خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: با نزدیک شدن به اربعین حسینی حضور زوار حسینی در مرزهای کشور هر لحظه بیشتر میشود و مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان نقش مهمی را در عبور و مرور زائران اربعین حسینی همانند سالهای گذشته ایفا کردهاند.
همچنین زائران اربعین حسینی تاکنون بدون کوچکترین مشکلی از مرزهای خوزستان تردد کرده و به عراق رفتهاند، به همین دلیل متولیان امور اربعین کشور به زائران توصیه کردهاند برای حضور در مراسم اربعین حسینی، مرزهای شلمچه و چذابه را برای تردد انتخاب کنند چرا که از ظرفیت و زیرساختهای مناسبی برخوردار هستند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین وزارت کشور، به زائران توصیه کرد که اگر از مختصات جغرافیایی نزدیکتری به مرزهای خوزستان برخوردارند، برای بهرهمند شدن از خدمات بهتر و زیرساختهای مناسب، از پایانههای مرزی شلمچه و چذابه تردد کنند.
«سیدمجید میراحمدی» رئیس ستاد اربعین حسینی وزارت کشور ضمن بازدید از پایانه مرزی شلمچه، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز از پایانههای چذابه و شلمچه بازدیدی صورت گرفت و این دو مرزها را بسیار هماهنگ، منظم و با امکانات زیرساختی مناسب ارزیابی کردیم.
تردد ۶۰۰ هزار زائر از مرزهای خوزستان
وی با بیان اینکه به زائران توصیه میکنم که اگر بر اساس مشخصات جغرافیایی به این مرزها نزدیک تر هستند، دو مرز خوزستان را برای تردد انتخاب کنند، گفت: در مجموع از ابتدای ماه صفر، بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر از این دو مرز تردد داشتهاند که این آمار نسبت به زمان مشابه در سال قبل، ۳۵ درصد افزایش داشته است.
رئیس ستاد اربعین حسینی وزارت کشور تصریح کرد: همکاریهایی که در استان خوزستان با مسؤولان عراقی صورت گرفته است، بسیار خوب و در سطح عالی بوده و در هیچکدام از مقاطع گذشته چنین همکاری را شاهد نبودهایم.
میراحمدی افزود: در سال گذشته و در موضوع حمل و نقل، بخشی از زائران ما به دلیل وجود برخی مشکلات در این حوزه از زیارت باز ماندند، اما در سال جاری به وفور در این زمینه پیشبینی شده است و تعداد ۷۰ دستگاه اتوبوس برای کمک به حمل و نقل در خاک عراق تهیه شده است. همچنین قرار بر این شد تا تعدادی از خودروهای ما وارد خاک عراق شده و به امر حمل و نقل کمک کنند.
میراحمدی ادامه داد: رفت و آمد خیلی معقولی در سال جاری رقم خورده، اما به دلیل ازدحام جمعیت در کربلا و مشکلاتی که در امر خدمترسانی به بیش از ۲۰ میلیون زائر وجود دارد، درخواست داریم تا ماندگاری در شهر کربلا و عتبه مقدسه را حداکثر یک روز مقرر سازند و برای اینکه زائران در امر خدماتگیری دچار مشکل نشوند، حتماً قبل از روز اربعین به کشور باز گردند.
وی در خصوص تمهیدات انجام گرفته برای بازگشت زائران، بیان کرد: با برنامهریزی و پیشبینیهایی که کمیته حمل و نقل ستاد اربعین برای بازگشت زائران تدارک دیده است، مشکلی در زمینه بازگشت و حمل و نقل زوار وجود ندارد، ضمن اینکه در حضور معاون اول رئیس جمهور قرارگاه حمل و نقل در دفتر معاونت ریاست جمهوری ایجاد شده تا ظرفیتهای کشور به کمک ناوگان حمل و نقل آید.
استقرار ۵ جایگاه سیار سوخت رسانی
بر این اساس تهیه سوخت برای ناوگان حمل و نقل عمومی برای انتقال زوار دارای اهمیت است چرا که کا جابهجایی زائران بدون معطلی و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود به همین دلیل مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خوزستان از استقرار پنج جایگاه سیار سوخت در اندیمشک و مرز چذابه برای رفاه زوار اربعین حسینی خبر داد.
عبدالکریم محمدی در این باره بیان کرد: به منظور تأمین سوخت مورد نیاز جایگاههای سیار و ثابت در سطح خوزستان برای اربعین حسینی، از ۲ ماه قبل جلسههای هماهنگی با ستاد اربعین استان برگزار شد.
وی با اشاره به استقرار پنج جایگاه سیار سوخت رسانی در خوزستان، افزود: ۲ جایگاه سیار در مرز چذابه و ۲ جایگاه در شهرستان اندیمشک مستقر هستند، ضمن اینکه یک جایگاه جدید دیگر برای چذابه آماده شده و در هر محلی که نیاز باشد، مستقر میشود.
