به گزارش خبرنگار مهر، سید مجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وجه تمایز اربعین امسال با سال گذشته گفت: وجه تمایز اربعین امسال با سالیان گذشته در سطح همکاری دولت عراق به خصوص وزیر کشور عراق بود ما بود.
وی افزود: نتیجه این همکاری هم ابتکار عمل برای تشکیل قرارگاههای عملیات مشترک اربعین بود که برای اولین بار مطرح و مورد استفاده طرف عراق هم قرار گرفت در ۲ سطح ملی و استانی تشکیل شد.
وی بیان داشت: با همکاری دولتمردان عراق موضوع عبور زائرین که هر ساله باعث مشکل میشد برطرف شد و زائرین در مرزهای شش گانه کشور بدون نگرانی و دغدغه تردد میکنند.
عبور آسان از و بدون معطلی
وی افزود: این هماهنگی باعث شد عبوری سهل و آسان در کمترین زمان صورت گیرد که با توافق دولت عراق دربهای خروجی در مرزها افزایش پیدا کرد به طور مثال در مهران دو درب به پنج درب و همچنین گیتهای در مرز مهران به ۱۱۲ گیت افزایش یافت.
میراحمدی گفت: اجرای طرح سجاد از دیگر اقدامات بود که در اربعین امسال اجرا شد در این طرح اطلاعات زائرین به صورت برخط برای مأموران مرزی عراق ارسال میشد و فقط آنها را تأیید میکردند و این موضوع سرعت خروج را به چند برابر افزایش داد که در ۲۴ ساعت تا ۴۰۰ هزار نفر در مرز مهران میشد عبور کنند.
عبور ۱۵۰ هزار زائر پاکستانی
وی افزود: سال گذشته حضور زائران پاکستانی در مراسم اربعین فقط از مرزهای هوایی امکانپذیر بو که امسال احمد وحیدی وزیر محترم کشور در گفتوگوهای خود با آقای الشمیری وزیر کشور عراق، درخواست کرد که زائران پاکستانی بتوانند از طریق مرزهای ما، وارد عراق شوند که با پذیرش دولت عراق این اتفاق افتاد و با هماهنگیهای صورت گرفته ۱۵۰ هزار زائر پاکستانی و افغانستانی از مرزهای زمینی ما عبور کردند.
ثبت ۵۷ میلیون تردد توسط دوربین پلیس راهور
وی افزود: ما در جادههای منتهی به مرز سالهای گذشته شاهد ترافیکهای بیش ۱۵ ساعت بودیم که امسال به دلیل سرمایه گذاریهای اساسی و اقدامات وزارت راه و اقدامات گسترده برای ایجاد پارکینگها ۱۵ ساعت ماندگاری در جادهها به کمتر از ۲۰ دقیقه تبدیل شد.
میراحمدی ادامه داد: دوربینهای پلیس راهور بیش از ۵۷ میلیون تردد را ثبت کرده که با توجه به این تعداد زیاد وسایل نقلیه هیچ گونه گره ترافیکی نداشتیم.
ایجاد سایه بان در تمامی پایانههای مرزی
میر احمدی با اشاره به گرمای هوا در اربعین امسال گفت: امسال با مدیریت جهادی توانستیم سایهبان، جتفن و مهپاش فراهم کردیم که زائران در فضای مطبوعی قرار بگیرند و هیچ مورد گرمازدگی الحمدالله نداشتیم.
میراحمدی اظهار کرد: سردخانههایی احداث کردیم برای خنک نگه داشتن آبها و برای تأمین یخ هم تولید کردیم و هم از بخش خصوصی خریداری شد.
وی ادامه داد: از روز اول صفر تا روز ۲۳ صفر، هیچ زائری با کمبود آب آشامیدنی سالم و خنک مواجه نشد.
استانداران ستون فقرات مدیریت عملیاتی اربعین
وی گفت: در مدیریت اربعین استانداران در سالهای گذشته معمولاً نقش اصلی را ایفا نمیکردند اما عملیات را طوری طراحی کردیم که استانداران، ستون فقرات مدیریت عملیاتی اربعین در استانها بودند و تمام دستگاهها در استانهای مرزی، تحت فرماندهی استانداران قرار داشتند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه زائران ما همواره از حمل و نقل در عراق به دلیل کمبود و گرانی کرایه گلایه داشتند، اضافه کرد: ما توانستیم با همکاری دولت عراق، قرارگاه مشترک حملونقل ایجاد کنیم و از به میزان کافی خودرو از تمامی وزارتخانهها و بخش خصوصی، به کمک آمدند. همچنین قیمتها با یک مدیریت مناسب، کنترل شدند و همچنین اعلام کردیم خودروها و اتوبوسهای ما برای کمک، آمادگی کامل دارند.
میراحمدی گفت: وقتی وزیر کشور عراق در روز اربعین اعلام کرد که در کربلا به اتوبوسهای ایرانی نیاز دارد، ۲۵۰ دستگاه اتوبوس از ایران به عراق اعزام شد. حتی برای تأمین امنیت، اسکورتهایی برای اتوبوسها از طرف عراق، قرار داده شده بود.
هیچ پارکینگی در پایانههای مرزی تکمیل ظرفیت نشد
معاون وزیر کشور اظهار داشت: زائران ما امسال همراهی کردند و با خودروهای شخصی خود، راهی پایانههای مرزی شدند. ما برای بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو، پارکینگ تأمین کردیم. البته هیچکدام از پارکینگها به تکمیل ظرفیت نرسید.
وی ادامه داد: رئیسجمهور و معاون اول رئیسجمهور در جلسه ستاد اربعین دستور دادند که تمام امکانات حملونقل جادهای به کمک مراسم اربعین بیایند و این اقدام سبب شد تا زائران در هیچیک از ترمینالها با کمبود بلیت مواجه نشوند.
میراحمدی گفت: ماندگاری زائران برای سوارشدن به اتوبوس از حدود ۲۰ ساعت در سالهای گذشته، به کمتر از ۳۰ دقیقه رسید که یک رکورد تاریخی است.
ثبت نام ۷۰ درصد از زائران در سامانه سماح
وی افزود: با وجود مشکلاتی که برای سامانه سماح پیش آمد، حدود ۷۰ درصد از زائران ثبت نام و خود را بیمه کردند که اگر مشکلی برای سامانه پیش نمیآمد، بیش از ۷۰ درصد میتوانستند ثبتنام کنند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین درباره عبور با تأخیر موکبها در سال گذشته گفت: این تأخیر متأسفانه موجب فاسدشدن و از بین رفتن نذورات میشد؛ بنابراین با همکاری و هماهنگی دولت عراق، مرزها و روزها را معین و موکبها را اعزام کردیم. امسال، تمام موکبها به راحتی عبور کردند و حتی یک مورد شکایت درباره این موضوع نداشتیم. این نیز موفقیت بسیار بزرگی است.
وی در پایان گفت: علی رغم افزایش ۱۸ درصدی زائران نسبت به سال گذشته آمار فوتیهای ما کاهشی بوده و ۱۲۰ نفر در این ایام فوت کردند.
نظر شما