امین درخشان عصر چهارشنبه در حاشیه آئین اختتامیه ششمین سوگواره منطقهای شعر عاشورایی «مشک تشنه» در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: جایگاه امروز شعر مذهبی و آئینی به عنوان یک هنر ناب دینی، بسیار برجسته است.
وی ریشه شعر آئینی را از جان و دل شاعر متعهد دانست و تصریح کرد: شعر آئینی و مذهبی، جایگاه ویژهای در میان مخاطبان دارد و وصف حال تاریخ دین و بزرگان دین است.
درخشان با بیان اینکه از دیرباز تاکنون، ایرانیان در زمره ملتهایی بودهاند که در خلق اشعار عارفانه آئینی دستی توانا داشته و دارند، یکی از اهداف سرودن اشعار آئینی در گذشته را انتقال پیام و مفاهیم دینی به مردم عنوان کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیان کرد: شعر آئینی میتواند عاملی مهم در جهت بیداری، اسلامی، انسانی و راهنمایی مردم باشد.
درخشان شعر آئینی را ترکیبی از شعر و آئین قلمداد کرد و گفت: باید شاخصهها و ویژگیهای ممتاز یک شعر را چه از نظر جذابیت تأثیرگذاری و چه از نظر ساخت و بافت منسجم در آن دید.
وی ادامه داد: همچنین باید نمادهای ارزشی و فرهنگی آئین که در اینجا به طور مشخص، دین است، در آن دیده شود.
درخشان با اشاره به اینکه طبیعی است که یک شعر موفق آئینی باید با کسب پشتوانههایی از درک درست تاریخی، ارزشها و نگرشهای دینی همراه باشد. تاکید کرد: این نوع شعر اگر فاقد این ویژگیها باشد، شعر آئینی موفقی عرضه نکردهایم.
وی عنوان کرد: اگر شاعری بخواهد در خصوص واقعه عاشورا شعر بگوید، باید با تاریخ کربلا و تحریفهای ادبی که در آن وارد شده، آشنا شود.
درخشان خاطر نشان کرد: سوگواره منطقهای مشک تشنه در حالی ششمین دورهی خود را به پایان میرساند که همواره تلاش کرده است سهمی هر چند کوچک در انتقال پیام و مفاهیم والای کربلا و تولید آثار فاخر در حوزهی شعر آئینی و مذهبی به ویژه واقعه عاشورا داشته باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برگزاری سوگواره این دوره با حضور ۶ استان کشور از جمله خوزستان، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و افزود: در مجموع ۵۰۰ اثر در سه بخش کلاسیک، سپید و گویشی به دبیرخانه ارسال و مورد ارزیابی قرار گرفت.
نظر شما