۳۰ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۲۱

به همت مؤسسه بوستان کتاب؛

کتاب «عطیه الهی» به چاپ سوم رسید

کتاب «عطیه الهی» به چاپ سوم رسید

چاپ سوم کتاب «عطیه الهی (شیوه تربیت فرزند در قرآن و حدیث از دوران جنینی تا هفت سالگی)» اثر فاطمه سادات آقامیری روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «عطیه الهی (شیوه تربیت فرزند در قرآن و حدیث از دوران جنینی تا هفت سالگی)» اثر فاطمه سادات آقامیری در ۳۶۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ سوم رسید.

اثر حاضر، کتابی است مؤثر و کاربردی برای تربیت دینی فرزند که در آن به مطالب مهمی اشاره شده است؛ از جمله: اهمیت ازدواج، ملاک‌های انتخاب بهترین و بدترین همسران، اعمال عبادی و تغذیه در قبل و زمان بارداری، رفع برخی از مشکلات زنان باردار، تربیت شیرخوار، اصل محبت و دوستی والدین با کودک و شیوه احترام گذاشتن به او، انواع بازی، پرورش روحیه دینی با ایجاد و تقویت محبت خدا و اهل بیت (ع)، آموزش قرآن، نهادینه کردن صفاتی چون توکل، صبر، امیدواری، راهکارهای شکوفاسازی استعداد، تشویق به مطالعه، آموزش آداب و اخلاق اسلامی و نهی از رذائل اخلاقی و تربیت جنسی. بهره‌گیری از آیات قرآن و احادیث ائمه معصومین (ع) و نظریات روان شناسان موجب غنی شدن آن شده است.

این کتاب در آسان سازی مسیر تربیت دینی فرزندان بر اساس قرآن و سنت کمک مؤثری برای خانواده‌هاست، تا افراد شایسته‌ای بپرورانند. پرورش کودکان، طبق آموزه‌های دینی و وارد کردن آنها در اجتماع، قطعاً آینده کشور اسلامی را تضمین می‌کند.

ساختار اثر

این کتاب در پنج فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان اهداف و معیارهای ازدواج به بررسی اهمیت و فلسفه ازدواج (کسب آرامش روحی و روانی، برکات انسانی و اجتماعی و افزایش رزق) پرداخته و ملاک‌های انتخاب همسر (ثروت و زیبایی، عشق و دوست داشتن، ایمان و هم کفو بودن) را مورد تأکید قرار داده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «زمینه‌سازی تربیت در جنین» به بیان توصیه‌های عبادی و اخلاقی در بارداری و تغذیه در ایام بارداری و تأثیر آن بر کودک (به، کاسنی، قاووت و انار) پرداخته است.

«تربیت شیرخوار» عنوان سومین فصل از کتاب حاضر است که در آن آداب و مستحبات ولادت فرزند (راضی بودن از جنسیت طفل، توجه به تغذیه مادر، اذان و اقامه گفتن، کام برداشتن، غسل دادن، انتخاب نام زیبا، عقیقه کردن و خوراندن عقیقه و ختنه کردن) مورد تأکید قرار گرفته و تأثیر شیر در شخصیت طفل، مزایای شیر مادر و ثواب شیردهی مورد بررسی قرار گرفته است.

فصل چهارم با عنوان «وظایف والدین در تربیت کودک» به بیان خودسازی والدین، دانایی، مودت، بردباری، خطاپوشی و آمرزش شیوه‌های فرزندپروری (فرزندپروری مقتدرانه، مستبدانه و آسان گیرانه) پرداخته، وظایف پدر (پاسداری از خانواده و مهربانی)، وظایف مادر (خوش رفتاری و احترام گذاشتن به پدر) و وظایف مشترک پدر و مادر (محبت و دوستی، برقراری عدالت و انواع محبت) را شرح داده، تشویق و تنبیه، احترام گذاشتن و عمل به وعده را مورد تأکید قرار داده، بازی کردن، شکوفاسازی استعداد و دعا کردن برای فرزند را بررسی کرده و انواع سرگرمی قبل از دو سالگی، آشناسازی با عبادت، آموزش قرآن و نماز، شیوه‌های ایجاد محبت خدا و اهل بیت (ع) و شکرگزاری را به رشته تحریر درآورده است.

«آموزش برخی اصول اخلاقی به کودک» عنوان پنجمین و آخرین فصل از کتاب مذکور است که در آن آموزش صفات حسنه، راه‌های صبور ساختن فرزندان و قناعت و صرفه‌جویی بررسی شده، راه‌های پرورش روحیه سخاوت، نظم، راستگویی و راه‌های آموزش احترام گذاشتن تبیین شده، شیوه‌های ایجاد اقتدار در خانواده، راه‌های جلوگیری از بد دهنی و تربیت جنسی مورد تأکید قرار گرفته و عوامل بلوغ زودرس کودکان شیوه‌های پاسخ دادن به سؤال‌های جنسی کودکان تشریح شده است.

شیوه‌های پاسخ دادن به سؤال‌های جنسی کودکان

به طور کلی، در مورد شیوه پاسخ دهی به سوال‌های گوناگون مربوط به بحث، چند شیوه وجود دارد:

۱. پاسخ ندادن: در این صورت کودک متوجه فرار ما می‌شود.

۲. با تندی برخورد کردن: نتیجه آن سرکوب و تحقیر اوست.

۳. توجیه کامل طفل: این اندیشه دنیای غرب است.

۴. پاسخ دادن با توجه به سن عقلی او، همراه با رعایت حجب و حیا، به گونه‌ای که در کودک شرم و حیای جنسی ایجاد شود و برای سؤال‌های جنسی بعدی احتیاط و ادب را رعایت کند.

در این صورت با کمال یافتن کودک، پرسش‌ها عمقی‌تر و پاسخ‌ها جدی‌تر خواهد شد. لذا از لغزش‌ها جلوگیری می‌شود.

البته در ابتدا باید به او اعتماد و اطمینان داد و تشویقش کرد که این گونه سوال‌ها را از والدینش می‌پرسد.

بعد او را تخلیه اطلاعاتی کرده، یعنی با زبان کودکی بررسی کنیم چقدر اطلاعات داشته، چه اندازه از اطلاعاتش ویروسی شده، چقدر از این‌ها مناسب سنش می‌باشد، از کجا این‌ها را به دست آورده و الآن دنبال جواب کدام سوال است. بعد از آن متناسب با سوال و اطلاعاتش جوابی مناسب به او داده شود. مواظب باشید آگاهی بیشتر از نیاز، به کودک منتقل نشود.

سعی کنید جواب، کودک را قانع کند، با شوخی، دروغ و خرافات همراه نگردد، و متناسب با فرهنگ جامعه ایرانی باشد؛ البته لازم نیست که همه جزئیات را بیان کنید.

- آموزش نحوه برخورد با غریبه: به کودک یادآوری کنید که هرگز با غریبه ای صحبت نکند و از او شکلات یا هر چیز دیگر نگیرد مگر شما اجازه دهید.

کد خبر 5866151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha