۱۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۴:۳۵

ماکرون: روزانه با «محمد بازوم» گفت‌وگو می‌کنم

ماکرون: روزانه با «محمد بازوم» گفت‌وگو می‌کنم

«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید روزانه با «محمد بازوم»، رئیس‌جمهور مخلوع نیجر گفت‌وگو و نامه‌نگاری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، ماکرون با این حال اعلام کرد که شورای نظامی جدید حاکم بر نیجر با به رسمیت نمی‌شناسد و تصممیات دولت فرانسه درباره نیجر براساس این نامه‌نگاری‌های روزانه با محمد بازوم است.

رئیس‌جمهور فرانسه در حالی می‌گوید که روزانه با رئیس‌جمهور مخلوع نیجر نامه‌نگاری می‌کند که شورای نظامی جدید حاکم بر نیجر روز پنج‌شنبه اعلام کرد که مصونیت دیپلماتیک سفیر فرانسه را لغو کرده، اعتبارنامه‌اش را پس گرفتند و به نیروهای پلیس دستور دادند تا او را هر چه سریع‌تر اخراج کنند.

ستادکل ارتش فرانسه در واکنش به این تصمیم شورای نظامی نیجر اعلام کرد: ارتش فرانسه آماده پاسخگویی به هرگونه تشدید اوضاع با هدف آسیب رساندن به تأسیسات نظامی و نمایندگی‌های دیپلماتیک این کشور در نیجر است.

حاکمان جدید در نیجر روز جمعه به «سیلوین ایته» سفیر فرانسه اعلام کردند که این کشور را ترک کند، اما او همچنان در ساختمان سفارتخانه باقی مانده و مدعی است که حکومت نظامیان را به رسمیت نمی‌شناسد و قصد خروج از نیجر را ندارد. «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه نیز مدعی شده که مقامات نیجر حق اخراج سفیر فرانسه را ندارند.

شورای نظامی جدید حاکم بر نیجر روز دوشنبه پس از پایان ضرب‌الاجل ۴۸ ساعته به سفیر فرانسه برای ترک این کشور، آب و برق سفارت فرانسه در شهر نیامی، پایتخت نیجر را قطع و تأمین هرگونه غذا و کالا برای سفارت فرانسه را ممنوع کرد.

خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع محلی اعلام کرد حاکمان نظامی جدید در نیجر همچنین آب و برق کنسول‌گری فرانسه در شهر زیندر را قطع کردند. بنابر گزارش‌ها «اله عیسی حسومی بورئیما»، رئیس کمیته ملی حمایت از «شورای ملی حفاظت از میهن» از همه طرف‌ها و شرکا خواسته تأمین هرگونه محصولات غذایی، آب و برق به پایگاه‌های فرانسوی در نیجر را به حالت تعلیق درآورند.

بورئیما همچنین تهدید کرده که هر طرفی که به فرآیند تأمین کالا و خدمات به فرانسوی‌ها در نیجر کمک کند «دشمنان ملت مستقل» تلقی خواهند شد.

وزارت خارجه فرانسه پیش از این در واکنش به ضرب‌الاجل شورای نظامی نیجر برای خروج سفیر فرانسه از نیجر اعلام کرد که کودتاچیان نیجر صلاحیت خروج سفیر فرانسه از این کشور را ندارند. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور نیز اعلام کرد که «علی‌رغم فشار سران کودتاگران، سفیر ما در نیجر خواهد ماند.». وی همچنین گفت: سیاست ما در رابطه با نیجر روشن است؛ ما به سیاست‌مان در نیجر قاطعانه ادامه خواهیم داد؛ یعنی به‌رسمیت‌نشناختن کودتاگران و حمایت از محمد بازوم (رئیس‌جمهور مخلوع نیجر) است.

جمعه هفته پیش حاکمان و شورای نظامی جدید نیجر اعلام کردند به علت فعالیت‌ها و اقدامات فرانسه علیه مردم نیجر، سفیر این کشور ۴۸ ساعت فرصت دارد تا خاک نیجر را ترک کند.

این ضرب‌الاجل شورای نظامی نیجر در حالی است که رئیس مجمع اقتصادی کشورهای غرب آفریقا موسوم به «اکواس» دیروز جمعه علی‌رغم بیاییه‌های قبلی اعلام کرد که این گروه تصمیمی برای حمله نظامی به نیجر ندارد و تمام راه‌ها را برای بازگشت نظام قانونی به این کشور امتحان خواهد کرد، هر چند گزینه نظامی نیز همچنان روی میز است. نظامی‌ها در نیجر باید فوراً به پادگان‌های خود بازگردند و به مأموریت قانونی تعیین شده برای آنها پایبند باشند.

رئیس اکواس تأکید کرد که این گروه هرگز برنامه سه ساله پیشنهادی شورای نظامی را نخواهد پذیرفت و به زودی تدابیر بعدی را اعلام خواهد کرد.

نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارشنبه ۴ مرداد ۲۶ ژوئیه محمد بازوم رئیس جمهور این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری در بازداشت قرار دادند و سپس او را از مقامش برکنار کردند.

کودتاچیان نیجر روز جمعه ۶ مرداد ۲۸ ژوئیه، ژنرال عبدالرحمن چیانی را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.

نیجر با ۱.۳ میلیون کیلومترمربع مساحت، پهناورترین کشور در منطقه غرب آفریقاست و اکثریت جمعیت ۲۴ میلیون نفری آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند. نیجر هر چند یکی از فقیرترین کشورهای جهان است اما از بزرگ‌ترین ذخایر اورانیوم نیز برخوردار است. این کشور تا سال ۱۹۶۰ مستعمره فرانسه بود و در این سال استقلال خود را از این کشور اعلام کرد.

کد خبر 5877099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha