به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، در بیانیه پنجمین نشست معاونین آموزشی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور با تاکید بر نقش بی بدیل دانشگاههای علوم پزشکی در تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص حوزه سلامت و به منظور ایفای موفق وظایف محول شده به دانشگاهها در حوزه آموزشی آمده است:
۱. برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره وری در آموزش علوم پزشکی محور فعالیتها و برنامه های معاونت آموزشی قرار دارد و بر ارتقای اجرای آن تاکید می شود.
۲. هرگونه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های علوم پزشکی با توجه به عجین بودن دانش و مهارت در علوم پزشکی و ضرورت حفظ کیفیت آموزش علوم پزشکی کشور که در منطقه سرآمد است، مستلزم ایجاد زیرساخت های آموزشی و بالینی است.
در عین تاکید بر استفاده از همه ظرفیت های دانشگاهها برای تربیت نیروی انسانی حوزه سلامت برای تحقق برنامه های توسعه پایدار کشور، معاونین آموزشی خواستار حمایت همه جانبه از سوی مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص اعتبارات متناسب و سازمان امور اداری و استخدامی برای صدور مجوزهای استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی هستند.
۳. در موضوع استفاده از ظرفیت مازاد دانشگاهها برای پاسخگویی به تقاضای ورود به دانشگاهها با پرداخت هزینه های تحصیلی، بر واقعی شدن شهریه ها بر اساس هزینه های تمام شده، تاکید و از سوی دیگر با توجه به سرمایه گذاری گسترده انجام شده در سالهای گذشته برای تربیت نیروی انسانی، اجرای تعهدات آموزش رایگان و در بحث عدالت آموزشی رعایت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تاکید قرار گرفت.
۴. بر ایفای نقش موثر و محوری مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی به عنوان اتاق فکر معاونت آموزشی دانشگاهها تاکید شد.
۵. بر ایجاد محیط آرام و پرنشاط در فضاهای آموزشی و خوابگاهی و برنامه ریزی برای شروع و استمرار منظم فعالیت های آموزشی در سال تحصیلی جدید تاکید شد.
۶. ضرورت استقرار کامل و تقویت نظام اعتبار بخشی به عنوان ابزاری برای تضمین و ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی و ادامه منظمتر و مدونتر آن در همه سطوح اعتبار بخشی مراکز آموزشی درمانی، موسسه ای، گروههای آموزشی و رشته ای مورد توجه و تاکید قرار گرفت.
۷. با توجه به نقش اعضای هیات علمی در پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی - تربیتی دانشگاهها، سیاستها و برنامه های اجرایی برای اعلام نیاز، جذب، نگاهداشت، توانمند سازی و نظارت بر عملکرد اعضای هیات علمی مطرح و مورد تاکید قرار گرفت.
۸. بر برگزاری جلسات توجیهی و مشورتی و کسب نظرات معاونین آموزشی دانشگاهها در تدوین سیاستهای پذیرش دانشجو و تعیین ظرفیت های پذیرش با توجه به نیاز کشور و ظرفیت های موجود در دانشگاه ها در مقاطع تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی) تاکید شد.
۹. معاونین آموزشی خواستار پیگیری ستادی برای تخصیص اعتبارات مناسب برای نگهداشت، توسعه، بهسازی و نوسازی تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی و متناسب سازی فضاهای آموزشی لازم برای فعالیت های حوزه آموزش دانشگاه ها و تفکیک اعتبارات حوزه آموزش از درمان و بهداشت از ردیف های بودجه ای و هزینه کرد اعتبارات از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاهها با نظر معاونین آموزشی شدند.
نظر شما