حجتالاسلام حسن شهسواری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هنوز مساجد محور محلات و امور مردم نیست، اظهار کرد: ما در مسجد یک ساختار سازی اشتباهی داریم و متولی مسجد چندین ارگان و دستگاه مختلف هستند.
وی افزود: این تفاوت مدیریتی و عدم توجه به تمرکز مدیریتی در مسجد باعث شده متولی واحدی در امر مسجد در کشور وجود نداشته باشد و این تعدد مدیریت یک ضربه برای مسجد است.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه عدم تمرکز مدیریتی باعث شده مسجد از محوریت خارج شود، بیان کرد: از سوی دیگر وجود نگاههای لیبرالی و نئو لیبرالی در ساختار فرهنگی کشور نیز باعث شده خانههای فرهنگ و فرهنگسراها جایگاه فرهنگی مسجد را در گذر زمان کمرنگ کنند.
وی با بیان اینکه ایجاد این مجموعههای موازی در محلات از ابتدا باهدف کم شدن قدرت مسجد بود تصریح کرد: متأسفانه این نگاه توانست بخشی از ظرفیتهای فرهنگی مساجد را به سمت خود جذب کند.
حجتالاسلام شهسواری با بیان اینکه عدم وجود نگاه تمدنی به مسجد دلیل دیگری بر محور نبود مسجد در محلات است، ادامه داد: بیشتر افرادی که در هیئت امناها حضور دارند قدیمی بوده و بهروز نشدهاند و این باعث شده نتوانیم در گفتمان تمدن اسلامی مسجد را به محلی برای همهکارهای دنیوی و اخروی مردم تبدیل کنیم و صرفاً مساجد به نمازخانهای برای اقامه نماز تبدیل شده است.
وی عنوان کرد: مدیر طبیعی مسجد امام مسجد است و اگر امام جماعت به این تراز فکری نرسیده باشد و خود را در حد یک پیشنماز بداند طبیعتاً مسجد نیز در همین حد باقی خواهد ماند.
این کارشناس مذهبی گفت: امام مسجد امام محله است و پیشوایی و امامت محله باید با او باشد و بتواند باعث نشر خوبیها و حل مشکلات مردم در محله باشد.
وی با بیان اینکه اگر مسجد را محور همه فعالیتهای محلات نبینیم با مشکل روبرو میشویم، عنوان کرد: باید مسجد دارای شاخص و حتی متولی مشخصی باشد.
حجتالاسلام شهسواری در پایان با بیان اینکه ما باید مسائل انقلاب اسلامی را در پارادایم نظام مسائل مکتب شیعه ببینیم، یادآور شد: امروز اینگونه نیست و هر مسئلهای را در نظام مسائل تمدن غرب میبینیم و با این روند مشکلات ادامه خواهد داشت.
نظر شما