۲۶ آبان ۱۳۸۶، ۲۱:۳۲

در سفر احمدی نژاد به منامه؛

ایران و بحرین در بیانیه مشترک بر گسترش روابط تاکید کردند

ایران و بحرین در بیانیه مشترک بر گسترش روابط تاکید کردند

به مناسبت دیدار محمود احمدی‌نژاد از بحرین بیانیه مشترکی از سوی جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی بحرین منتشر و در آن بر گسترش هر چه بیشتر روابط و همکاری‌های دو جانبه و برادرانه تهران – منامه تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این بیانیه طرفین ضمن بررسی اوضاع منطقه بر ضرورت تلاش هر چه بیشتر برای تقویت امنیت و ثبات منطقه تصریح و بر حق ملت فلسطین در برپایی حکومت مستقل خود با پایتختی قدس شریف تأکید کردند.

همچنین بر حق کشورهای عضو آژانس بین‌المللی اتمی از جمله جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تأکید شده است.

متن کامل بیانیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و بحرین به این شرح است:

در پاسخ به دعوت رسمی ملک حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین و در جهت تقویت روابط تاریخی موجود بین پادشاهی بحرین و جمهوری اسلامی ایران و تقویت همکاری‌های فیما بین در زمینه‌های مختلف و علاقمندی دائم دو کشور برای هماهنگی و مشورت در مسائل مورد علاقه مشترک، جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در روز شنبه مورخ 6 ذی‌القعده 1428 برابر با 26 آبان 1386 در رأس هیأتی بلند پایه از پادشاهی بحرین رسماً دیدار کرد.

جناب آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران مورد استقبال رسمی قرار گرفت و ملک حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین، شیخ خلیفه بن سلمان آل خلیفه نخست وزیر و شیخ سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد و فرمانده کل نیروی دفاع بحرین به منظور ابراز روابط ویژه‌ای که دو کشور همسایه و دوست را به یکدیگر پیوند می‌دهد و تحولاتی که از زمان دیدار ملک حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین از جمهوری اسلامی ایران در ماه اوت 2002م شاهد آن بوده، در استقبال ایشان در فرودگاه بین‌المللی این کشور حضور یافتند.

طرفین در جوی مملو از روحیه برادری و تفاهم مذاکرات رسمی خود را آغاز و طی آن خرسندی خود را از سطح مناسبات دو کشور دوست و برادر ابراز داشته و بر علاقمندی خود به توسعه و تقویت این روابط به منظور رساندن آن به سطحی که منافع مشترک دو کشور در زمینه‌های مختلف را تأمین نماید،‌تأکید کردند.

طرفین همچنین تأکید کردند دیدار جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد از بحرین در تقویت روابط بین دو کشور در کلیه زمینه‌ها مؤثر خواهد بود.

در این چارچوب، دو کشور موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را تبادل و دو یادداشت تفاهم همکاری مشترک ذیل را به امضا رساندند: 

1- یادداشت تفاهم همکاری در زمینه گاز. 

2-  امضای برنامه اجرایی همکاری در زمینه شیلات.

طرفین از مسئولان کشورهای متبوع خود خواستند در اجرای موافقتنامه‌ها و اسناد به امضاء رسیده بین دو کشور تسریع نمایند.

طرفین با تأکید بر اهمیت دیدارهای متقابل بین دو کشور، از نتایج خوب حاصله از کمیته‌های مشترک دو کشور ابراز خرسندی نموده و بر اهمیت کمیسیون عالی مشترک و نقش در تقویت همکاری موجود بین دو کشور در کلیه زمینه‌ها تأکید کردند.

