خبرگزاری مهر - گروه استانها- سکینه اسمی: مرز تمرچین تنها مرز رسمی آذربایجان غربی با شمال عراق است که در شهرستان پیرانشهر در جنوب استان قرار دارد و از سال گذشته برای اولینبار امکان تردد زائران اربعین حسینی از این مرز بهسوی عتباتعالیات فراهم شده است.
در این مرز امکانات لازم بهمنظور رفاه زائران اربعین از موکبهای اسکان و تغذیه تا سایر خدمات در نظر گرفته شده و وسایل حملونقل عمومی نیز از شهرهای مختلف به سمت نقطه صفر مرزی مستقر میشود.
بازگشایی مرز تمرچین، ضمن کاهش مسافت و زمان سفر و حتی کاهش هزینه برای زائران عتباتعالیات، میتواند مقدمات عبور جمع کثیری از زائران استانهای شمال غرب کشور و حتی زائران کشورهایی چون ترکیه و آذربایجان را فراهم کند.
در حال حاضر زیرساختهای استقبال و ارائه خدمات از زائران سیدالشهدا (ع) در مرز تمرچین فراهم شده و همه دستگاههای اجرایی استان برای ارائه بهترین خدمات در این مرز بسیج شدهاند.
تمرچین حدود ۱۵۰ کیلومتر با ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی فاصله دارد و از تمرچین تا سامرا ۴۵۰ کیلومتر، تا کربلا ۶۵۰ کیلومتر، تا کاظمین ۵۳۵ کیلومتر و تا نجف اشرف ۷۱۰ کیلومتر مسافت دارد.
امروز با خروج نخستین گروه از زائران اربعین حسینی از مرز تمرچین این مرز حال و هوای کربلایی داشت و به دلیل شرایط مناسب و آب و هوای خوب زئران به راحتی از این مرز تردد کردند.
خروج نخستین گروه از زائران اربعین از مرز تمرچین
فرماندار پیرانشهر در خصوص تردد زائران اربعین حسینی از مرز تمرچین گفت: تردد نخستین دسته از زائرین اربعین حسینی از پایانه مرزی تمرچین این شهرستان از آغاز شد ضمن اینکه امکان تردد ۲۴ ساعته از این مرز نیز فراهم است.
خضر کاکدرویشی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اظهار کرد: با فراهم شدن زیرساختهای لازم تردد زائران اربعین حسینی از پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر به صورت ۲۴ ساعته در حال انجام است، افزود: هم اکنون تعداد گیتهای خروجی در این پایانه مرزی به ۳۵ گیت افزایش یافته و طبق پیش بینیهای انجام شده در اوج ترافیک ورود زائران، زمان پذیرش و خروج هر زائر بسیار کوتاه و در حدود چند دقیقه خواهد بود.
فرماندار پیرانشهر ادامه داد: هم اکنون ۱۶ موکب پذیرایی از زائران در شهرستان برپا شده که ظرفیت تهیه ۶۰ هزار پرس روزانه غذا، اسکان ۱۸ تا ۲۰ هزار نفر در شب را دارند و پارکینگ کارخانه قند پیرانشهر با ظرفیت ۵۰ هزار دستگاه خودرو نیز برای زائران در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون جاده دسترسی به این شهرستان از سه راهی پسوه تا پیرانشهر به صورت چهار بانده ارتقا یافته و روشنایی جاده پیرانشهر تا مرز تمرچین به طول ۱۱ کیلومتر نیز به پایان رسیده و تمام نقاط حادثه خیز این مسیر نیز ایمن سازی شده است.
تمامی امکانات برای حضور و تردد زائران در تمرچین مهیا شده است
کاک درویشی یادآور شد: تمامی امکانات مورد نیاز برای حضور و تردد زائران در این شهرستان مهیا شده و دکلهای ثابت و سیار مخابرات برای دسترسی به تلفن و اینترنت به اندازی کافی در مسیرهای منتهی به مرز تمرچین مستقر شده است.
وی تاکید کرد: مکانهای لازم برای تأمین آب شرب سالم و بهداشتی، استقرار حمام و سرویس بهداشتی سیار و ثابت به اندازه کافی در مسیر تردد زائران تعبیه شده و آمبولانسهای اورژانس ۱۱۵ و پایگاههای ثابت و سیار جمعیت هلال احمر برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی استقرار یافتهاند.
کاک درویشی گفت: خوشبختانه شرایط آب و هوایی این شهرستان که در یک منطقه کوهستانی قرار دارد، موجب شده تا زائران با مشکل گرما که در سایر مرزها وجود دارد در این مرز و مسیر منتهی به عتبات عالیات در کشور عراق مواجه نشوند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۷۰ هزار زائر از مرز تمرچین راهی کربلا معلی شدند ابراز امیدواری کرد امسال مرز تمرچین پیرانشهر میزبان بیش از ۵۰۰ هزار زائر از استانهای شمالغرب کشور باشد.
مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیک ترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیک ترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد و از تمرچین تا سامره ۴۵۰ کیلومتر، تا کربلا ۶۵۰ کیلومتر، تا کاظمین ۵۳۵ کیلومتر و تا نجف اشرف ۷۱۰ کیلومتر مسافت دارد.
نظر شما