خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: روزنامه تهرانتایمز با افشاگری درباره برگزاری رویدادی در تلآویو، با محوریت شبیهسازی رویارویی نظامی احتمالی رژیم صهیونیستی و ایران نوشت: درحالی که ایران و آمریکا بهتازگی در راستای تنشزدایی، اقداماتی را اتخاذ کردهاند، رژیم صهیونیستی همچنان شدیداً به جنگ با ایران تمایل شدیدی دارد؛ جنگی که واشنگتن را بالاجبار به سمت رویارویی بیحاصلی دیگر در منطقه غرب آسیا خواهد کشاند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اواخر جولای گزارشی را منتشر کرد که تا حد زیادی مغفول ماند. این گزارش به طور مبهم به شبیهسازی یک جنگ در تلآویو با حضور گروهی از مقامات آمریکایی و اسرائیلی و همچنین «کارشناسان» امور ایران، پرداخت.
گزارش هاآرتص هیچ جزئیاتی درباره شرکتکنندگان، مذاکرات و نتایج این شبیهسازی جنگی ارائه نداد. با این حال، تهرانتایمز به اطلاعاتی دست یافته که جزئیات آنچه در این جلسه رخ داده است را افشا میکند.
براساس اطلاعاتی که به دست تهرانتایمز رسیده است، این نشست با محوریت شبیهسازی جنگ، از ۱۶ تا ۱۸ جولای (۲۵ تا ۲۷ تیر)، در «دان هتل/Dan Hotel» واقع در تلآویو برگزار شد. «اندیشکده مطالعات امنیت ملی/INSS» مستقر در تلآویو نیز آن را سازماندهی و میزبانی کرده بود.
در مجموع، شرکتکنندگان به هشت گروه تقسیم شده بودند که هر گروه یک کشور یا طرف درگیر در جنگ احتمالی را نمایندگی میکرد. این گروهها عبارت بودند از اسرائیل، آمریکا، جمهوری اسلامی ایران، اروپا، روسیه، چین، شورای همکاری خلیج فارس و محور مقاومت.
گروهها و اعضای آن را در فهرست زیر مشاهده میکنید:
گروه رژیم اسرائیل:
ایال خولاتا، رئیس سابق شورای امنیت اسرائیل (۲۰۲۱-۲۰۲۳)
یاکوف آمیدرور، رئیس اسبق شورای امنیت اسرائیل (۲۰۱۱-۲۰۱۳)
اودی دِکل، عضو اندیشکده مطالعات امنیت ملی
مِر الران، عضو اندیشکده مطالعات امنیت ملی
رام یاونی، عضو اندیشکده مطالعات امنیت ملی
شالوم شلومو، وزیر اسبق کابینه اسرائیل
یونی کِدار، واحد اطلاعات وزارت جنگ اسرائیل
بِن سبطی، عضو اندیشکده راهبرد و امنیت اورشلیم
هماهنگکننده: آنات شاپیرا
گروه آمریکا:
دنیس رأس، اندیشکده واشنگتن
دیوید ماکوفسکی، اندیشکده واشنگتن
دالیا داسا کایه، دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس
مارک دوبویتز، بنیاد دفاع از دموکراسیها
الداد شاویت، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
چاک فرِیلیش، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
هماهنگکننده: دیوید پاتکین
گروه جمهوری اسلامی ایران
زهر پالتی، رئیس سابق اداره سیاسی-نظامی در وزارت جنگ اسرائیل
هنری رم، اندیشکده واشنگتن
راز زمیت، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
عمر کارمی، دانشگاه تلآویو
سوزان مالونی، اندیشکده بروکینگز
جاناتان پانیکوف، شورای آتلانتیک
بهنام بن طالبلو، بنیاد دفاع از دموکراسیها
هماهنگکننده: جسی وینبر
گروه اروپا:
مارک رِوِف، دانشگاه رایشمن
صنم وکیل، اندیشکده چتم هاوس
رانی لِشنو یار، وزارت خارجه اسرائیل
هانس جیکوب شیندلر، مرکز آیندهپژوهی اروپایی
فرانسیس تامر، دانشگاه اِکستر
آدی کانتور، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
هماهنگکننده: ربکا مِلر
گروه روسیه:
آرکادی میلمان، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
شای هرزوی، دانشگاه رایشمن
دنیل راکوف، اندیشکده راهبرد و امنیت اورشلیم
یوجین رومر، بنیاد کارنیج
گئورگی پوروسکُن، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