طرفین از نقش شورای مشترک بازرگانان بحرینی و ایرانی تمجید و حمایت کامل خود از این شورا و تلاش‌های آن در توسعه و رشد همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور و نقش مثبت بخش خصوصی در این چارچوب را مورد تأکید قرار دادند.
طرفین ضمن بررسی اوضاع منطقه بر ضرورت تلاش هر چه بیشتر برای تقویت امنیت و ثبات منطقه و تقویت همکاری مشترک بین کشورهای آن از طریق تفاهم و گفتگو که اعتماد و صلح و محبت را در آن تقویت نماید، تأکید کردند.

در خصوص تحولات عراق بر علاقمندی خود نسب به تضمین وحدت و حاکمیت این کشور و تمامیت ارضی آن، عدم دخالت در امور داخلی، حفظ وحدت ملی و هویت عربی و اسلامی، پایبندی به حمایت از مرزهای به رسمیت شناخته شده بین‌المللی تأکید کرده و در این راستا تلاش‌های کشورهای همجوار در تحقق این اهداف را مورد قدردانی قرار داده و از نقش سازمان ملل در تقویت پایه‌های صلح، ثبات و امنیت در عراق و تلاش‌های بی‌وقفه در تسریع بازسازی این کشور استقبال نموده و نسبت به دردها و رنج‌هایی که ملت عراق در طول سال‌های گذشته با آن روبه‌رو بوده عمیقاً ابراز تأسف نموده و حمایت خود را از دولت و ملت عراق و آمادگی کشورهای خود برای همکاری با تلاش‌های بین‌المللی جهت ارائه کمک‌های انسان‌دوستانه به ملت عراق، ابراز داشتند.

طرفین تحولات جاری در صحنه فلسطین را بررسی کرده و بر حمایت خود از چشم‌اندازهای ملی ملت فلسطین جهت دستیابی به حقوق مشروع خود و برپایی حکومت مستقل خود با پایتختی قدس شریف تأکید نموده و از جامعه بین‌المللی خواستار حمایت از قطعنامه‌های بین‌المللی مرتبط با آنچه که بازگشت کلیه زمین‌های اشغالی عربی از جمله جولان عربی سوریه و مزارع شبعا در لبنان را تضمین نماید، شدند.

طرفین بر حق کشورهای عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای – از جمله جمهوری اسلامی ایران – در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای براساس مفاد موافقتنامه و اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کردند.

طرفین ضمن تأکید بر دعوت مجدد مبنی بر عاری‌سازی منطقه خاورمیانه از سلاح‌های کشتار جمعی از جمله سلاح‌های هسته‌ای، از همه کشورهایی که هنوز به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نپیوسته‌اند، درخواست نمودند ضمن اقدام به انضمام به این موافقتنامه، کلیه تأسیسات هسته‌ای خود را تحت نظارت بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهند.

طرفین ضمن بررسی چالش‌های فراروی جهان اسلام، خواستار تلاش برای تحقق منافع مشترک و کنار گذاشتن اقداماتی شدند که موجب ایجاد تفرقه بین مسلمانان می‌شود.

طرفین با عنایت به ارزش‌ها و تعالیم دین مبین اسلام که تندروی و خشونت را رد کرده و بر گفت‌وگو و تسامح تأکید دارد، پدیده تروریسم را در هر نوع و شکل آن مجدداً محکوم کرده و خواستار حمایت از تلاش‌های بین‌المللی و همکاری برای مبارزه با تروریسم و از بین بردن منابع حمایت‌های مالی آن شدند.

جناب آقای احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران ضمن تشکر و قدردانی از مهمان‌نوازی و استقبال گرم ملک حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه، دولت و ملت بحرین از ایشان و هیأت همراه، از پادشاه بحرین برای دیدار رسمی از جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورد که این دعوت مورد قبول پادشاه بحرین قرار گرفت و مقرر گردید زمان انجام این دیدار پس از تعیین، از طریق کانال‌های دیپلماتیک اعلام شود.

این بیانیه، روز شنبه 17 نوامبر 2007 میلادی در بحرین صادر و به صورت همزمان در هر دو کشور منتشر شد.

کد خبر 588273

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha