به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر بهرام عیناللهی در مراسم گردهمایی استادان و اعضای هفتادمین آزمون دانشنامه تخصصی و سی و هفتمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی افزود: این دستاورد در سفر مقامات WFME (سازمان جهانی آموزش پزشکی) به ایران و بازدید آنان از مراکز علمی و دانشگاهی کشورمان رقم خورده است.
به گفته وزیر بهداشت، سازمان جهانی آموزش پزشکی، نه تنها رشته پزشکی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک رشته بین المللی تایید کرده بلکه اختیار خود را به جمهوری اسلامی واگذار کرده است تا رشتههای پزشکی کشورهای منطقه امرو (کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت) را ارزیابی و تایید کند و اگر علوم پزشکی کشوری از سوی ایران تأیید شود، به مثابه تایید سازمان آموزش پزشکی جهانی خواهد بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره هفتادمین آزمون دانشنامه تخصصی و سی و هفتمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی نیز گفت: یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین آزمونهای کشور آزمون تخصصی و فوق تخصصی است که در برگزاری این آزمون از اساتید برجسته همه دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور در ۵۰ گروه استفاده میکنیم.
وی افزود: این اساتید طراحی سوالات را انجام میدهند و فردی که بتواند بورد تخصصی کسب کند، صلاحیت عضویت در هیات علمی را بدست میآورد، بنابراین بورد تخصصی یک مدرک بسیار ارزشمندی است که مورد وثوق و قبول بسیاری از کشورهای دنیا است.
عیناللهی گفت: هفتادمین آزمون دانشنامه تخصصی و سی و هفتمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی پنجشنبه ۹ شهریور ماه در ۱۰ دانشگاه و قطب مرکز علوم پزشکی برگزار خواهد شد که ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در این آزمون حضور می یابند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رفع موانع آزمون های ورودی تخصصی و فوق تخصصی خبر داد و گفت که شرکت کنندگان می توانند به جای ۵ رشته ۱۰۰ رشته محل را انتخاب کنند و محدودیتها برداشته شده است.
وی در ادامه این مراسم با اشاره به هویت تاریخی و علمی ایران، اظهار داشت: در مقاطعی از تاریخ که دروس پزشکی و داروسازی در ایران تدریس میشد، ساختارهای تمدنی در غرب هنوز شکل نگرفته بود و حال آن که کتاب قانون ابنسینا که در همان روزگار نوشته شده است، امروز در بزرگترین دانشگاههای دنیا تدریس میشود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه حفظ هویت و خوباوری سبب پیشرفت کشورها میشود، گفت: قبل از انقلاب وابستگیها سبب شده بود که از فراگیری علم و دانش عقب بیفتیم و مرجعیت علمی ما دچار اختلال شود.
عیناللهی به پیشرفتهای علمی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اشاره و تاکید کرد: امروز فرزندان این مرز و بوم در خطه پهناور جمهوری اسلامی ایران در ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی به تولید علم مشغولند که وجود ۲۲ هزار عضو هیات علمی، ۲۷۰ هزار دانشجو، ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی و تربیت اساتید و دانشمندان برجسته در کشور نمونه بارز پیشرفتهای علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قدرت نرم جمهوری اسلامی را برجستهتر از قدرت سخت آن برشمرد و به اذعان مقامات کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقا و کشورهای منطقه به پیشرفتهای علمی جمهوری اسلامی در ملاقاتهای دوجانبه اشاره کرد.
وی از اساتید بوردهای تخصصی و فوق تخصصی پزشکی خواست که از تمامی ظرفیتهای تولید علم در دانشگاهها استفاده شود.
عیناللهی ادغام آموزش، بهداشت و درمان را جهشی بزرگ در حوزه سلامت خواند و تاکید کرد که جمهوری اسلامی در تمامی رشتههای پزشکی و پیراپزشکی دارای نیروی انسانی خبره و دانشمند است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شرایط دشواری که جهان در مواجهه با کووید_۱۹ پیدا کرده بود، تلاش پزشکان و کادر سلامت در ایران را ستودنی و افتخارآمیز خواند و گفت: پزشکان سلحشور ما برخلاف برخی کشورهای غربی اجازه ندادند هیچ بیماری روی زمین بماند، بلکه همه تلاش خود را برای نجات مردم از کووید-۱۹ صورت دادند و قدرت نرم جمهوری اسلامی را در حوزه سلامت به رخ جهانیان کشیدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع اساتید و اعضای بوردهای تخصصی و فوق تخصصی پزشکی کشور، لزوم ارتقا مراکز دانشگاهی علوم پزشکی کشور را یادآور شد و تصریح کرد: دانشگاه های ما امروز به نسل سوم که پیشران پاسخگویی به نیازمندیهای جامعه است، رسیده است.
عیناللهی به افتخار دیگری از مجموعه پیشرفت های علمی کشور که در دولت مردمی آیت الله رئیسی حاصل شده، اشاره و خاطرنشان کرد: رتبه پژوهشی جمهوری اسلامی در این مدت از ۱۶ به رتبه ۱۵ ارتقا یافته است. رتبه علمی کشور ۷.۴۴ است و رتبه ما در رشته های پزشکی ۸.۳۳ است که این افتخارات با زحمات و مجاهدت های استادان گرامی حاصل شده است.
وی حفظ و ارتقا دستاوردهای حوزه سلامت را اساسی و مهم برشمرد و بر اعتلا و تقویت این افتخارات با کار جهادی و تلاش شبانه روزی تاکید کرد و اساتید و دانشمندان علوم پزشکی را بزرگترین سرمایه و نگین نظام سلامت توصیف و تاکید کرد که افتخار بزرگ وزارت بهداشت، پیشبرد امور سلامت با همکاری ۳ هزار عضو هیات علمی است.
وزیر بهداشت به تغییراتی که در هیات های علمی بوردهای تخصصی صورت گرفته اشاره و تاکید کرد: هیات علمی بوردهای تخصصی در سال گذشته از حالت استانی خارج شد و ما توانستیم از وجود اعضای برجستهتر و توانمندتری بهره مند شویم. بهبود زیر ساختها، به روز رسانی سامانه طراحی سوال و ارتقا ساختار سخت افزاری و نرم افزاری از دیگر تغییراتی است که از سال گذشته تا کنون اعمال و اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه اعضای بوردهای تخصصی نگین نظام سلامتند، از اساتید و اعضای بوردهای تخصصی خواست همچون گذشته خود را مجهز به دانش روز کنند تا در انجام امور علمی موفق باشند و بر اهمیت کیفیت آموزش تاکید کرد و گفت: ما کیفیت را فدای کمیت نمیکنیم.
عین اللهی ضمن تشکر از اساتید و اعضای بوردهای تخصصی اظهار امیدواری کرد که با تلاش و کار جهادی آنان بتوان به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تحقق مرجعیت علمی ایران اسلامی دست یافت.
نظر شما