خبرگزاری مهر، گروه استانها - مصیب رجایی: خدمات زیربنایی مانند راههای ارتباطی همواره از مهمترین عوامل توسعه هر منطقه محسوب میشود تا جایی که از جاده همیشه به عنوان رکن مهم توسعه یاد میشود و ایجاد امکان دسترسی مناسب به راه برای هر نقطه، سبب رشد دیگر زیرساختها و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم و افزایش میزان بهرهمندی از منابع و ظرفیتهای دیگر میشود.
شهرستان بشاگرد علی رغم وجود پتانسیلهای فراوان در حوزههای معدنی، دامداری، کشاورزی به ویژه کاشت گیاهان دارویی و گردشگری، راههای مواصلاتی مناسبی ندارد و سالانه شاهد تلفات در راههای این منطقه هستیم و از این رو برای حرکت در مسیر توسعه نیازمند وجود راههای ایمن و استاندارد است.
روستای فراهک با ۶۰۰ نفر جمعیت از توابع شهرستان ۴۰ هزار نفری بشاگرد واقع در استان هرمزگان، یکی از روستاهایی است که راه ارتباطی آن ۲۰ کیلومتر با جاده اصلی فاصله دارد و هنوز خاکی است و در فصل تابستان با شروع نزولات جوی مسیرهای منتهی به روستا مسدود میشود و در صورت بروز هرگونه بیماری و نیاز به درمان امکان اعزام به مراکز درمانی وجود ندارد.
۲۰ کیلومتر راه روستایی مشکل اصلی اهالی روستای «فراهک»
محمد غمدادی، دهیار و مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت حجت (عج) روستای فراهک شهرستان بشاگرد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: منطقه بشاگرد نماد محرومیت در کشور است و علی رغم فعالیتهای جهادی چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل عمق محرومیت، همچنان با بسیاری از مشکلات دسته و پنجه نرم میکند.
وی از نبود راه ایمن و استاندارد به عنوان مهمترین مشکل شهرستان بشاگرد یاد کرد و افزود: این مشکل در مناطق روستایی به ویژه روستای فراهک بیشتر خود را نشان میدهد.
دهیار روستای فراهک ادامه داد: جاده روستا که تنها ۲۰ کیلومتر با جاده اصلی فاصله دارد همچنان خاکی است و با کوچکترین بارندگی و گل و لای و باتلاقی شدن جاده که موجب گیر کردن خودروها میشود، راه ارتباطی این روستا قطع میشود.
غمدادی تصریح کرد: همزمان با قطع شدن راه ارتباطی اگر یکی از اهالی روستا دچار بیماری شود به علت مسدود بودن راه ارتباطی اهالی روستا تنها میتوانند نظاره گر درد و رنج عزیزان شأن و خدای ناکرده جان دادن آنها باشند.
نامه نگاریها با فرمانداری و مسئولان بی نتیجه مانده است
وی افزود: تاکنون بارها در رابطه با رفع این مشکل اساسی روستا به فرمانداری شهرستان بشاگرد و دستگاههای متولی مراجعه و نامه نگاری کردهایم اما متأسفانه تاکنون نتیجهای نداشته است.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت حجت (عج) روستای فراهک همچنین وصل نبودن روستا به اینترنت را دیگر مشکل اهالی فراهک برشمرد و عنوان کرد: هر کدام از اهالی روستا اگر نیاز به وصل شدن به اینترنت داشته باشند باید راه رسیدن به قله کوههای اطراف روستا را در پیش بگیرند و نامه نگاریهای ما به متولیان این بخش تا کنون اثربخش نبوده است.
وی، از عدم برخورداری از آب شرب پایدار از دیگر مشکلات روستا است و افزود: در حال حاضر آب شرب روستا از یک حلقه چاه و چشمه تأمین میشود که آب چشمه فصلی است و در صورت عدم بارندگی آب آن خشکیده میشود.
تردد دانش آموزان از این راه روستایی با خطر مواجه است
غمدادی با بیان اینکه دانش آموزان فراهک تنها تا مقطع ابتدایی میتوانند در روستا درس بخوانند، اضافه کرد: متوسطه اول در شهرک مطهر در فاصله ۲۰ کیلومتری و متوسطه دوم در روستاهای جگدان و بلبل آباد در فاصله ۶۰ کیلومتری قرار دارد.
وی، نبود ساختمان کانون فرهنگی هنری و خانه عالم را از دیگر مشکلات روستای فراهک دانست و گفت: کانون فرهنگی هنری حجت (عج) روستا دارای گروههای سرود و تئاتر است که در مناسبتهای مختلف به اجرای برنامه میپردازند.
لزوم رفع محرومیت روستا
محمد ناتنی، رئیس شورای اسلامی روستای فراهک شهرستان بشاگرد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گلایه از بی توجهی مسئولان به وضعیت راههای شهرستان بشاگرد، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای بسیار گستردهای در سطح شهرستان بشاگرد انجام شده اما با توجه به عمق و حجم محرومیت در منطقه، ضرورت دارد که به نیازهای اولویت دار از جمله راه مناسب پرداخته شود.
وی افزود: خاکی ماندن جادهای که روستایی ۶۰۰ نفره را به جاده اصلی متصل میکند با هیچ منطقی توجیه پذیر نیست و اگر مسئولان درصدد رفع محرومیت از چهره بشاگرد هستند ابتدا باید به راههای منطقه به ویژه روستای فراهک رسیدگی کنند.
این روستا کاملاً محصور در کوهستان است و احتمالاً به دلیل وسیع و عریض بودن این روستا، اسم آن را فراهک گذاشتهاند، فراهک در زبان بشاگردی به معنای گشاد، عریض و پهناور است.
نظر شما