به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، زامبری عبدالقدیر وزیر امور خارجه مالزی با حضور در محل وزارت علوم با محمدعلی زلفی گل وزیر علوم کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
وزیر علوم در دیدار با وزیر امور خارجه مالزی با اشاره به بازدید اخیر خود از کشور مالزی و تعدادی از دانشگاهها و مراکز پژوهشی این کشور گفت: کشور مالزی در ابعاد مختلف پیشرفت کرده است و یکی از کشورهای مورد افتخار جهان اسلام میباشد.
زلفیگل افزود: کشاورزی و منابع طبیعی یکی از حوزههایی است که در مالزی رشد خوبی پیدا کرده است و میتواند در همکاریهای علمی و فناوری دو کشور مورد توجه قرار گیرد.
وزیر علوم کشورمان، حوزه الکترونیک و میکرو الکترونیک را از دیگر حوزههایی دانست که در گسترش همکاریهای علمی دو کشور می تواند مورد توجه قرار گیرد.
زلفیگل در گزارش کوتاهی از پیشرفتهای علم و فناوری کشورمان گفت: ایران علی رغم یک جنگ ۸ ساله و تحریمهای ظالمانه توانسته است رشد علمی خوبی را تجربه کند و در بسیاری از رشتهها مانند بایوتکنولوژی، پزشکی و نانو فناوری جز کشورهای نخست دنیا باشد.
وزیر علوم با اشاره به رتبه نخست ایران در میان کشورهای منطقه در نمایه علمی اسکوپوس گفت: از لحاظ تولید علم، در سامانه معتبر ISI نیز ایران جزو برترین های جهان اسلام و منطقه است.
وزیر علوم با اشاره به اولویت دیپلماسی علمی و فناوری به عنوان بخش مهمی از دیپلماسی کشورها افزود: وزارت علوم دستورالعمل تعاملات علمی و بینالمللی را تدوین کرده است که بر اساس آن از همکاریهای علمی اساتید دانشگاه با اساتید سایر کشورها حمایت ویژه میشود.
وی افزود: بر اساس دستورالعمل تعاملات بینالمللی که در وزارت علوم تدوین شده است؛ اگر اساتید دانشگاه در بازه زمانی خارج از تقویم رسمی دانشگاه، به کشورهای دیگر سفر کرده یا میزبان اساتید خارجی در کار مشترک تحقیقاتی باشند؛ مورد تشویق قرار میگیرند و امتیاز طرح پژوهشی آنها می تواند به یک و نیم برابر امتیاز سایر طرحهای پژوهشی افزایش یابد.
وزیر علوم گفت :کشور مالزی همواره رابطه خوبی را با جمهوری اسلامی ایران داشته است و مردم ایران نیز همواره نگاه مثبت و دوستانهای به این کشور دارند لذا بستر و زمینه ارتقای همکاریهای علمی و فناوری بین دو کشور فراهم است.
وی با اشاره به اینکه کشورهایی مانند ایران و مالزی از منابع طبیعی خوبی برخوردار هستند گفت : امروزه کشورهای دنیا درصدد این هستند که با سرمایهگذاری در علم و فناوری برای خود مزیت جدید کسب کنند و در این زمینه ایران و مالزی میتوانند تجربیات و داشتههای خود را به اشتراک بگذارند.
وزیر علوم تاکید کرد: همکاریهای کشورها در خصوص علم و و فناوری میتواند به رفاه و آسایش کل بشریت منجر شود.
وی با اشاره به اینکه تدوین سند ملی نوآوری توسط وزارت علوم آغاز شده است گفت: در این سند جایگاه هر یک از دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی کشور در توسعه علم فناوری و ماموریت خاص آنها تعیین خواهد شد و جایگاه ویژهای نیز به تعاملات علمی و بینالمللی اختصاص خواهد یافت.
زلفی گل در پایان با اشاره به تفاهمنامه که پیش از این میان دو کشور امضا شده بود گفت: تفاهمنامه جدید همکاریهای علمی و فناوری از طریق رسمی در حال پیگیری است و امیدوارم قبل از سفر وزیر آموزش عالی مالزی به ایران به صورت نهایی و به امضا برسد.
در ادامه این دیدار زامبری عبدالقدیر وزیر امور خارجه مالزی ضمن ابراز خرسندی و رضایت از حضور خود در ایران و دیدار با مقامات و شخصیتهای کشورمان گفت: دیدار گذشته وزیر علوم ایران از مالزی و آشنایی وی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی این کشور زمینه افزایش همکاریهای علمی را پیش از گذشته فراهم میکند
وی با اشاره به اینکه در کشور مالزی چند وزارتخانه با مسائل حوزه آموزش و پژوهش مرتبط هستند؛ گفت: امیدوارم با گفتگو و دیدار مسئولین این حوزهها با همتایان ایرانی شاهد ارتقای همکاریهای علمی فناوری بین دو کشور باشیم.
وی با اشاره به اینکه از آغاز روابط سیاسی ایران و مالزی، تاکنون روابط دو کشور در مسیر خوبی قرار گرفته است گفت: تقویت ارتباطات علمی به تقویت پیش از پیش این روابط کمک میکند.
وزیر امور خارجه مالزی اظهار کرد: ما نیز از پیشرفتها و تحولات علم و فناوری در ایران و ظرفیت علمی این کشور آشنا هستیم و در همین راستا امیدواریم با تکمیل تفاهمنامه همکاریهای علمی فناوری دو کشور، بتوانیم این تفاهمنامه را در سفر آتی وزیر آموزش عالی مالزی به ایران به امضا برسانیم.
وزیر امور خارجه مالزی تاکید کرد: دو کشور ایران و مالزی برای تقویت همکاریهای علمی و فناوری تفاهم و اشتراک نظر دارند و ما باید به دنبال ایجاد یک ساز کار اجرایی برای عملی شدن این توافقات باشیم.
وی حوزه کشاورزی، صنایع الکترونیک، داروسازی و بایو تکنولوژی را از مزایای نسبی مالزی دانست و گفت: در همکاری های علمی میان ایران و مالزی این حوزه ها می تواند مورد توجه قرارگیرد.
سفیر مالزی در ایران وزیر امور خارجه این کشور را در دیدار با وزیر علوم همراهی می کرد و قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم و رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای از طرف ایران در این دیدار حضور داشتند.
نظر شما