به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گروه موزههای دفینه؛ موزه گوهر و آرایه های تاریخی مملو از آثاری است که هر کدام قصههای جالبی دارند یکی از اشیای آن، تعدادی سنجاق شبیه به سنجاقهای سر مربوط به محوطه باستانی سرخ دم لری در استان لرستان است.
باستان شناسانی که این محوطه را کاوش کرده اند به تعدادی سنجاق مفرغی رسیدند و احتمال دادند مردم دوره عصر آهن آنها را نذر می کرده و در دیوار معابد فرو میکردند.
یکی نقش انار و ماهی دارد و دیگری نقش رزم. به این معنی که یکی دلش میخواسته بچه دار شود و دیگری طلب موفقیت در نبرد می کرده. بنابراین این سنجاقها را ساخته و به دیوار معبد فرو کرده تا حاجت بگیرد.
اگرچه محوطه باستانی سرخ دم لری قبرستان و معبد و خانه دارد ولی باستان شناسان سنجاقها را در معابد پیدا کردند نه قبرستان و خانهها. بنابراین احتمال دارد کاربرد دیگری جز نذر نداشته باشد.
این سنجاقها به مرور زمان از دل دیوار شل شده و پای دیوار معابد افتاده و از دست باستان شناسان گذشته و حالا از موزه گوهر و آرایه های تاریخی سر درآورده اند تا بازدیدکنندگان عصر حاضر که به پردیس موزهای دفینه رفته اند آنها را ببینند و به جواب این سوال فکر کنند که آیا نذر صاحب سنجاق ادا شد؟
نظر شما