احسان عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نداشتن خبرنگار متخصص در حوزههای مختلف معضل فعلی دنیای خبر و رسانه استان است.
وی افزود: استان یزد صنعتی و اقتصادی است اما به دلیل محدودیت خبرنگاران متخصص تاکنون به صورت شایسته ای به خبرهای صنعتی و اقتصادی پرداخته نشده است.
عابدی ادامه داد: در حوزه ورزش اوضاع بهتر است اما در حوزه فرهنگی و میراث نیز کمبود تخصص محسوس است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد بیان کرد: یکی از اقدامات مهمی که همه دستگاهها باید نسبت به آن توجه داشته باشند، صرف هزینه و وقت کافی برای پرورش خبرنگار در حوزه کاری خودشان است.
وی اظهار داشت: پرورش خبرنگار متخصص با کمک هر دستگاه و حوزه ای به این معنا نیست که یک نیروی روابط عمومی را به نیروهای خود اضافه کند بلکه باید این شخص حوزه تخصص خود را به چالش کشیده و به نقاط ضعف و قوت، مشکلات و مطالبه گری بپردازد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: اگر به طور مثال این اتفاق در حوزه گردشگری رخ دهد، بیشک این اقدام باعث رونق گردشگری خواهد شد.
عابدی عنوان کرد: در استان یزد صنایع و معادن بزرگی وجود دارد که نه تنها در سطح کشوری بلکه در سطح منطقه ای نیز شناخته شده هستند اما در حوزه رسانه ای به دلیل نداشتن خبرنگار تخصصی، پرداخت رسانه ای کمتری به آنها شده است.
اولین گام در تربیت خبرنگار تخصصی در یزد برداشته شد
وی افزود: به منظور پرورش نیروی متخصص آموزش هایی را با کمک خانه مطبوعات از امسال آغاز کردیم و اساتید تراز اول در حوزه رسانه را دعوت کرده و برای آموزش نیروی متخصص اولین گام را برداشتیم که امید است، ادامهدار باشد.
عابدی به پرورش نیروی متخصص در سطح شهرستان ها نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود خبرنگاران متخصص در سطح شهرستان ها این آمادگی وجود دارد تا دوره های آموزشی در آنجا نیز برگزار شود.
وی با اشاره به تاکید استاندار بر پاسخگویی سریع و صریح مدیران به خبرنگاران ادامه داد: استاندار که رئیس شورای اطلاع رسانی است نیز بر استحکام روابط مدیران با خبرنگاران تاکید داشته و خواستار پاسخگویی سریع آنان به هر گونه پرسش، چالش و شبهه از سوی رسانه ها هستند.
عابدی گفت: به منظور تقویت روابط ادارات با اصحاب رسانه و خبرنگاران، در ارزیابی دستگاه های دولتی در جشنواره شهید رجایی شاخص جدیدی با عنوان تبین عملکرد و اقناع افکار عمومی که مربوط به روابط عمومی هاست، اضافه شد.
روابط عمومی ادارات یزد ارزیابی میشوند
او با اشاره به اینکه ارزیابی این بخش به عهده اداره ارشاد و دبیرخانه شورای اطلاع رسانی است، اظهار داشت: به همین منظور شورایی متشکل از متخصصان حوزه روابط عمومی ها تشکیل داده شده و طبق سنجش های صورت گرفته روابط عمومی ها مورد ارزیابی قرار گرفتند نتیجه نهایی نیز در جشنواره اعلام می شود.
عابدی تصریح کرد: اعضای شورای تشکیل شده به منظور بازدید از تجهیزات، امکانات و فضای کار روابط عمومی ادارات به صورت فیزیکی در مکان حضور خواهند داشت تا در صورت نیاز نقاط ضعف را تذکر داده و برای پیشرفتشان پیشنهاداتی ارائه دهند.
به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، تاکنون سابقه ارزیابی روابط عمومی ها با چنین تیم متخصصی وجود نداشته است.
این مسئول در پاسخ به این سئوال که آیا خبرنگاران مورد حمایت مالی و تجهیزاتی از سوی وزارت ارشاد قرار می گیرند یا خیر، بیان داشت: در کشور ۱۴ هزار رسانه مجوزدار وجود دارد که حمایت مالی و تجهیزاتی با توجه به عدم وجود مواد قانونی و عدم تخصیص اعتبار در این زمینه امکان پذیر نیست.
نظر شما