به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری دوازدهمین فراخوان پروژه آموزش نمایشنامهنویسی به علاقهمندان خارج از پایتخت را با عنوان «تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه» منتشر کرد.
ایوب آقاخانی مدیر دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و طراح و مدیر پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» با اعلام این خبر افزود: خوشبختانه این پروژه آموزشی با نتایج چشمگیر و شایان اعتنا همچنان به راه خود ادامه میدهد و با حمایت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و نشر محترم سوره مهر تلاش دارد سطح نمایشنامهنویسی کشور را به اندازه بضاعت خود ارتقا دهد.
در متن این فراخوان آمده است:
«تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه
این را ما نمیگوییم. تاریخ را ورق بزنید. بنیانهای فکری، عقیدتی و استراتژیک ایران را در همه ادوار تاریخش یک ویروس پر خطر کشنده همواره تهدید میکرده و همچنان به این شمشیرکشی و لشکرآراییاش ادامه میدهد.
بسیاری میگویند این صفآرایی ریشه در امری سازمان یافته و بدخواه و بدسلوک دارد. اینکه با ویروس «خرافه» تمام اندامواره ایران و ایرانی به دست کریه منظران تاریخ نشانه رفته شده و عدهای در تاریکی نشستهاند و سیگاری گوشه لب، گیرانده و پردود کاشتهاند و نحیف شدن تن و جان ما را در مبارزه یا وادادن در برابر این ویروس، با لبخندی نظاره میکنند.
تئاتر - و بالخاصه حوزه خلق و آفرینش و قلم زدنش- همیشه این رسالت را داشته که آگاهی در جامعه زخمی پیرامونش تزریق کند و اگر صادق باشیم همیشه آسیب پذیرترین بخشهای جامعه برای رسوخ این ویروس خوفانگیز، فرهنگ جاریهی عام بوده است.
در دوازدهمین گام از نوشکفتنِ پروژهی جامع ملی آموزش درام نویسی به علاقه مندان خارج از پایتخت بر آن شدیم تا عاشقانه و خالصانه از دستهایی که توان قلم گرفتن و نوشتن بر صفحهی صحنه را دارند، بخواهیم که اینبار درنگشان را روی شناسایی این زمینهها، آسیبشناسیِ آن و بررسی تاثیرات مخربش قرار دهند.
پس؛ بدینوسیله از تمام یاران و همفکران علاقه مندان به نمایشنامهنویسی و حضور در فرآیند این پروژه دعوت میکنیم که ایدههای مختصر خود را (تا سقف یک صفحه) تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ به دبیرخانه دائمی این پروژه یعنی دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری از طریق نشانی الکترونیک ۴fasl.drama@gmail.com ارسال کنند تا پس از تایید اعضای هیات علمی فصل، نگارش نسخههای کامل شده اولیهشان را آغاز کنند تا گامهای بعدی یعنی کارگاه و اصلاح و بازنویسی و سرآخر چاپ و در نتیجه، ارائه و نشرش در سرتاسر ایران را تجربه کنند.
باشد که جان و تن و ذهن و روان ایران و ایرانی و باورها و اندیشههاشان با تمام ریشههای ملی، دینی، تاریخی و مذهبیاش در امان و ایمن بماند.»
نظر شما