به گزارش خبرنگار مهر، سعید جعفری راد روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، شعار پارک علم و فناوری در سال جاری را «توسعه فیزیکی اراضی پارک» اعلام و اظهار کرد: در این راستا تمام همت خود را برای تملک و افزایش محدوده پارک علم و فناوری قرار دادهایم که در این ارتباط توسعه ۲۰۰ هکتاری اطراف امامزاده کرجان، تملک ۳۵ هکتاری در شهرک صنعتی شهید سلیمانی و ایجاد شهرک ۸۰۰ هکتاری فناوری و دانش بنیان انجام شده است.
وی نصب و راه اندازی آنتن مخابراتی در مجتمع عصر انقلاب و اجرای رمپ خروجی از آزاد راه سهند - تبریز را از جمله دستاوردهای اجرایی پارک در سال جاری اعلام کرد و گفت: پارک علم و فناوری حدود ۲۰ مرکز نوآوری در شهرستانهای استان داشت که تصمیم گرفتیم این مراکز را بیشتر در داخل صنایع تخصصی و در مرکز استان مستقر کنیم که در این راستا قرارداد ایجاد پژوهشگاه بیوتکنولوژی در حوزه صنایع غذایی و تبدیل فراوردههای کشاورزی را امضا کردیم همچنین ۴۵۰ متر مربع در شرکت ماشین سازی در اختیار پارک علم و فناوری برای تولید و نوسازی ماشینهای جدید در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گرفت.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز رشد و کارآفرینی در مجموعه ماشین سازی میتواند در نوسازی ماشین آلات این شرکت کمک کند و شرکتهای دانش بنیان علاقه مند فعالیت در این حوزه در این مرکز مستقر خواهند شد.
وی توضیح داد: ۵ استان برای موضوع برش استانی پیش قدم شدند که آذربایجانشرقی هم یکی از سهمهاست به طوری که ۳.۲۵ همت منابع استان از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ و مالیات از شرکتهای بزرگ تخصیص یافته است و همان قدر هم باید معاونت علمی بدهد تا برای طرحهای پیشران و اکوسیستم هزینه شود.
جعفریراد ابراز کرد: پارک علم و فناوری مرجع تأیید و ارزیابی شرکتهای دانش بنیان نیست اما با تلاش پارک علم و فناوری پارک سطح یک شده است از این رو ۵ پارک به عنوان پایلوت انتخاب شده و مقرر است در صورتی که گردش مالی شرکتها زیر ۵ میلیارد تومان باشد ارزیابی آنها از طرق پارک انجام گیرد.
جعفری راد همچنین از امضای تفاهم نامه با شرکت مس آذربایجان برای راه اندازی مراکز نوآوری خبر داد و گفت: چنان که سایر دستگاههای دولتی و نیز بخش خصوصی خواهان ایجاد مراکز نوآوری مشترک با پارک باشند، آمادگی کمک و ایجاد مراکز نوآوری و دانش بنیان را داریم.
وی با اشاره به ایجاد دپارتمان «تجاری سازی، فروش، توانمندسازی و فروش» در پارک علم و فناوری، افزود: سیاستگذاری برای صادرات محصولات تولیدی شرکتهای دانش بنیان انجام شده و در این راستا با سه کشور هم اقلیم و نیز ۶ کشور همسایه مذاکره و کارگزاران ایرانی را پس از آموزش در آنجا مستقر و لیست تمام محصولات تولیدی دانش بنیان را به زبان انگلیسی آماده کردهایم.
جعفری راد خاطرنشان کرد: بخش دیگر دپارتمان تجاری سازی، توانمندسازی است که در این راستا دورههای عقد قرارداد، آموزش زبان چینی و روسی را برگزار کردیم تا کارکنان شرکت به راحتی بتوانند محصول تولیدی را در بازارهای جهانی به فروش برسانند.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی ۷۰ درصد شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری را مربوط به خوشههای قطعه سازی و ماشین سازی دانست و گفت: ۱۰ درصد شرکتهای دانش بنیان در زمینه دارویی و شیمیایی، ۱۵ درصد حوزه آی تی (فناوری اطلاعات) و آی سی تی (فناوری اطلاعات و ارتباطات) و پنج درصد هم در حوزههای متفرقه فعال هستند.
جعفری راد میزان فروش داخلی شرکتهای فناور در ۶ ماهه امسال را یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: این رقم تا پایان سال با برنامه ریزی انجام شده به ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد داشت.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی تعداد شرکتهای مستقر در پارک را ۱۰۳ شرکت دانش بنیان و ۲۳۷ شرکت فناور اعلام کرد و گفت: پنج هزار و ۵۳۸ نفر در این شرکتها شاغل هستند.
