۱۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۰۸

به قلم بهار برخوردار؛

نت‌های حسین استوار خواندنی شد/ انتشار کتاب یک استاد موسیقی

نت‌های حسین استوار خواندنی شد/ انتشار کتاب یک استاد موسیقی

کتاب «مجموعه ۴۵ قطعه قدیمی برای پیانو» مشتمل بر آثار حسین استوار موسیقیدان، نوازنده پیانو و سازهای ایرانی توسط بهار برخوردار پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از امور رسانه‌ای پروژه، نت پیانوی آثار حسین استوار موسیقیدان و نوازنده پیانو توسط بهار برخوردار به نگارش درآمد.

در توضیحات تکمیلی این کتاب آمده است:

« بهار برخوردار مولف کتاب حسین استوار با به نت درآوردن آثار این هنرمند، به احیای بخش مهمی از تاریخچه پیانونوازی ایرانی پرداخته است.

در این کتاب ۴۵ قطعه مشتمل بر پیش درآمدها، اپرت‌ها، تصنیف‌ها و رنگ‌های قدیمی به خط نت بین‌المللی با حامل مضاعف برای ساز پیانو با کوک ایرانی نگارش شده است. مبنای این کتاب صوت به جامانده از صفحات گرامافون کمپانی کلمبیا ضبط شده در تهران است.

این ضبط‌ها در سال‌های ۱۳۰۷ و ۱۳۱۲ توسط استاد حسین استوار به همراه دیگر استادان بزرگ موسیقی ایران در دوره‌ای طلایی انجام شده اند. بدین معنا که اکثر قطعات در زمان حیات خود آهنگسازان اجرا شده و به همین دلیل می‌توان صوت به جامانده را دقیق‌ترین و نزدیک‌ترین شکل به اجرای مورد نظر آهنگسازان دانست.

این کتاب آموزشی و پژوهشی علاوه بر احیای آثار ناب و کمتر شنیده شده، می‌تواند برای دیگر سازهای موسیقی ایرانی مورد استفاده قرار گیرد. ضمن اینکه در مقدمه کتاب به تفصیل به نحوه کوک و اجرای تکنیک‌های پیانوی ایرانی پرداخته شده است.»

نت‌های حسین استوار خواندنی شد/ انتشار کتاب یک استاد موسیقی

بهار برخوردار که در خانواده‌ای اهل هنر و موسیقی متولد شده، تحصیل کرده موسیقی از دانشکده هنرهای زیبا در مقطع کارشناسی و رشته آهنگسازی در مقطع کارشناسی ارشد است. وی در نوازندگی پیانو، تار و سه تار تبحر دارد و علاقه وافر او به پیانوی ایرانی سبب‌ساز تلاش‌های مستمر وی در این زمینه بوده است.

از دیگر کتاب‌های برخوردار می‌توان به مجموعه سه جلدی «بچه‌های دیروز بچه‌های امروز»، «مشیر همایون شهردار»، «پیانو مرتضی محجوبی و آواز قمرالملوک وزیری» و همچنین «ردیف پیانو استاد مرتضی محجوبی» اشاره کرد.

کتاب «ردیف پیانو استاد مرتضی محجوبی» که به چاپ سوم رسیده است، در سال ۱۳۹۷ برای اولین بار توسط بهار برخوردار به خط نت بین‌المللی نگاشته و از سوی سازمان میراث فرهنگی به دو پرونده میراث ناملموس ملی به عنوان مرجع اضافه شد.

کد خبر 5876829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha