۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۴:۵۴

عبودتیان مطرح کرد؛

بخش‌های دولتی پای کار صنعت نوشت افزار نیستند

بخش‌های دولتی پای کار صنعت نوشت افزار نیستند

دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت گفت: امروز شرمنده جوانانی هستیم که با کمترین امکانات در صنعت نوشت افزار تحولاتی را رقم زدند اما متأسفانه بخش های دولتی پای کار نیامدند.

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین نمایشگاه ایران نوشت پیش از ظهر امروز سه‌شنبه ۲۱ شهریور با حضور عباس علی‌آبادی وزیر صمت، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیداحمد عبودتیان دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت، جمعی از مسئولان فرهنگی به همراه خانواده شهید مصطفی صدرزاده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح شد.

سیداحمد عبودتیان دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت گفت: شاید سوالی پیش بیاید که با وجود این تعداد تولید در صنایع مختلف کشور چرا در حوزه نوشت افزار این چنین ذوق داریم و به نوعی فضا را شلوغ می‌کنیم. شاید باید اینچنین پاسخ داد که امروزه در کشاکش زورآزمایی سیاستمداران دنیا تحت تأثیر رسانه‌ای و سرمایه داری، جوانان و نوجوانان مان زیر دست و پا له می‌شوند و خانواده‌ها نگران آموزه‌های رسمی و غیررسمی فرزندان شأن از طریق این صنایع است؛ شخصیت‌هایی که بدون اجازه روی شخصی‌ترین وسایل فرزندان شأن قرار می‌گیرند و آنها را تا مسیری می‌برند که خواسته خانواده نیست؛ این نگران در میان همه والدین با هر سلیقه و طیف و نگاهی برای فرزندان شأن وجود دارد.

وی افزود: هر خانواده‌ای خط قرمزی دارد و دارای محدوده‌ای مشخص است و دوست ندارد تا فرزندش به سبکی که رسانه‌های غرب می‌خواهند، تربیت شوند. در همین راستا عده‌ای جوانان قریب به یک دهه می‌شود که روی این نگرانی اهتمام و سرمایه گذاشته‌اند و به طراحی و تولید پرداخته‌اند. در بخش‌هایی ریسک کرده‌اند بخاطر والدینی که نگران تربیت فرزندان شأن هستند. همچنین امروز شاهد حضور به موقع صاحبان تجربه در حوزه نوشت افزار هستیم؛ آنهایی که کنار جوانان ایستادند تا این صنعت به تحول برسد.

دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت گفت: ما امروز شرمنده این جوانان هستیم؛ چراکه هنوز به صورت تمام قد بخش‌های دولتی پای کار نیامدند و این نگرانی و دغدغه را داریم. البته وجود شخصیت‌هایی چون حجت الاسلام خسروپناه در شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند قوت کار باشد.

وی افزود: اخیراً در عراق منزل یک دوست عراقی بودم. او در خصوص سریال‌های تاریخی که ایران می‌سازد گفت پس از پخش سریال مختار در عراق با وجود آنکه مختار اسم عربی است اما اسم کیان یکی از پرتکرارترین اسامی شد که عراقیان روی بچه‌های شأن نامگذاری کردند. همچون او در ادامه گفت که سریال‌های ترکیه‌ای آنقدر نفوذ کرده‌اند که اسامی ترکی روی بچه‌های مان گذاشته می‌شود.

عبودتیان گفت: فعالیت در حوزه نوشت افزار یک قدم کوچک است که از تولید محصول تا خلق شخصیت می‌پردازیم. امیدواریم این حرکت مستمر باشد و تا سال آینده این صنعت وسعت بیشتری یابد و شاهد رشد و پیشرفت‌های بسیاری باشیم. همچنین همزمان با این نمایشگاه در استان‌ها نمایشگاه نوشت افزار برگزار می‌شود. از تک تک شما حاضران می‌خواهم تا در صفحات مجازی تان مروج این نمایشگاه باشید.