هماهنگکننده: اینبار نوی فریفیلد
گروه چین:
عاصف اوریون، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
کریگ سینگلتون، بنیاد دفاع از دموکراسیها
اوری سِلا، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
گالیا لاوی، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
هماهنگکننده: روی بِن تزور
شورای همکاری خلیج فارس:
یوئل گُزانسکی، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
جان هانا، بنیاد یهودی امور امنیت ملی
اوفیر وینتر، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
گالیا لیندستراوس، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
هماهنگکننده: ایلان زالایات
گروه محور مقاومت:
ایال زیسار، دانشگاه تلآویو
جاناتان لرد، مرکز امنیت جدید آمریکا
کارمیت والنسی، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
اورنا میزراهی، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
یورام شوایتزر، اندیشکده مطالعات امنیت ملی
هماهنگکننده: اِدن کادوری
علاوه بر گروههای مذکور، جمعی از دیگر اعضای اجرایی اندیشکده مطالعات امنیت ملی در هماهنگی و مدیریت این رویداد نقشآفرینی داشتند.
اعضای گروهها، در طول سه روز به منظور ترسیم و شبیهسازی سناریوهای رویارویی احتمالی ایران و رژیم صهیونیستی، نقش نماینده کشور متبوع در گروه مورد نظر را ایفا کردند.
هاآرتص فرض را بر این گذاشته است که «عملیات نظامی با یک ترور مرموز در تهران که به اسرائیل نسبت داده شده، شروع شده است. سه دانشمند هستهای ایران کشته شدند و تهران با افزایش سطح غنیسازی به ۹۰ درصد، واکنش نشان داد و در عین حال مدعی شد که هدف، ساخت سلاح نبوده است.»
به نوشته هاآرتص، اسرائیل ظرف پنج روز با ایران و متحدانش از جمله حزبالله، وارد جنگی تمامعیار میشود. اعضای این گروه در نظر داشتند تا خود را در جایگاه کشورهای مذکور قرار دهند. براساس اطلاعاتی که به دست تهرانتایمز رسیده، مباحث مرتبط با شبیهسازی جنگی برای اسرائیل عمیقاً دلسردکننده بوده است.
دنیس رأس که نقش جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را ایفا میکرد، به حضار گفت که واشنگتن به موضع خود در قبال ایران پایبند میماند و از اقدام نظامی مستقیم اسرائیل علیه ایران حمایت میکند اما به گفته وی، واشنگتن مستقیماً علیه تهران اقدام نخواهد کرد.
گروههای اروپا و شورای همکاری خلیج فارس نیز امیدهای اسرائیل برای یک راهحل نظامی در مواجهه با ایران را بیش از پیش کاهش دادند. بنا به تاکید گروه اروپا، آنها شدیداً بر جنگ اوکراین متمرکز هستند و گروه شورای همکاری خلیج فارس نیز از اقدام نظامی حمایت نمیکند و در این رابطه با اسرائیل شریک نخواهد شد.
به طور کلی، شبیهسازی جنگی با دورنمایی خوفناک درباره اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران به پایان رسید. به اسرائیلیها گفته شده که خنثیسازی تأسیسات هستهای ایران از طریق اقدام نظامی به مراتب از سال ۲۰۱۲ دشوارتر شده است و حمله نظامی، پیشرفت هستهای ایران را تا حد زیادی تسریع خواهد کرد.
همچنین، میزبانان این رویداد اطلاع داشتند که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس قویاً با اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران مخالف بوده و برای جلوگیری از چنین اتفاق احتمالی، هر کاری بتوانند خواهند کرد. جالبتر اینکه اسرائیلیها نیز مطلع بودند که مایکل اریک کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نیز به موضعی متفاوت از کاخ سفید پایبند است!
نظر شما