به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی رضوانیفر ظهر چهارشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان زنجان به موضوع حاکمیت قانون، موضوع استقلال سیاسی و تحقق انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: بررسیها نشان میدهد، معنویت عنصر فراموششده همه حکومتها است اما بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، احیاگر دین اسلام در حکومت بود.
وی با بیان اینکه انقلاب ما تحولی در عرصه مدیریت آفرید، خاطرنشان کرد: یک زمانی آنچه در سیاستگذاری اهمیت داشت صرفاً ستاندههای مادی بود اما اکنون انقلاب عنصر دین و اسلام سیاسی را وارد عرصه مدیریت کرد.
رضوانیفر با اشاره به اینکه هیچ کسی منکر وجود مشکلات در کشور نیست و همه مشکلات را هم نمیتوانیم به گردن آمریکا و دنیای استکبار بیندازیم، تصریح کرد: اما هیچ چیزی مانع دیدن ریشهها نمیشود.
وی شهید رجایی را مصداق بارز یک مدیر انقلابی خواند و افزود: این شهید والامقام ترکیبی از عنصر سیاست و دین بود و از آبروی خود برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی مایه گذاشت اما متأسفانه کسانی هم هستند که از اعتبار نظام برای بزرگ شدن آقازادههای خود در شرق و غرب استفاده میکنند.
مدیرکل دیوان محاسبات استان زنجان با اشاره به اینکه فلسفه وجودی دیوان محاسبات نظارت است و نظارت در کنار اجرا معنا پیدا میکند، ابراز کرد: اصل کار ما شتابدهی به امور دستگاههای اجرایی است و وظیفه نظارت و حسابرسی رعایت قوانین در همه فرایندهای مالی کشور را بر عهده دارد.
وی در مورد حقوق عمومی و خصوصی، بیان کرد: حقوق خصوصی اصل آزادی اراده است و حقوق عمومی اصل اقتدار حاکمیت را دربردارد که با استفاده از آن از نیروها و ارکان خود حمایت میکند و این اقتدار باید مبتنی بر حاکمیت قانون باشد و هر اقدامی که مخالف این دو اصل حقوق عمومی باشد، مسئولیتزا است.
رضوانیفر به دقت در امور اجرایی تأکید کرد و گفت: گاهی فضای عمومی دربردارنده صلاحیت تخییری است و گاهی صلاحیت تکلیفی میدهد که در بخش تکلیفی اگر تخطی رخ دهد، مصداق ترک فعل میشود و یکی از موضوعات نظام مدیریتی و نظارتی بحث ترک فعل است.
برخورد مالکانه با اموال دولت خلاف قوانین است
وی با اشاره به اینکه موعد مسئولیت تمام میشود اما اثرات آن باقی میماند، تصریح کرد: برخورد مالکانه با اموال دولت خلاف قوانین است، متأسفانه برخی از مدیران با اموال دولت کلاس میگذارند، در حالی که اموال دولتی برای کار دولتی در دست کارمندان است و نباید از اموال دولتی به راحتی استفاده کرد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان زنجان با بیان اینکه موضوعات کوچک مقدمه اتفاقات بزرگ است، خاطرنشان کرد: خیلی از تخلفات بزرگ برای پوشاندن تخلفات کوچک است و وقتی فردی از خط قرمز عبور کرد و قانون را شکست، امکان تخلفات بزرگتر هم وجود دارد.
وی موضوع دریافتی و وصول درآمد را یکی از مؤلفههای تعامل دستگاههای اجرایی با دیوان محاسبات عنوان کرد و افزود: دریافت هدایا یکی از چاههایی که برای مدیران میکنند و گاهی تبدیل به رشوه میشود، در حالی که اصل بر این است که کارکنان و مدیران نمیتوانند هدایا، خدمات و وجوه را دریافت کنند.
رضوانیفر با اشاره به اینکه وجوه دولت برای دولت است و نمیتوان از آن برای سپردهگذاری استفاده کرد، ادامه داد: در خصوص معافیتها نیز باید دانست که در احکام قانونی رعایت همه چیز الزامی است مگر اینکه درجایی قانون موضوعی را تصریح کرده باشد.
وی در مورد پرداختها یادآور شد: هزینه در هر ارگانی تعریف دارد و مقوله پیشپرداخت، علیالحساب و تن خواه گردانها نیز مشخص است؛ در این بین وجوه خارج از شمول آفت دستگاههای اجرایی شده است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان زنجان بهکارگیری نیروی انسانی و جبران خدمت را از دیگر مؤلفههای اتصال دستگاهها به دیوان محاسبات خواند و گفت: مصداق اول قوانین مربوط به کارگیری افراد است و قانون شرایط خاص خود را دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از شئون دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه است، اظهار کرد: به زودی متن گزارش تفریغ بودجه در صحن مجلس قرائت میشود و برش استانی آن مهم است.
رضوانیفر با تأکید بر اینکه هرقدر شفافیت در امور دستگاه بیشتر و مدارا بین دستگاه اجرایی و کارکنان و مردم بیشتر شود وقوع جرایم کمتر میشود، یادآور شد: سیستم اداری زنجان در مقایسه با دستگاههای اجرایی جزو بهترین استانها است.
وی با اشاره به اینکه سیاست دیوان محاسبات مچگیری نیس، تصریح کرد: در کنار دستگاههای اجرایی تلاش میکنیم به امور شتاب دهیم.
نظر شما