به گزارش خبرگزاری مهر، در روز ۳۱ مرداد ماه خبری با عنوان «بی خبری سازمان سنجش از سوابق شرکت افراد در کنکور سراسری» در خبرگزاری مهر منتشر شد که سازمان سنجش نسبت به آن واکنش نشان داد.
در پاسخ سازمان سنجش به خبرگزاری مهر آمده است:
«به استناد ماده ۲۹ آئین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری چنانچه دو مورد از موارد مقرر در آئین نامه احراز شود داوطلب مشمول شرکت در آزمون مجدد میشود؛ در خصوص داوطلب مذکور نیز در سوابق تحصیلی در دروس تخصصی نمرات ۳ (سه) در ریاضی، ۶ (شش) در فیزیک و ۷ (هفت) در شیمی در کارنامه درج شده است در صورتی که در آزمون سال ۱۴۰۱ به ترتیب در ریاضی ۵۳/۴ درصد، در فیزیک ۵۸/۹ درصد و در شیمی ۴۶۷ درصد کسب شده است.
علاوه بر مغایرت فاحش سوابق تحصیلی با رتبه مورد ادعا مشابهت غیر متعارف پاسخنامه وی با ۱۱ نفر از سایر داوطلبان موجب لزوم آزمون مجدد برای این داوطلب بوده است و این داوطلب در آزمون مجدد در سه درس امتحانی منفی ۲/۲، منفی ۴ و ۶/۷ درصد نمره کسب کرده و صلاحیت علمی وی تأیید نشده است.
ضمناً در متن رأی بدوی مغایرت سوابق تحصیلی با آزمونهای قبلی که متن قانون است قید شده که متأسفانه در گزارش منتشر شده با تغییر عمدی واژه «یا» به «با» تبدیل شده است.
از رسانههای کشور انتظار میرود با توجه به حساسیت سلامت آزمون سراسری برای داوطلبان و خانوادههای آنها در انتشار برخی مطالب که اعتماد داوطلبان به رعایت عدالت آموزشی را هدف قرار میدهد دقت بیشتری نموده و از انتشار مطالب و ادعاهای غیر واقعی و کذب خودداری نمایند.»
پاسخ مهر
در پاسخ به این نامه باید گفت روی صحبت گزارش این خبرگزاری مفاد دادنامه تجدیدنظر صادر شده است که به امضای ۳ مقام مسؤول رسیده است که در آن به سوابق آزمون داوطلب در سال ۱۴۰۰ اشاره شده است در صورتی که این فرد در سال ۱۴۰۰ و به اتکا به اسناد و مدارک موجود دانشآموز سال یازدهم متوسطه بوده و در آزمون سراسری شرکت نکرده است.
در دادنامه تجدید نظر این فرد، به اختلاف قابل توجه یا به عبارتی به جهش رتبه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ استناد شده است در صورتی که این فرد به دلیل دانش آموز بودن در آزمونی شرکت نکرده و بالطبع نمی توانسته رتبهای کسب کند که این رتبه با سال ۱۴۰۱ متفاوت باشد بلکه این داوطلب در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار در کنکور شرکت کرده است.
نکتهای که صحت مطلب خبرگزاری مهر را تأیید کرده و بر بی خبری سازمان سنجش تاکید میکند استناد هیأت تجدید نظر به مواردی در خصوص داوطلب است که وجود خارجی ندارد.
موضوع مطلبی که در خبرگزاری مهر منتشر شده نیز ناظر بر این سوال است که سازمان سنجش به چه علت از سوابق داوطلب بی اطلاع بوده و برای فردی که در آزمون سال ۱۴۰۰ شرکت نکرده خلق رتبه و خلق درصد و ضرایب امتحانی کرده است.
براساس اطلاعات به دست آمده از آموزش و پرورش که تصویر این اطلاعات در زیر قرار داده شده است دانش آموز تینا در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ دانش آموز پایه یازدهم بوده و حتی اگر به فرض در آزمونی هم شرکت کرده باشد جنبه خودآزمایی داشته است.
این موضوع توسط آموزش و پرورش هم تأیید شده است به بیان دیگر این داوطلب که متولد سال ۸۳ است و در سال ۱۴۰۱ در کنکور شرکت کرده و کنکور اولی بوده است.
به نظر میرسد سازمان سنجش و آموزش کشور زمانی که قصد دارد تا نسبت به داوطلبی متعرض شده و رتبه کنکور وی را دچار خدشه کند باید به سوابق تحصیلی وی به طور کامل اشراف داشته باشد.
سوالی که باید از سازمان سنجش و مدیران و کارشناسان آن که به طور مستقیم با سرنوشت و آینده دانش آموزان سر و کار دارند پرسید این است که چگونه برای دانش آموزی که در پایه یازدهم تحصیل می کرده است در سالی که کنکور نداده خلق رتبه ۲۱ هزار داشته و سپس در سال بعد همین رتبه را ملاک تخلف دانش آموز قلمداد کنند.
نظر شما