۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۴۶

مهر گزارش می دهد؛

مازندران زائر کربلا دارد/ طنین نوای چاوش خوانان از ساری تا نجف

مازندران زائر کربلا دارد/ طنین نوای چاوش خوانان از ساری تا نجف

ساری- بوی اسپند و گلاب فضای شهر را عطرآگین کرده و خادمان برای خدمت به زائران اربعین پیشانی بند «یا حسین» بر سر بسته‌اند و روانه کربلا می شوند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اربعین که می‌آید، دل هوای ماندن ندارد و در مسیر نجف تا کربلا پر می‌کشد، فرقی ندارد جوان باشی یا پیر، باید پای در مسیر گذاشت و پیاده روانه سفر شد. باید رفت و در دریای خروشان حسینی غرق شد و این روزها در مازندران نیز قشرهای زیادی پیاده و سواره عزم کربلا و اربعین کرده‌اند و چاوشی خوانان نیز می‌خوانند «هرکه دارد هوس کرببلا، بسم الله».

از دوچرخه سوار چالوسی گرفته که مسیر چالوس تا مشهد را برای پابوسی حرم امام رضا رکاب زد و پس از برگشت میل ماندن نداشت و دوباره در مسیر نجف تا کربلا شروع به رکاب زنی کرد.

وی که از قدیمی‌ها و پیشکسوت‌های تئاتری است، می‌گوید: زندگی عرصه هنرمندی ما است و باید نقشمان را به خوبی ایفا کنیم. او که به تازگی از سفر مشهد مقدس برگشته، هنوز گرد خاک سفر را پاک نکرده، عزم سفر کربلا، کرد. ادامه می‌دهد: آرزوی سفر به کربلا را با دوچرخه داشتم و به همراهی یکی از دوستان مسیر چالوس تا کربلا را رکابزنی می‌کنم.

حال و هوای دیگر گروه‌ها و قشرها هم وصف نشدنی است، جوانی که با شوق در حال دریافت گذرنامه اربعین هستند و قرارهای عاشقی خود را برای اربعین در بین الحرمین می‌گذارند.

هر روز گروه‌های زیادی برای سفر به کربلا عزم جزم می‌کنند. برای خادمان حسینی که سال‌های قبل در سفر اربعین بوده‌اند، این روزها ماندن در شهر و دیار سخت‌تر از دیگران آن است. آنان اربعین و حضور در کربلا و نجف و خدمت به زائران حسینی را چیز دیگری معامله نمی‌کنند.

چاوشی خوانی در بدرقه زائران کربلا، رسمی دیرینه در مازندران است و نوای چاوش خوانان در گوشه و کنار استان شنیده می‌شود که می‌خوانند اول به مدینه مصطفی را صلوات- دوم به نجف شیرخدا را صلوات، سوم به بقیع و چهار امام معصوم، چهارم به حسین و کربلا را صلوات».

اعزام خادمان و پیشاهنگان حسینی

خادمان حسینی از چند روز پیش روانه کربلا شده‌اند تا بتوانند مقدمات را برای پذیرایی زائران حسینی فراهم کنند. در این موکب‌ها افراد و قشرهای زیادی وجود دارد از خبرنگارانی که عهد بسته‌اند تا شور شیدایی مردم را در مسیر پیاده‌روی به ثبت رسانند تا پزشکانی که بنا دارند در این سفر به زائران حسینی خدمت کنند، فرهاد غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی از اعزام ۲۴۰ پزشک داوطلب برای خدمات رسانی به زائران اربعین خبر داد.

مازندران زائر  کربلا دارد/ طنین نوای چاوش خوانان از ساری تا نجف

فرهاد غلامی با اشاره به ساماندهی ۳۵ موکب مازندران در عراق در ایام اربعین گفت: به نسبت این موکب‌ها مجموعه نیروی انسانی شامل ۲۴۰ نفر در نظر گرفته شده‌اند که به طور متوسط برای هر موکب حدود هشت نفر می‌شود.