وی با اشاره به اینکه تقاضا برای حضور شرکتهای دانش بنیان و فناور در پارک علم و فناوری استان زیاد است، یادآور شد: با توجه به محدودیت فضای دفتری و کارگاهی در پارک علم و فناوری استان، این پارک جوابگوی همه تقاضاها نیست و در این راستا برنامه توسعه فضای ۲۰۰ هکتاری در اراضی پیرامون پارک «مجتمع عصر انقلاب» و اختصاص فضایی در اطراف شهرک صنعتی شهید قاسم سلیمانی طراحی شده است تا پس از اینکه این فضاها در اختیار پارک علم و فناوری استان قرار گرفت در اختیار شرکتهای علاقه مند به استقرار در پارک علم و فناوری قرار گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: در ۶ ماهه امسال شرکتهای فناور و دانش بنیان مستقر در پارک ۳.۶ میلیون دلار صادرات در زمینه قیرهای پلیمری و رنگی و تولید ماشین آلات داشتند.
وی خاطرنشان کرد: میزان صادرات شرکتهای فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان در سال ۱۴۰۱ با افزایش بیش از سه برابری نسبت به سال ۱۴۰۰ به ۹.۵ میلیون دلار رسید.
جعفری راد میزان صادرات این شرکتها در سال ۱۴۰۰ را سه میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این شرکتها علاوه بر صادرات محصولات فناورانه خود، در داخل کشور نیز به ارزش یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان محصولات فروختهاند.
وی اظهار کرد: عمده محصولات صادراتی این پارک در حوزه محصولات فناورانه و قطعه سازی مانند کنتور آبی هوشمند، لامپهای لیزری کم توان دارای کاربرد پزشکی و قیرهای عملکردی با کاربرد در موارد خاص است که محصولات تولیدی این پارک به صورت عمده به کشورهای اروپای شرقی از طریق ترکیه که به عنوان کانون صادراتی به کشورهای شمال آفریقا و اروپا محسوب میشود، صادر شده است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: پارک علم و فناوری استان جزو اولین پارکهای کشور است که در سال ۱۳۸۱ به همراه پارک علم و فناوری خراسان رضوی تأسیس شده است.
جعفری راد، با بیان اینکه سیستم حمایتی دولت از پارکهای علم و فناوری تغییر کرده است، افزود: در دهههای ۷۰ و ۸۰ حمایتهای دولت از فضای فناوری طوری بود که به طور عمده منابع دولتی به مباحث فناوری اختصاص مییافت ولی اکنون این رویکرد تغییر یافته و بیشتر به دنبال حمایت از برنامهها و تقویت اکوسیستم فناوری استانها است.
وی اظهار کرد: رویکرد جدید بیشتر به دنبال شناسایی نیازهای فناوری بازار و تأمین آنها بوده و به جای «فناوری پوش»، «مارکت پوش» بوده و به جای اینکه تکنولوژی محور باشد، بازار محور است.
وی ادامه داد: ما معرفی محصولات را به زبانهای مختلف جهت فروش ترجمه کردیم و در قالبهای مختلف در دست کشورهای طرف قرارداد گذاشتهایم.
جعفریراد توضیح داد: سطح انتظار ما با همه این فعالیتها فراهم نشده است؛ اما طبق قانون دستگاههای دولتی باید از شرکتهای دانش بنیان خریداری کند و بخش خصوصی نیز با اینکه مکلف نشده است ولی توصیه شده است.
وی گفت: دو شرکت خیلی موفق مدیرعامل خانم دارد یکی در حوزه تولید بیوپلیمری و شرکت دوم نیز در حوزه تولید الکترودهای خاص هستند که جزو شرکتهای توانمند هستند.
رئیس پارک علم و فناوری با بیان اینکه یکی از معیارهای ما در انتخاب شرکتهای خوب، مهاجرت معکوس است، گفت: ما شرکتی داریم که در کانادا بسیار موفق و فعال بود ولی ترجیح داد تا خدمات خود را در ایران عرضه کند.
وی با اشاره بر اینکه تمام تلاش خود برای جذب جوانان با تحصیلات بالا انجام دادیم گفت: برای مثال افراد فوق لیسانس و دکترای زیادی داریم که آنها را در قالب استارتآپ مستقر کردیم و آنها در حال تولیدات هستند و ما نیز در زمینه فروش و ارائه خدمات کمک حال هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در این رویکرد، عوامل پارکها نیازهای بازار استان را در حوزههای مختلف شناسایی میکنند، گفت: عمده نیازهای بازار این استان در حوزه پتروپالایش، چرم، محیط زیست و قطعه سازی است.
جعفری راد، ادامه داد: پس از شناسایی نیازهای استانی، این نیازها در سیستم «نان» در قالب عرضه نیازهای حوزه نوآوری فناوری ثبت میشود و دپارتمان تجاری سازی، فروش و بازاریابی نیز این موارد را به شرکتهای علاقه مند مستقر در پارک برای تولید محصولات معرفی میکند.
نظر شما