محمدی در خصوص آخرین وضعیت جایگاههای سوخت در مبادی ورودی خوزستان و مسیرهای منتهی به پایانه مرزی چذابه گفت: علاوه بر بهروزرسانی و رفع نواقص جایگاهها در شهرهای اندیمشک، حمیدیه، سوسنگرد و بستان، تعدادی کارت سوخت آزاد تولید و در اختیار جایگاه داران قرار گرفته تا زائرانی که برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی به سمت مرزهای شلمچه و چذابه میآیند، مشکلی در تأمین سوخت آزاد نداشته باشند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خوزستان با بیان اینکه مشکلی در تأمین سوخت اعم از بنزین و گازوئیل برای جایگاههای سیار و ثابت در استان وجود ندارد، ادامه داد: میزان ذخیره انواع سوخت کافی است و زائران نگرانی در این رابطه نداشته باشند.
وی با بیان اینکه جایگاههای سیار و ثابت به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند و محدودیت زمانی برای خدمات دهی ندارند، اضافه کرد: جایگاههای سیار برای توزیع سوخت تا بازگشت آخرین زائر در مرز چذابه مستقر خواهند بود.
محمدی گفت: علاوه بر تأمین سوخت نیز بنرهای متناسب با ایام عزاداری اربعین حسینی و راهنمایی مسیرها و فاصله جایگاههای ثابت و سیار در جایگاههای سوخت، نصب شده است.
آمادهسازی پایانههای مسافربری اهواز برای جابهجایی زوار
همچنین علاوه بر تأمین سوخت برای وسایل نقلیه باید پایانههای مسافربری در خوزستان در حالت آمادهباش قرار گیرند تا جابهجایی زائران اربعین بدون مشکل انجام شود؛ در این راستا پایانههای مسافربری اهواز با توجه به موقعیت جغرافیایی و مکانی خود و همچنین دسترسی به بیشتر محورهای مواصلاتی اهمیت زیادی در انتقال زوار حسینی دارند.
بر این اساس مدیرعامل سازمان پایانههای شهر اهواز از آمادهسازی پایانههای مسافربری این شهرستان برای استقبال از زائران حسینی و خدمات رسانی به آنها خبر داد.
پوریا راهنورد بیان کرد: تمهیدات لازم در پی افزایش سفر زائران اربعین دیده شده و با توجه به اینکه پایانههای کلان شهر اهواز محل اعزام زائران عتبات عالیات در طول سالهای اخیر بوده که با نزدیک شدن به مراسم اربعین، سفرها از این پایانه افزایش مییابد.
مدیرعامل سازمان پایانههای شهر اهواز افزود: امسال نیز با توجه به حجم بالای متقاضیان حضور در این مراسم معنوی، امکانات مناسبتری نسبت به سالهای قبل در پایانههای مسافربری شهر اهواز به کار گرفته شده است.
راهنورد ادامه داد: بازسازی کامل سرویسهای بهداشتی، زیبا سازی فضای پایانهها، ساخت نمازخانه جدید در پایانه سیاحت، تقویت سیستمهای خنک کننده موجود و همچنین برپایی موکب پیش از گسیل خیل زوار در دستور کار سازمان قرار گرفت و سعی کردیم فضای مناسب را برای استقرار چند ساعته مسافران فراهم کنیم.
مدیرعامل سازمان پایانههای شهر اهواز گفت: تمامی تلاش همکاران ما ارائه خدمات شایسته به زوار گرامی است که در شرایط طاقت فرسای تابستان جنوب همواره دعوت به زیارت سرور و سالار شهیدان را لبیک میگویند.
افتتاح ۲ سوله اسکان زائران اربعین
اگرچه زیرساختهای حمل و نقل برای تردد ایمن، آسان، سریع و مطمئن زوار اربعین باید در مرزهای خوزستان باشد تا روند تردد بهتر صورت بگیرد اما نباید از این نکته غافل شد که ایجاد استراتحگاههایی برای زواری که وارد یا خارج از کشور میشوند دارای اهمیت است چرا که سلامت زائران در اولویت قرار دارد.
بر این اساس ۲ سوله اسکان زائرین حسینی در قرارگاه مرزی شلمچه از سوی شهرداری تهران در موکب محبان الرضای موقعیت شهید همدانی احداث شده و با حضور «محمدامین توکلی زاده» رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران به بهره برداری رسید.
شهردار منطقه یک تهران در این خصوص گفت: با حمایت استانداری خوزستان زمینی به مساحت ۱۲ هزار مترمربع در مرز شلمچه تحویل گرفتیم و ۲ سوله به نامهای شهید جهان آرا و شهید دقایقی به مساحت ۲ هزار متر مربع در مدت دو ماه برای استراحت زائران ساخته شد تا در کنار گروههای جهادی و مردمی، موکبهای پذیرایی و فرهنگی و بهداشتی نیز ایجاد شود.
سید مهدی صباغ با اشاره به اقدامات خدمات شهری در مسیر اربعین شلمچه بیان کرد: پاکسازی مسیر ۲۴ کیلومتری از میدان مقاومت خرمشهر تا سه راهی یادمان به عهده منطقه یک بوده که با ۱۵۰ نیرو در حال انجام است.
وی گفت: در قرارگاه مرزی شلمچه همچنین ۲۰ نیروی آتش نشان با تجهیزات و ادوات کامل مستقر شده و ستاد شهر سالم شهرداری تهران و مدیریت بحران نیز در این موکب مستقر میشوند.
نظر شما