۳۰ مرداد ۱۴۰۲، ۱۶:۴۷

قره‌باغ: ادعای باکو درباره اختلال در سامانه مکان‌یاب واقعیت ندارد

قره‌باغ: ادعای باکو درباره اختلال در سامانه مکان‌یاب واقعیت ندارد

مقامات قره‌باغ امروز در بیانیه‌ای اعلام کردند که ادعای باکو درباره اختلال در سامانه مکان‌یاب هواپیمای غیرنظامی واقعیت ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آرمنا پرس، مقامات قره باغ امروز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کردند که ادعای جمهوری آذربایجان در خصوص مختل کردن سامانه مکان‌یاب یک فروند هواپیمای غیرنظامی را رد می کنند.

بر اساس اعلام این رسانه، در بیانیه صادره از سوی مقامات مذکور آمده است: ادعای باکو در این خصوص واقعیت ندارد. همچنین، مسیر هوایی فضولی- باکو (Fizuli-Baku) خارج از حریم هوایی قره باغ است.

بیانیه مذکور در ادامه اضافه می کند: همانطور که قبلاً هم اشاره شد، هواپیمایی که در مسیر هوایی فوق پرواز می کند، از مرزهای هوایی آرتساخ (قره باغ) عبور نمی کند. (جمهوری) آذربایجان با انتشار چنین اظهارات نادرستی می‌ خواهد توجه جامعه جهانی را از فاجعه انسانی رو به وخامت هر روزه ناشی از محاصره غیرقانونی کریدور لاچین منحرف کند.

از سوی دیگر، به گزارش آذر نیوز، جمهوری آذربایجان پیشتر در بیانیه ای اعلام کرده بود که ارتباط یک فروند هواپیمای مسافربری «ای آر تی-۴۵» متعلق به شرکت هواپیمایی آذربایجان که پرواز مسیر فضولی - باکو را انجام می‌ داد، بر اثر تداخل رادیویی با سامانه‌ های ناوبری ماهواره ای مکان‌یاب قطع شد.

تنش‌های اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان با محوریت گذرگاه لاچین درگرفته است. کریدور لاچین تنها مسیری است که ارمنستان را به مرکز قره‌ باغ کوهستانی متصل می‌کند.

گروهی از اتباع جمهوری آذربایجان که خود را فعال محیط زیست می‌خواندند، ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۱ آذر ۱۴۰۱)، کریدرو لاچین را که نیروهای حافظ صلح روسیه در آن مستقر شده اند را مسدود کردند.

باکو مدعی شد که هدف مسدود کردن هیچ جاده‌ای نبوده و خودروها می‌توانند آزادانه در هر دو جهت حرکت کنند، اما ایروان آن را اقدامی تحریک آمیز از سوی باکو با هدف ایجاد یک فاجعه انسانی در منطقه ارمنی نشین قره باغ عنوان کرد.

در پی ادامه دار شدن این اختلافات، ارمنستان چندی پیش به دیوان بین المللی دادگستری در شهر لاهه هلند شکایت کرد و این دیوان نیز به نفع ایروان رأی داد.

به گزارش مهر، روابط میان دو جمهوری پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) از سال ۱۹۹۱ و در پی ورود نظامیان ارمنستان به منطقه قره باغ رو به تیرگی گرایید.

این مناقشه به طور ناگهانی در سپتامبر سال گذشته به اوج خود رسید و پس از ۴۴ روز مناقشه خونین سرانجام در دهم نوامبر ۲۰۲۰ با امضای توافقی میان باکو- ایروان و با وساطت روسیه به پایان رسید.

کد خبر 5867178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha