خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: برگزاری نشست گروه بریکس با محوریت موضوعات اقتصادی به ویژه جایگزین کردن یک ارز واحد به جای دلار در تبادلات تجاری باعث شده نظر تحلیلگران به سمت این گروه و تلاش برای تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی جهانی جلب شود.
روزنامه رأی الیوم در مقالهای در خصوص گروه بریکس نوشت: بریکس از زمان تأسیس آن در سال ۲۰۰۹ تلاش کرده است تبدیل به یک قدرت اقتصادی جهانی شود. با وجود تمام مشکلات و موانعی که پیش روی این گروه است، بریکس توانسته خود را به عنوان یک قدرت جهانی به دنیا بشناساند به همین دلیل یکی از موضوعات اصلی که در نشست این گروه بررسی میشود تعیین و ایجاد یک ارز بین المللی واحد است.
سخنان محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان در نشست دافوس مبنی بر اینکه ریاض استفاده از ارزهایی به غیر از دلار آمریکا را بررسی میکند بیانگر وجود نوعی شورش مقابل سیاستهای دلارهای نفتی است. در مقابل نیز بانک ایران از تلاش برای استفاده از ارزهای داخلی در تعاملات تجاری خود با طرف روسی برای کنار زدن دلار سخن میگوید و ترکیه و امارات نیز در همین مسیر حرکت میکنند.
روزنامه القدس العربی در خصوص رژیم صهیونیستی نوشت: کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در برخورد با گروههای مختلف صهیونیستها بعد از تصویب طرح اصلاحات قضائی از یک سو و دوستان خود در آمریکا و کشورهای غربی به دلیل اتخاذ سیاستهای فاشیستی از سوی دیگر در بن بست به سر میبرد. اتهام زنی نتانیاهو علیه ایران بعد از اجرای عملیات مقاومت در اراضی اشغالی بیانگر بحرانی است که وی با مطرح کردن توجیهات و سخنان گمراه کننده به دنبال فرار از آن است.
روزنامه العربی الجدید نیز در خصوص رژیم صهیونیستی نوشت: مقامات این رژیم طی روز گذشته در پی اجرای عملیات نیروهای مقاومت از افزایش اقدامات نظامی داخل کرانه باختری و خارج آن سخن گفتهاند. این در حالیست که کابینه نتانیاهو با تشدید اختلافات داخلی دست و پنجه نرم میکند و از سوی دیگر شاهد افزایش حملات علیه نظامیان صهیونیست و شهرک نشینان است. تهدیدات نظامی تل آویو علیه کرانه باختری با هدف جبران شکستی مطرح میشود که در ممانعت از وقوع عملیات مقاومت متحمل شده است.
روزنامه لبنانی الاخبار در خصوص نظامیان آمریکایی نوشت: طی ماههای اخیر بحث و جدلها در خصوص قصد و نیت نظامیان آمریکایی برای ایجاد تغییرات ماهیتی در نقشه نظامی منطقه مرزی میان سوریه و عراق بالا گرفته است. گمانه زنیها تا نزدیک بودن موعد اجرای یک عملیات نظامی آمریکایی در سوریه پیش رفته است. شاید یکی از عوامل افزایش تنشهای نظامی در سوریه تحولات جنگ اوکراین باشد چرا که روسها دریافتهاند شرایط کنونی زمان مناسبی برای اعمال فشار بر آمریکاییها در سوریه و ایجاد نوعی توازن در این ۲ میدان نبرد است.
روزنامه لبنانی البناء در خصوص نشست بریکس نوشت: برگزاری این نشست در آفریقای جنوبی توجه جهانیان در شرق و غرب را به خود جلب کرده است چرا که این گروه با توجه به حجم درخواستها برای عضویت در آن میتواند جذاب باشد. ارسال بیش از ۶۰ درخواست عضویت در بریکس و جایگاه اقتصادی بالای اعضای آن و پیشتازی این گروه مقابل جی هفت از جمله عواملی است که باعث میشود توجه همگان به این نشست جلب شود. بنا به گفتههای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این نشست نبرد کنونی، پایین آوردن دلار از اریکه قدرت در معاملات جهانی است.
روزنامه المراقب العراقی در مقالهای نوشت: عراق شاهد جنگها و درگیریهای داخلی و خارجی بسیاری بوده که به صورت گستردهای بر جایگاه بین المللی این کشور و نقش محوری آن در منطقه تأثیر گذاشته است. اوضاع امنیتی و سیاسی بعد از سقوط رژیم بعث و جولان عناصر تروریست در این کشور همه و همه از عوامل تضعیف نقش منطقهای عراق است. اما این کشور کوشیده است طی سالهای گذشته با کنار زدن موانع پیش رو با وجود حضور عناصر داعش و القاعده در این کشور، نقش میانجی بین کشورهای متخاصم ایفا کرده و دیدگاههای آنها را به یکدیگر نزدیک کنند.
روزنامه یمنی المسیره در خصوص آمریکا نوشت: مسئولان آمریکایی اذعان کردهاند که صنعاء از لحاظ نظامی پیروز شده است و حملات هوایی متجاوزان علیه شهرهای یمن باعث اتحاد هرچه بیشتر مردم این کشور علیه دشمنان شده است بنابراین بهترین راه برای شکست دادن جنبش انصارالله تبلیغات رسانهای مسموم علیه این جنبش و متهم کردن اعضای آن به فساد است.
نظر شما