۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۲۳

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مطرح کرد؛

رشد ۱۴ برابری حدنگاری اراضی کشاورزی نسبت به دو سال گذشته

رشد ۱۴ برابری حدنگاری اراضی کشاورزی نسبت به دو سال گذشته

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: ۹۹.۷ درصد از عرصه‌های ملی، قریب به ۱۳۳ میلیون هکتار از پهنه‌های ملی کشور حدنگاری و منتج به صدور سند شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در جلسه‌ای که با حضور حجت الاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و معاونان سازمان ثبت برگزار شد، اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حوزه حد نگاری به عنوان یکی از راهبردهای کلان قوه قضائیه توفیقات خوبی را کسب کرده است به طوری که ۹۹.۷ درصد از عرصه‌های ملی، قریب به ۱۳۳ میلیون هکتار از پهنه‌های ملی کشور حدنگاری و منتج به صدور سند شده است.

وی افزود: در اواسط سال ۱۴۰۰ قریب به ۷۰ درصد از عرصه‌های ملی کشور حدنگاری و سند دار شده بودند که با تشکیل قرارگاه شهید سلیمانی در تمامی استان‌ها به مرز ۹۹.۷ درصد رسیده ایم. ۳ درصد باقی مانده نیز مربوط به پرونده‌هایی است که در مراجع قضائی مطرح است و منتظر تعیین تکلیف این پرونده‌ها هستم تا صدر در صد حدنگاری عرصه‌های ملی محقق شود.

جلوگیری از دخل و تصرف و تجاوز به اراضی ملی از طریق حدنگاری منابع طبیعی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از زمان تثبیت و حدنگاری در حوزه منابع طبیعی که منتج به صدور اسناد مالکیت برای دولت شده است از دخل و تصرف و تجاوز به اراضی ملی جلوگیری شده است.

بابایی بیان کرد: با توجه به اینکه تمامی منابع طبیعی دارای سند هستند اگر پرونده‌ای در مراجع قضائی تشکیل شود دچار اطاله نمی‌شود، زیرا به محض استعلام از دستگاه‌های قضائی مشخص می‌شود که پهنه منابع ملی بوده و دارای سند است. در حال حاضر پهنه‌های طبیعی تثبیت، سند صادر و نوع کاربری آنها نیز ذکر شده است. این روند شتابان را در حوزه اراضی کشاورزی نیز ادامه می‌دهیم.

رشد ۱۴ برابری حدنگاری اراضی کشاورزی نسبت به دو سال گذشته

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: دو سال گذشته که کل حدنگاری اراضی کشاورزی ۵۹۳ هزار هکتار بود در حال حاضر به مرز بیش از ۷ میلیون هکتار رسیده است و ۴۲ درصد از کشاورزی حدنگاری و منتج به صدور سند شده یعنی رشد ۱۴ برابری داشته است.

وی ادامه داد: برای صحت سنجی در حدنگاری اراضی کشاورزی سامانه‌ای تحت عنوان سامانه سحاک (سامانه حدنگاری اراضی کشاورزی) را طراحی کرده ایم و شرکت‌هایی که عملیات حد انجام می‌دهند پهنه و نقشه را مشخص و در سامانه بارگذاری می‌کنند و شرکتی که برداشت را انجام داده است در سامانه مشخص است.

بابایی عنوان کرد: برای اینکه اراضی کشاورزی در آینده محل اختلاف و تولید دعاوی نباشد و حقی از مالکان ضایع و تداخلی در مالکیت‌ها ایجاد نشود در قراردادهایی که با ۸۰ شرکت منعقد کرده ایم تصریح شده که مسئولیت مدنی هر نوع اشتباه در عملیات و اجرا با شرکت مربوط است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در حال حاضر از نقشه برداری تا مستندسازی و طرح پرونده در هیأت‌ها را از طریق سامانه صحاک رصد می‌کنیم.

وی افزود: طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در مجمع مطرح است یعنی تمام نقل و انتقالاتی که می‌خواهیم در خصوص اموال غیرمنقول انجام دهیم باید در قالب سند رسمی باشد. اگر تفسیر مغایر با برنامه هفتم توسعه و فرمایش مقام معظم رهبری داشته باشیم اراضی صاحب سند نمی‌شوند و قولنامه‌ای می‌مانند و اجرای طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مستلزم این است که تمامی اراضی و اموال غیر منقول سند دار شود تا تمامی نقل و انتقالات در دفترخانه با تنظیم سند رسمی انجام شود بنابراین ارائه طریق کلان و اساسی برای این کار باید انجام شود.

بابایی بیان کرد: امروز طرح تصدیق دو مرحله‌ای امضا و پرداخت الکترونیک نهایی و از بسیاری از جعل‌ها جلوگیری شد در حال حاضر بسیاری از مفاسد از طریق شگردهای حرفه‌ای انجام می‌شود، ولی با این طرح از جعل اسناد هویتی جلوگیری و افزایش ظریب اطمینان حاصل شد.

قریب به ۱۵ میلیون سند با استفاده از ظرفیت تصدیق الکترونیکی دو مرحله‌ای در کشور صادر شد

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با استفاده از ظرفیت تصدیق الکترونیکی دو مرحله‌ای قریب به ۱۵ میلیون سند در کشور صادر شده است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز مجدد شاهد ارائه خدماتی از خدمات ارائه شده به دولت جمهوری اسلامی بوده ایم و رهبر معظم انقلاب نسبت به خدماتی که در جمهوری اسلامی ایران ارائه داده می‌شود تکلیف کردند که اطلاع رسانی صورت گیرد.

وی افزود: امروز طرح تصدیق دو مرحله‌ای امضا و پرداخت الکترونیک که در کل کشور نهایی شد که باعث کاهش بروکراسی و کاغذ بازی شده است.

حجت‌الاسلام پژمانفر بیان کرد: حدنگاری بیش از ۹۹.۷ درصد از اراضی ملی انجام شده است و ۳ درصد باقیمانده معارض دارند و در محاکم پرونده برای آن‌ها مطرح است که باید تعیین تکلیف شود و در ارتباط با اراضی کشاورزی که مساله مهمی است، باید حدنگاری صورت گیرد از طرفی مشکل خرد شدن اراضی کشاورزی مطرح است و از طرفی باید به یکپارچه سازی توجه داشته باشیم همچنین مساله سنددار شدن از عواملی است که مانع از خرد شدن اراضی می‌شود.

وی ادامه داد: اینکه آیا صدور سند تک برگ و حدنگار منجر به سرعت دهی پیدا کردن خرد شدن اراضی است یا اینکه مانع از خرد شدن اراضی است ۲ نظریه وجود دارد که قطعاً نظام نباید معطل در فضای کارشناسی بماند و باید تصمیم خود را بگیرد و ادامه دهد بنابراین در رابطه با این موضوع حتماً در کمیسیون جلسه‌ای را برگزار می‌کنیم.

وی ادامه داد: اتفاقات خوبی در سازمان ثبت با مدیریت آقای بابایی رخ داده است و از افتخارات نظام است که دوستان شبانه روزی و جهادی کارکردند و امیدواریم با تعاملی که با سازمان ثبت داریم میان موضوع نظری که بین دو جریان کارشناسی در کشور وجود دارد را حل و حدنگاری در بلا تکلیفی اسناد کشاورزی را رفع کنیم.

کد خبر 5866123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha