خبرگزاری مهر - گروه استانها: بر اساس نقشههای موجود ۵۹ درصد مساحت استان لرستان در حوزه کرخه و ۴۱ درصد در حوزه کارون بزرگ قرار گرفته است، لرستان با بیش از ۱۳۰ رودخانه دائمی و فصلی با طول حدود ۹۰۰۰ کیلومتر در دو حوضه کارون و کرخه با تولید حدود هشت میلیارد مترمکعب رواناب و حدود ۴.۵ میلیارد مترمکعب رواناب ورودی به استان در مجموع ۱۲.۵ میلیارد مترمکعب، معادل ۱۲ درصد از آبهای جاری کشور را تشکیل داده و یکی از غنیترین شبکههای آب سطحی کشور است.
در چنین شرایطی صنعت آبزیپروری طی سالهای اخیر موردتوجه جدی متولیان امر در لرستان قرار گرفته، به گفته مسئولان لرستان یکی از استانهای پیشرو در آبزیپروری است و علم شیلات در این استان بومی شده است، اکنون لرستان یکی از تولیدکنندگان تخم چشم زده و بچهماهی کشور است و در پرورش ماهی تا عملآوری و رسیدن بر سر سفره مردم، حرفهای خوبی برای گفتن دارد.
در حال حاضر مجتمعهای بزرگ آبزیپروری در سطح استان در حال تکمیل است که با آغاز به کار آنها حدود ۱۰ هزار تن به ظرفیت تولید ماهی استان افزوده خواهد شد، در حال حاضر ظرفیت تولید ماهی و آبزیان در این استان ۳۲ هزار تن در سال است.
فعالیت ۷۰۰ مزرعه پرورش ماهی در لرستان
کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان دراینرابطه با بیان اینکه لرستان جزو استانهای ساحلی نیست، اما در تولید ماهی برتر کشور است، گفت: در حال حاضر ۷۰۰ مزرعه پرورش ماهی در لرستان وجود دارد که ظرفیت تولید آنها ۳۳ هزار تن است.
وی، تأکید کرد: ظرفیت قابلتوجهی در گونههای مختلف ماهی در لرستان وجود دارد که نیازمند اهتمام ویژه متولیان برای استفاده از این ظرفیت است.
مدیرکل شیلات لرستان به بومیکردن خاویار در لرستان اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه ظرفیت تولید هزار تن خاویار را در استان داریم، کیفیت خاویار تولید شده استان از خاویار دریای خزر هم بالاتر است.
بیرانوند، تأکید کرد: شیلات یک صنعت پولساز برای رونق اقتصادی لرستان محسوب میشود.
وی تأکید کرد: هماکنون ۱۷ هزار نفر در عرصه آبزیپروری در لرستان فعالیت دارند.
علم شیلات در لرستان بومی شده است
مهدی بهاروند رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز دراینرابطه، اظهار داشت: در حال حاضر در استان لرستان حدود ۳۲ هزار تنماهی تولید میشود که پیشبینیها بر این است که تا پایان سال به ۳۵ هزار تن برسد.
وی اظهار کرد: آبزیپروری، صید و آبزی مصرفی سه وظیفه عمده سازمان شیلات کشور است که در استانها نیز بهصورت ویژه باید دنبال شود.
رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه استان لرستان یکی از استانهای پیشرو در آبزیپروری است و علم شیلات در این استان بومی شده است، افزود: اکنون لرستان یکی از تولیدکنندگان تخم چشم زده و بچهماهی کشور است و در پرورش ماهی تا عملآوری و رسیدن بر سر سفره مردم، حرفهای خوبی برای گفتن دارد.
۱۰ هزار تن به ظرفیت تولید ماهی در لرستان اضافه میشود
بهاروند، ادامه داد: در حال حاضر مجتمعهای بزرگ آبزیپروری در سطح استان در حال تکمیل است که با آغاز به کار آنها حدود ۱۰ هزار تن به ظرفیت تولید ماهی استان افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به تعریف پروژههای جدید شیلاتی برای توسعه صنعت آبزیپروری در استان، تصریح کرد: اکنون مجتمعهای آبزیپروری ویژه تولید خاویار در شهرهای کوهدشت، رومشکان و پلدختر در حال ساخت است و طی چهار سال آینده پیشبینی میشود استان لرستان در بین استانهای غیر ساحلی رتبه یک تولید خاویار را به خود اختصاص دهد.
تولید ۱۶ تن خاویار در لرستان
رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه تولید گوشت خاویار در کل کشور حدود سه هزار و ۵۰۰ تن است، تصریح کرد: در حال حاضر تولید خاویار لرستان حدود ۱۶ تن است که با تولید مجتمعهای در دستساخت استان، میتوانیم بهاندازه کل تولید کشور ماهی خاویاری تولید کنیم.
بهاروند با اشاره به بومیسازی گونههای مختلف ماهی خاویاری در استان، عنوان کرد: ظرفیت بیبدیل و خدادادی در استان لرستان وجود دارد که باید تلاش شود این ظرفیتها توسعه و تحول یابد تا اشتغال و اقتصاد استان را متحول کند.
وی با اشاره به اینکه استان لرستان توان تولید بیش از ۱۵۰ هزار تن آبزیان را دارد، بیان کرد: باید به دنبال تحول در حوزههای آبزیپروری و آبزی مصرفی داشته باشیم.
رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان، ادامه داد: ماهی مازاد بر نیاز مصرف استان به سایر استانهای کشور صادر میشود اما نیاز است که مصرف غذاهای دریایی توسط مردم استان افزایش یابد چرا که برای سلامتی بسیار مفید است و این وظایف ماست که مصرف ماهی را در میان مردم ترویج دهیم.
بهاروند با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم به توسعه صنعت آبزیپروری توجه ویژهای شده است، عنوان کرد: اکنون اعتبارات خوبی برای پروژههای شیلاتی منظور میشود و لازم است که مناطق پر پتانسیل استان شناسایی و برای ساخت مجتمعهای آبزیپروری در این مناطق برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
تولید آبزیان در لرستان ۲ برابر میشود
سیروس ابراهیمی معاون استاندار لرستان نیز دراینرابطه، اظهار داشت: بر اساس برنامه چهارساله برای بخش آبزیپروری لرستان، تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت تولید آبزیان در استان باید به دوبرابر افزایش یابد.
وی اظهار کرد: یکی از ظرفیتهای توسعه اقتصادی لرستان، آبزیپروری است و بهواسطه داشتن رودخانههای فراوان، طی سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر آبزیپروری در این استان بودهایم.
معاون اقتصادی استاندار لرستان، بیان کرد: با بهرهبرداری از واحدهای آبزیپروری در دست تکمیل «چم چیت» دورود، «سپیددشت» و «عمارت»، حدود ۹ هزار تن در سال به ظرفیت تولید آبزیان استان افزوده خواهد شد.
لرستان قابلیت صادرات آبزیان به استانها و کشورهای همسایه را دارد
ابراهیمی با اشاره به ظرفیت صادرات آبزیان استان، عنوان کرد: استان لرستان علاوه بر تأمین ماهی موردنیاز خود میتواند صادرکننده ماهی به سایر استانهای کشور و حتی کشورهای همسایه باشد.
وی عمده تولید ماهیان گرمابی استان در ۲۰ مجتمع پرورشی سایت «تنوردر» بخش «سیلاخور» شهرستان دورود صورت میگیرد و این مجتمعها توان تولید چهار گونه ماهی از جمله کپور معمولی، آمور و فیتوفاگ را دارند.
معاون اقتصادی استاندار لرستان، ادامه داد: میزان تولید این مجتمعها در سال ۱۴۰۱ با رشد ۱۲ و نیمدرصدی، ۲۲ هزار و ۹۹۹ تن بوده است.
ابراهیمی، افزود: در حال حاضر استان لرستان ظرفیت تولید ۳۲ هزار تنماهی را دارا است که ۲۶ هزار تن از این مجموع، سردابی و شش هزار تن هم گرمابی و طبیعی است.
نظر شما