۱۳ شهریور ۱۴۰۲، ۱۴:۴۹

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

مستندساز زنی که به درون هیأت‌ها رفت/ نخ تسبیحی به نام «عشق حبیب»

مستندساز زنی که به درون هیأت‌ها رفت/ نخ تسبیحی به نام «عشق حبیب»

کارگردان مستند «به عشق حبیب» از پخش این مستند که به هیأت‌ها می‌پردازد، سخن گفت.

مطهره عدالتخواه تهیه‌کننده و کارگردان مجموعه «به عشق حبیب» که به تازگی روی آنتن شبکه سه سیما رفته است، درباره این اثر به خبرنگار مهر بیان کرد: مهرواره «هوای نو» از جمله رویدادهایی است که با محور هیأت‌ها برگزار می‌شود و ما با بررسی این هیأت‌ها حس کردیم ظرفیت دارند که به صورت جزیی‌تر و در قالب مستند به آنها پرداخته شود چراکه این هیأت‌ها صرف نظر از عزاداری یا ولادت‌ها و در کل مناسبت‌ها می‌توانند در حوزه‌های مختلف به صورت تشکیلاتی عمل کنند.

وی اضافه کرد: هیأت‌ها در حوزه‌های مختلف بزرگسال، نوجوان، کودک و حتی برنامه‌های فرهنگی، خدمات اجتماعی و ... فعالیت دارند و این گستره فعالیت‌هایشان برای من جالب بود. بعد از اینکه با تیم پژوهش بررسی کردیم، متوجه شدیم تنوعی از این هیأت‌های تشکیلاتی در کل کشور وجود دارد و بنا شد به آنها بپردازیم که شامل استان‌های شیراز و اصفهان، یزد، شهرکرد، قم، تهران می‌شد.

مستندساز زنی که به درون هیأت‌ها رفت/ نخ تسبیحی به نام «عشق حبیب»

عدالتخواه تصریح کرد: شاید مردم ندانند هیأت فقط برگزار کننده مراسم مناسبتی در ایام شهادت و ولادت نیست. بلکه موکب‌های بزرگ و حتی قرارگاه‌های مختلف که در زمان کرونا و زلزله کمک‌های مردمی جمع می‌کردند نیز از جمله کارویژه این کلان‌هیأت‌ها است. تیم پژوهشگران مستند هم این فعالیت‌های مختلف را در نظر گرفت و شروع کرد در این زمینه محتوا و اطلاعات جمع کند.

این تهیه‌کننده درباره عنوان مستند که «به عشق حبیب» نام دارد نیز بیان کرد: این مجموعه به عشق امام حسین (ع) که حبیب همه است ساخته شد. نخ تسبیح همه هیأت‌ها عشق به امام حسین(ع) است. همه ائمه اطهار(ع) نور هستند ولی از کودکی عشق امام حسین (ع) به گونه دیگری با دل‌ها پیوند خورده است.

وی درباره تصویربرداری مستند در سراسر کشور عنوان کرد: ما کار تولید را پنج روز قبل از محرم شروع کردیم و در شهرهای زنجان، تهران، قم، یزد، اصفهان، شیراز، شهرکرد، قزوین و گیلان، در ۹ استان در داخل کشور، کار به تولید رسید. با توجه به شروع ماه صفر و هیأت‌های تشکیلاتی که در عراق دارند بخشی از مجموعه هم در مرز مهران و در کشور عراق پیش رفت. سه تیم تصویربرداری داشتیم که تیم سوم تصویربرداری را به عراق فرستادیم. حدود ۹ روزی در عراق و در مسیر بودیم و در سامرا، کاظمین، نجف و کربلا هم توقف داشتیم. به این ترتیب گروهی در استان‌ها، گروهی در مرز و گروهی داخل کشور عراق بودند. من در گروه تصویربرداری در استان‌ها به طور کامل حضور داشتم، بخشی را هم با تیمی که در مرز ایران و عراق فعالیت داشت حضور داشتم و بعد با تیم دیگری به عراق رفتیم تا خرده روایت‌های مورد نظر را به تصویر بکشیم.

مستندساز زنی که به درون هیأت‌ها رفت/ نخ تسبیحی به نام «عشق حبیب»

این مستندساز درباره اینکه مخاطب چه محتوایی از طریق مستندها دریافت می‌کند اظهار کرد: یک روایت از واحدهای مختلف هیأت‌ها است که این هیأت‌ها چه مسیری را طی کرده‌اند تا به اینجا رسیده‌اند؟ و حتی اینکه بعد از پایان صفر چگونه جذب مخاطب دارند یا به مخاطب نوجوان و جوان معرفی می‌شوند و خود را طی سال چگونه احیا می‌کنند. در کنار مصاحبه‌ها هم تصاویری آرشیوی داریم.

عدالتخواه درباره تولید مستند گفت: ما همچنان درحال تدوین قسمت‌های پایانی هستیم و پخش مستند هم تا آخر ماه صفر ادامه دارد.

وی درباره چالش‌های این مستند برای خودش عنوان کرد: با اینکه هیأت‌ها فضای مردانه‌ای دارد و از سختی‌هایی برخوردار است اما اتفاقا هیأت‌ها فضای خوبی را ایجاد می‌کردند که بتوانیم کار کنیم و فعالیت‌های آنها را به تصویر بکشیم و از فضای اشپزی و دیگر بخش‌ها فیلمبرداری کنیم. مثلا هیات عاشوراییان اصفهان روی یک باند فرودگاه نمایش اجرا می‌کند و ما آماده‌سازی این اجرای نمایش را تصویربرداری کردیم.

مستندساز زنی که به درون هیأت‌ها رفت/ نخ تسبیحی به نام «عشق حبیب»

این مستندساز با اشاره به مصاحبه با کودکانی که در این هیات ها حضور داشتند بیان کرد: مصاحبه هایی با کودکان این هیات ها داشتیم که متوجه می شدیم چقدر اینها بزرگ فکر می‌کنند مثلا کودک ۹ ساله‌ای بود که می‌گفت این هیات را دوست دارد چون به او توجه می‌شود و یا در بخشی از حرف‌هایش می‌گفت آرزو دارد هیأت امام حسین (ع) گسترش پیدا کند. البته اینها کودکانی بودند که در میان هیأت‌ها بزرگ شده‌اند و معنای اینها را به خوبی می‌فهمند.

وی در بخش دیگر گفت: لازم است تقدیر و تشکری هم داشته باشم از دوستان و همکارانم که در تولید این مجموعه همکاری داشتند به ویژه آقایان حمید شاهمرادی، امیرحسین خانی‌پور و میثم غلامی که چند قسمت از این پروژه را کارگردانی کردند.

عدالتخواه در پایان درباره نحوه همکاری با مرکز هنری رسانه‌ای نهضت که این مستند محصولی از آنجاست بیان کرد: مرکز هنری رسانه‌ای نهضت ایده ساخت این مجموعه را بر اساس کارهایی که از من دیده بود پیشنهاد داد و من هم که یک دغدغه مذهبی داشتم پذیرفتم وارد این فضا شوم. این دوستان نکاتی داشتند که پیش برنده و تسهیل گر بود. به ویژه ما برخی از هیأت‌ها و مسئولان و متولیان اینها را نمی‌شناختیم و این مرکز کمک کرد تا روند تولید مستند و نیازهایی که داشتیم به درستی پیش رود.

کد خبر 5878673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha