۲۹ شهریور ۱۴۰۲، ۷:۴۱

نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی بحران قره‌باغ 

نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی بحران قره‌باغ 

مقامات ارمنستان اعلام کردند نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی بحران قره‌باغ و عملیات نظامی جمهوری آذربایجان فردا پنج‌شنبه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، آنی بادالیان سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی عملیات نظامی جمهوری آذربایجان و بحران منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستان فردا پنج‌شنبه ۲۱ سپتامبر برگزار می‌شود.

یک منبع سازمان ملل هم در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک برگزاری این نشست را تأیید کرد.

رسانه‌های ارمنستان بامداد چهارشنبه به نقل از یک مقام قضائی قره‌باغ گزارش دادند که در نتیجه درگیری‌های روز سه‌شنبه و حملات ارتش جمهوری آذربایجان دست‌کم ۲۷ نفر در قره‌باغ کشته شدند.

به گفته مقام نظامی قره باغ، حداقل دو تن از کشته شدگان غیرنظامی بودند.جدای از آن، به گفته رسانه‌های ارمنستان، بیش از ۲۱۰ نفر از جمله ۱۲ کودک زخمی شدند.

از سوی دیگر همزمان با آغاز حملات ارتش جمهوری آذربایجان به منطقه قره باغ، نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه‌ای خواستار تجدیدنظر بروکسل در روابط با جمهوری آذربایجان شدند. در بیانیه صادره از سوی نمایندگان پارلمان اروپا در این خصوص آمده است که آنها خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه باکو به دلیل تحولات امروز در قره باغ شده‌اند.

پارلمان اروپا این درخواست را از شورای اتحادیه اروپا به دلیل اقدامات نظامی امروز باکو در قره باغ مطرح کرده است.

دیروز بعدازظهر رسانه‌های ارمنستان با انتشار تصاویری اعلام کردند که نیروهای جمهوری آذربایجان شهر «خان‌کندی»، مرکز منطقه قره‌باغ را گلوله‌باران کردند. وزارت دفاع ارمنستان نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای جمهوری آذربایجان با سلاح‌های دقیق مواضع نظامی ما را بمباران کردند.روسیه، اتحادیه اروپا، فرانسه و آلمان نیز در بیانیه‌های جداگانه ای از باکو خواستند تا این عملیات نظامی را متوقف کند.

به نظر می‌رسد یکی از اهداف جمهوری آذربایجان از عملیات نظامی امروز اعمال فشار به ارمنستان و تلاش برای ایجاد دالان زنگزور است؛ جمهوری اسلامی ایران بارها در بالاترین سطح نظامی و سیاسی هشدار داده که ایجاد دالان زنگزور و هر گونه اقدام برای ایجاد تغییرات ژئوپلتیکی در شمال‌غربی ایران خط قرمز جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

همچنین، به دنبال آغاز عملیات نظامی روز سه شنبه نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان به منطقه قره باغ، نخست وزیر ارمنستان با وزیر خارجه آمریکا رایزنی کرد.

در گفتگوی تلفنی «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، آخرین تحولات اوضاع جاری در قره باغ پس از حمله جمهوری آذربایجان مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت.

در بیانیه صادره از سوی دفتر نخست وزیر ارمنستان در این خصوص آمده است که طرفین بر رد توسل به زور و لزوم استفاده از سازو کارهای بین المللی به منظور کاهش تنش تاکید کردند.

کد خبر 5889967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • AE ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
      19 0
      بنظر روسیه و ایران باید مداخله کنند و منطقه قره‌باغ را منطقه‌ی آزاد اداری، که زیرنظر هیچ یک از طرفین درگیر نباشد ، بهمراه فضای پرواز ممنوع ایجاد شود تا فضایی برای جلوگیری از درگیری ایجاد شود. باقی کشورها صرفا بدنبال ماهی‌گیری و پیشبرد بازی‌های سیاسی هستند.
      • IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
        13 0
        ایران وروسیه تصمیم گیرنده های اصلی خواهندبود.