وی افزود: پزشکان نیز در ۳۰ موکب مستقر شدند و خدمات مورد نیاز درمانی در این موکب‌ها توسط تیم‌های بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران ارائه داده می‌شود.

غلامی همچنین از پوشش خدمات دارویی در ایام اربعین خبر داد و گفت: یک سری داروهای مورد نیاز شایع در بیماری‌های تنفسی و گوارشی هستند که موکب‌ها به همراه خود دارند.

وی از مشارکت داروخانه‌ها برای تأمین داروهای مورد نیاز زائران اربعین استان خبر داد و گفت: حدود ۱۰۰ میلیون دارو خریداری شده تا برای ارائه خدمات پزشکی میان موکب‌های مازندرانی در عراق توزیع شود.

امسال تاکنون بیش از ۵۶ هزار نفر از مازندرانی برای سفر اربعین در سامانه سماح ثبت نام کردند و برای تسهیل در اعزام زائران، سرویس‌های ویژه حمل و نقل ریلی و هوایی نیز تدارک دیده شده است. جانشین رئیس ستاد اربعین حسینی در مازندران با اشاره به راه اندازی پرواز اربعین در ساری گفت: امسال برای اولین بار دو پرواز برای اعزام زائران اربعین از فرودگاه رامسر به نجف برقرار می‌شود.

روح الله سلگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آمار ثبت نام اربعین اظهار داشت: بیش از دو هزار نفر متقاضی سفر هوایی برای زیارت اربعین هستند و با رایزنی‌های صورت گرفته و شش پرواز به استان اضافه شد و برای اولین بار دو پرواز از رامسر به نجف نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین با کمک جهاد کشاورزی بیش از ۲۰ تن گوشت قرمز و ۲۰ تن مرغ، ۱۰ تن روغن، ۱۰ خودرو یخچال دار، ۱۰ تریلی یخچال دار برای انتقال اقلام تأمین شده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ نفر کادر درمان از استان در سفر اربعین خدمات رسانی می‌کنند، اظهار داشت: برای هر موکب سه تا چهار نفر به عنوان کادر درمان خدمات رسانی می‌کنند.

مازندران زائر  کربلا دارد/ طنین نوای چاوش خوانان از ساری تا نجف

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با اظهار اینکه مازندرانی به عنوان اولین مردمانی بودند که در تاریخ تشیع برای عتبات عالیات کمک کردند، افزود: اربعین به عنوان یک قدرت نرم فرهنگی به شمار می‌رود و اربعین نقطه اوج حماسه عاشورا و روح عاشورا به شمار می‌رود.

سلگی با اشاره به راه اندازی ۳۵ موکب از استان در اربعین گفت: ۱۵ موکب در طول مسیر پیاده روی اربعین، ۱۵ موکب در کربلا، یک موکب در سامرا، دو موکب در نجف و دو موکب در مهران برپا شده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۲ هزار نفر در سامانه سماح برای سفر اربعین ثبت نام کردند، گفت: مازندران استان ششم کشور برای ثبت نام زائران اربعین به شمار می‌رود و مردم استقبال خوبی را از سفر داشتند.

وی از راه اندازی قطار ویژه اربعین از مقصد ساری به کرمانشاه خبر داد، گفت: هزینه سفر با قطار به ازای هر نفر به صورت رفت و برگشت ۲۸۰ هزار تومان است.

سلگی از ارسال ۲۵۰ کامیون کمک‌های مردمی از استان برای خدمات رسانی به زائران اربعین خبر داد.

مردم دیار علویان برای حضور در حماسه باشکوه اربعین لحظه شماری می‌کنند و در استان نیز برای جاماندگان اربعین در سواحل و اماکن مذهبی و زیارتی برنامه‌هایی پیش بینی شده است.

کد خبر 5868495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha