حال انجام است و در حال حاضر تقریبا چهار فصل آن به اتمام رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش کشاورزی مسؤولیت تأمین غذای یک جامعه را بر عهده دارد. امروز مرز فناوری در جهان الکترونیک به هوش مصنوعی رسیده و این امر تمام حوزه‌ها را دستخوش تغییرات بنیادی قرار می‌دهد. این در حالی است که بخش کشاورزی ایران همچنان با شیوه‌های سنتی مشغول کشت و کار است. کشاورزی به شیوه‌های سنتی بهره‌وری تحت تأثیر قرار داده و راندمان فعالیت‌ها را بسیار کاهشی کرده است. تبدیل اراضی بزرگ کشاورزی به زمین‌های خرد اصلاح قانون وراثت را ضروری کرده تا زمینه افزایش کارکرد کشت و کار در کشور فراهم شود. از سوی دیگر خرد شدن اراضی هم منجر به کاهش بهره‌وری شده و هم خطر تغییر کاربری را افزایش می‌دهد؛ موضوعی که یکی از دغدغه‌های جدی حوزه کشاورزی است.

در کنار حدنگاری و سنددار کردن زمین‌های کشاورزی مساله یکپارچه سازی اراضی هم از سوی سازمان امور اراضی در حال پیگیری است. تحقق این امر علاوه بر افزایش حجم محصولات، مصرف آب را در بخش کشاورزی که یکی از معضلات کشور است را کاهش می‌دهد. برنامه دولت برای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در چند سال باقی مانده دولت سیزدهم چیست؟ به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، روح‌اله درویش خضری، سرپرست دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور در این‌باره اظهار کرد: ما در حال نوشتن شیوه‌نامه یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی در سطوح استانی هستیم و در حال حاضر تقریباً ۴ فصل آن به اتمام رسیده است.

وی افزود: این شیوه‌نامه پس از آماده شدن به امضای شورای فنی و حقوقی سازمان امور اراضی کشور و جهاد کشاورزی خواهد رسید.

وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد دولت در مورد یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی، فرصت خوبی برای وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور اراضی کشور برای پیگیری این کار ایجاد شده و باید از این فرصت بهره برد.

سرپرست دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور یادآور شد: ما به دنبال تجمیع اراضی کشاورزی برای افزایش بهره‌وری و بهینه کردن مصرف آب، افزایش تولید در واحد سطح و بالا بردن ضریب مکانیزاسیون هستیم و برای آن محدودیتی قائل نمی‌شویم.

درویش خضری با بیان این که حداقل حد نصاب فنی و اقتصادی اراضی کشاورزی در ایران ۲.۵ هکتار است و پایین‌تر از آن، اراضی خرد محسوب می‌شود، اعلام کرد: بر اساس گزارش دفتر کاداستر سازمان امور اراضی کشور، از مجموع ۵ میلیون هکتار اراضی که نقشه کاداستر آن تهیه شده نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد آن زیر حد نصاب فنی است که عدد خوبی نیست و همین امر بهره‌وری و کارایی زمین کشاورزی برای تولید را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: یکپارچگی فیزیکی اراضی کشاورزی بدین معنا است که بهره‌برداران بپذیرند کنار هم کشاورزی و آبیاری یکپارچه داشته باشند.

این مقام مسؤول قانون ارث را یکی از دلایل مؤثر در خرد شدن اراضی کشاورزی دانست و گفت: در حال حاضر نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح ساماندهی مالکیت و تثبیت و یکپارچگی اراضی کشاورزی را به کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست برای نوشتن پیش‌نویس آن ارائه داده‌اند که یک فصل آن مربوط به قانون ارث است.

سرپرست دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور اذعان کرد: در این طرح به دنبال سازوکاری هستند برای این که همزمان با به ارث رسیدن اراضی کشاورزی، یکپارچگی هم حفظ شود.

وی افزود: سازمان امور اراضی کشور نیز راهکارها و پیشنهادهای خود را برای حفظ یکپارچگی اراضی کشاورزی که مشمول اجرای قانون ارث می‌شوند را برای درج در این پیش‌نویس به کمیسیون کشاورزی مجلس ارائه داده است.

درویش خضری درباره هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه برای یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی تصریح کرد: در این برنامه تنها یک اشاره‌ای به موضوع یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی شده که در حد انتظار ما نیست؛ بنابراین سازمان امور اراضی کشور در حال رایزنی است تا راهبردهای این سازمان در برنامه هفتم توسعه بیشتر دیده شود.

کد خبر 5866095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha