۲۰ شهریور ۱۴۰۲، ۱۶:۵۴

معاون فناوری وزارت علوم:

تشکیل کنسرسیوم برای حل مسائل کشور

تشکیل کنسرسیوم برای حل مسائل کشور

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم از تشکیل کنسرسیوم با بنگاههای بزرگ اقتصادی خبر داد و گفت: تا آخر سال جاری امیدوارم به تاسیس ۱۰۰ کنسرسیوم برسیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سجاد محمدعلی نژاد امروز در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی با تاکید بر اهمیت سرمایه انسانی و جوان در ایران اظهار داشت: دانش و سرمایه در دانشگاه‌ها اما تا امروز به خوبی به کار گرفته نشده است.

وی با اشاره به نیازهایی که در کشور وجود دارد، گفت: علاوه بر رفع نیازهای کشور، ما نیاز به درآمد پایدار داریم که مجموعه حوزه آموزش عالی، پژوهشگاه‌ها و پارک‌ها را اداره کنیم و به‌روز نگه داریم و پارک‌های علم و فناوری را قطب اصلی فناوری و نوآوری کنیم.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در مورد اصلی‌ترین وظایف دو سال آینده این معاونت، گفت: در کشور نیازهای اولویت‌داری وجود دارد که ارزبر و مسئله اصلی صنایع هستند. اما شناسایی آن‌ها پیچیده نیست و نیاز به همت برای حل آن وجود دارد.

وی با اشاره به ضرورت درآمد پایدار در مجموعه آموزش عالی ادامه داد: اگر پارک‌های علم و فناوری را ماموریت‌گرا و حول یک مساله ملی با پیوند با دانشگاه در نظر بگیریم می‌توانیم برخی از مسائل کشور را حل کنیم.

محمدعلی نژاد با اشاره به برگزاری چند جلسه با مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مدل‌های مختلفی برای همکاری بررسی شد که یکی از این مدل‌ها تشکیل کنسرسیوم‌هایی است که اعضای آن شامل بنگاه‌های بزرگ، پارک‌های علم و فناوری و پژوهشگاه‌ها و انجمن هاست و تا آخر سال جاری امیدوارم به تأسیس ۱۰۰ کنسرسیوم برسیم.

وی ادامه داد: توجه ویژه ای به سنتز (همکاری‌های مختلف) در حوزه فناوری داریم تاکنون ظرفیت‌های خوبی در شرکت‌ها بوده اما ممکن است حل یک مساله به تنهایی بر اساس توانمندی دانش در یک حوزه خاص ممکن نباشد و در یک حوزه دانشی دیگری حل شود.

وی راه اندازی پارک‌های علم و فناوری بین المللی را از دیگر اهداف این معاونت برشمرد و افزود: هدف از این کار این است که شرکت‌های بین المللی هم در این پارک‌ها مستقر شوند و شرکت‌های ایرانی هم اجازه تأسیس دفتر در کشورهای دیگر داشته باشند.

محمدعلی نژاد به تعیین تکلیف مالکیت فکری ایده‌ها و تجاری سازی پایان نامه‌ها اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان دانشگاه‌ها باید در این مساله مشارکت کنند، در حال تدوین پیش نویسی برای تسهیل این امر هستیم که به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. یکی از پیشنهادها این است که بتوانیم برای مالکیت فکری فرآیندی ایجاد کنیم که استاد و دانشگاه بتوانند ایده و طرح اولیه را به سرمایه گذار بفروشند.

معاون فناوری وزارت علوم گفت: پیشنهاد دیگر این است که از ابتدا روی تجاری سازی پایان نامه‌ها کار شود.

وی گفت: طرح‌های کوتاه شامل طرح ملی ترویج کارآفرینی که حدود ۱۵ هزار نفر ظرفیت آماده دارد و سهمیه هر دانشگاه مشخص شده و تاکنون هزار نفر ثبت نام کرده اند. امریه سربازی پسادکتری و دستیار فناوری دکتری را هم داریم‌.

وی گفت: در سامانه نان شرایط خوبی فراهم است و اخیراً این شرایط هم فراهم شده که استادان در کنار دستگاه‌های اجرایی بتوانند نیاز بارگذاری کنند. کارگزاران دانشگاهی هم نیاز ثبت می‌کنند؛ پس غیر از دستگاه‌های اجرایی خود استادان و گروه‌ها هم نیازها را بارگذاری می‌کنند.

محمدعلی نژاد گفت: در وزارت علوم اتاق‌های فکر از ابتدای دولت سیزدهم راه اندازی شده ولی قصد داریم کاری کنیم دانشگاه‌ها هم در این حوزه فعالیت کنند.

وی تصریح کرد: باید مسائل کلان کشور را با کنسرسیوم‌های تشکیل شده از بنگاه‌ها، بخش‌های خصوصی و پارک‌های علم و فناوری حل کنیم.

وی با اشاره به تفاهم نامه‌ای با معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: این تفاهم نامه که در دست تدوین است با هدف تقویت ظرفیت‌های موجود دانشجویی در حوزه نوآوری و فناوری طراحی شده تا از ظرفیت‌های دانشجویان در انجمن‌های علمی در حوزه فناوری و نوآوری استفاده و با تشکیل یک گروه، واحد نوآور و نوپا ایجاد شود.

کد خبر 5883882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha