به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحمید حمزهپور بیان داشت: تاکنون حدود ۹ هزار میلیارد ریال در زمینه راهاندازی این مجتمعهای آبرسانی روستایی هزینه شده و برای تکمیل نهایی آن نیز به بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی بیان کرد: همچنین برای رفع مشکل کمبود آب آشامیدنی در روستاها و شهرهای دارای تنش آبی هرمزگان نیز سه هزار مترمکعب آبشیرینکن در قالب ۱۲ سایت با سرمایهگذاری بخش خصوصی در دست اجراست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۲ سایت فعال آب شیرینکن روزانه بیش از ۲۲۹ هزار و ۶۲۵ مترمکعب نیاز آبی بخشی از مناطق استان را تامین میکند، اظهار کرد: با راهاندازی ۱۲ سایت یادشده نیز بیش از هشت شهر و ۱۷۹ روستا به پایداری آب خواهند رسید.
حمزه پور یادآورشد: سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب از منابع مختلف برای تامین نیاز آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع میشود که ۴۰ درصد از این میزان، از طریق چاهها، ۳۵ درصد آب شیرینکنها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع آبی سدها و بخشی از چشمهها است.
وی، هرمزگان را جز استانهای کم بارش در کشور با میانگین بارندگی سالانه کمتر از ۱۰۰ میلیمتر (در سالهای پربارش حدود ۱۸۰ میلیمتر) عنوان کرد و باتوجه به اینکه این میزان حدود ۲ سوم میانگین کشوری را تشکیل میدهد، گفت: این خود موضوع دسترسی به تامین آب و موضوع آب شیرین و قابل آشامیدنی برای مردم را سخت میکند.
به گفته حمزهپور، با وجود کاهش میزان ۵۰ درصدی بارش در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان، اما با برنامهریزی و انجام مجموعه اقدامات کوتاهمدت و تحقق بخشی از اقدامات میانمدت و بلندمدت، مشکلات کم آبی و تنشهای آبی در تابستان امسال به حداقل رسیده است.
نظر شما