به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی آقامحمد معاون اموراجرایی و برنامهریزی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در آستانه برگزاری سی وهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، اظهار کرد: در اهمیت برگزاری کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، همین بس که قبل از تشکیل مجمع تقریب با هدف همدلی و همافزایی بیشتر مذاهب مختلف اسلامی و جلوگیری از تفرقه، این کنفرانس برگزار میشده است. این کنفرانس همه ساله از دوازدهم تا هفدهم ربیعالاول که مصادف با میلاد حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) است، برگزار میشده و انشاءالله امسال هم در دو محور حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: در زمان شیوع ویروس کرونا، کنفرانس بینالمللی سیوچهارم به صورت مجازی برگزار و از آن سال به بعد، یعنی دوره سیوپنجم و سیوششم به دو صورت حضوری و مجازی برگزار شد؛ در سال جاری نیز برگزاری کنفرانس بینالمللی سیوهفتم به همین شکل خواهد بود.
آقامحمد اظهار کرد: هفته وحدت امسال، مصادف با ششم تا یازدهم مهرماه شده که از ششم مهر ماه حدود صد نفر از علما، اساتید، نخبگان، اندیشمندان و دانشمندان ایرانی و ۱۲۵ نفر از علما و رؤسای جماعات اسلامی خارجی در پانزده وبینار سخنرانی خواهند کرد. وبینارهای مذکور به سه زبان، ترجمه و صداگذاری خواهند شد. محتوای این وبینارها در بستههای سه تا چهار عددی، از ششم مهرماه به صورت روزانه در سایت مجمع تقریب، آپارات و اپلیکیشنهای مختلف به صورت مستقیم قابل دریافت خواهد بود.
معاون امور اجرایی و برنامهریزی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: در حوزه حضوری نیز روز نهم مهرماه، مراسم افتتاحیه با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان برگزار خواهد شد. در پایان، به رسم هرساله، مراسم دیدار مهمانان کنفرانس با رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) در دستور کار خواهد بود و پس از آن بیانیه پایانی صادر خواهد شد.
به گفته وی، در مدت سه روز برگزاری کنفرانس بینالمللی وحدت، مهمانانی از کشورهای مختلف و استانهای مختلف کشور داریم که اغلب اهل تسنن هستند و برنامههای متنوعی برای ایشان تدارک دیده شده است؛ بازدید از پیشرفتهای مختلف کشور، نشستهای تخصصی، ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نشست شورایعالی مجمع، دیدار با امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان، بازدید از نمایشگاه تخصصی مربوطه، جلسات هماندیشی مختلف و بهرهمندی از سخنرانیها از جمله این برنامهها هستند.
رئیس ستاد سیوهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی خاطرنشان کرد: کنفرانس بینالمللی وحدت، هرسال شعار متفاوتی داشته، شعار امسال نیز «همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک» است.
وی گفت: در بخش علمی کنفرانس، مقالات مختلفی با محورهایی چون جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم، آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطیگرایی، همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنشها و منازعات، تقبیح عادیسازی ارتباط با رژیم صهیونیستی، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین در حال دریافت و بررسی و داوری است.
آقامحمد تاکید کرد: رونمایی از کتب جدیدالانتشار پژوهشگاه مطالعات تقریبی و برپایی نمایشگاه جانبی در محل برگزاری افتتاحیه کنفرانس از دیگر برنامههای هفته وحدت امسال است. در حاشیه مراسم افتتاحیه نیز از ۱۵ ارگان، نهاد و سازمان مختلف حاکمیتی و دولتی دعوت شده تا آخرین دستاوردهای خود را که به امر تقریب یا ارتقای سطح دانش تقریبی کمک میکند، عرضه کنند.
معاون اموراجرایی و برنامهریزی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: آنچه که باعث متفاوت بودن کنفرانس امسال میشود، همدلی بیشتر مسلمانان به دلیل قرآن سوزیهایی است که در اروپا صورت گرفته است، به گونهای که شاهد محکومیت جمعی این اقدام قبیح هستیم و با هرکس از هر مذهب و فرقهای که صحبت میکنیم، این اقدام را ناشایست دانسته و محکوم میکنند.
وی ضمن قدردانی از نهادها، سازمانهای مختلف و نیروهای نظامی و انتظامی که با مجمع تقریب مذاهب اسلامی در زمینه برگزاری کنفرانس بینالمللی وحدت همکاری داشتهاند، ابراز امیدواری کرد تلاشهای کارکنان مجمع تقریب برای برگزاری کنفرانس بینالمللی وحدت پیش رو، مورد رضایت خداوند و پیامبر عظیمالشأن اسلام (ص) قرار گیرد.
آقامحمد در پایان یادآور شد: مقام معظم رهبری اخیراً در دیدار با هزاران نفر از مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی فرمودند که دشمن درصدد بحرانسازی از طریق دامن زدن به اختلافات قومی و تفاوتهای مذهبی در کشور عزیزمان است. مجمع تقریب مذاهب اسلامی نیز در این برهه خطیر جهت رفع توطئههای برنامهریزی شده دشمنان اقدام به برگزاری کنفرانسهای مختلف منطقهای در استانهای کشور و کنفرانسهای بینالمللی در تهران کرده است.
نظر شما