حضور بیش از ۲۰۰ مجموعه خلاق در نمایشگاه ایران نوشت

در ادامه محمد یقینی دبیر نهمین نمایشگاه ایران نوشت با اشاره به فعالیت بیست ساله این نمایشگاه گفت: ما امسال با بیش از دویست مجموعه خلاق همکاری می‌کنیم و تلاشمان این است که جریان نوشت افزار، تبدیل به یک جریان قدرتمندی شود.

حقوق مؤلف کاراکترهای آثار کانون پرورش فکری را رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهیم

در ادامه محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان نیز گفت: تلاش داریم برای سال‌های بعد پیوست درست و قوی داشته باشیم و از قصه‌ها در گرافیکمان استفاده کنیم.

وی افزود: نمایشگاه ایران نوشت را یک جشنواره صنعت و هنر می دانم؛ چراکه اتفاق بزرگی در آن رخ داده است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نزیک به ۲۵ اثر را تولید کرده است که یکی از آن انیمیشن بچه زرنگ است. ما تلاش خود را می‌کنیم تا بتوانیم پیوست فرهنگی از کالاهای فرهنگی را داشته باشیم. در خصوص بچه زرنگ هم تولیداتی داشته‌ایم.

معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در کشور بیش از ۲۰ هزار کاراکتر و در کانون نزدیک به دو هزار کاراکتر در آثار تولیدی خلق شده است. ما این آمادگی را داریم تا با افتخار و به صورت رایگان حقوق مؤلف را در اختیارتان قرار بگیرد و این پیوست ادامه داشته باشد تا بتوانید در تولیدات از آن استفاده کنید.

در ادامه موسی فرزان نیا رئیس اتحادیه لوازم التحریر و نوشت افزار گفت: در همه این سال‌ها تلاش مان را کردیم تا صنعت نوشت افزار به رشد و شکوفایی و پیشرفت دست یابد. معتقدیم علاوه بر وزارتخانه‌ها و اتحادیه‌ها باید همه دستگاه‌ها کنار هم قرار بگیرند تا در صنعت نوشت افزار تحول آفرینی کنند. صنعت نوشت افزار بیشتر نیازمند حمایت‌های دولتی است. از صداوسیما هم انتظار می‌رود تا در این عرصه کمک‌های لازم را داشته باشد.

وی افزود: در برابر تهاجمات فرهنگی باید هزینه کنیم. در این عرصه باید کار و تلاش شود تا بتوانیم محصولی برای ارائه داشته باشیم. وقتی نمی‌توانیم کاراکتری را خلق کنیم، دیگر چه انتظاری داریم، از ورود کاراکترهای غربی که در راستای تهاجمات فرهنگی است. ما با این شیوه نمی‌توانیم در برابر این تهاجمات مقابله کنیم. انتقاد ما این است که همه دستگاه‌ها وارد میدان شوند.

رئیس اتحادیه لوازم التحریر و نوشت افزار گفت: انیمیشن دارا و سارا ۱۰ سال پیش تولید شد. سال اول همه چیز برای ارائه خوب بود تا اینکه در سال‌های بعدش شاهد افت بازار بودیم. ما متأسفانه نتوانستیم تبلیغ خوبی برای این محصول ایرانی داشته باشیم و بازار را از دست دادیم. حتی نتوانستیم جایگزین خوبی برای این کاراکتر پیدا کنیم. اجرای ضعیف ضربه‌ای زد که هنوز نتوانسته‌ایم به جبران ضرر بپردازیم.

وی افزود: بنظر می‌رسد کارهای فرهنگی باید پیوسته باشند؛ چراکه در کوتاه مدت این شیوه جواب نمی‌دهد. ما در این سال‌های اخیر بسیار عقب مانده‌ایم و باید تلاش مضاعف داشته باشیم.

در ادامه مراسم از محصولات نوشت افزار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که مزین به تصویر شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده بود با حضور فرزندان شهید رونمایی شد.

کد خبر 5884475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha