۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۵:۵۸

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

اسلام یکی از بزرگترین تمدن‌ها را بر پایه علم به منصه ظهور رساند

اسلام یکی از بزرگترین تمدن‌ها را بر پایه علم به منصه ظهور رساند

قم- عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اسلام توانسته یکی از بزرگترین تمدن‌های جهان را بر پایه علم و پژوهش به منصه ظهور رساند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست در «آئین مشترک آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها و حوزه‌های علمیه خواهران» که با حضور مسئولان، شخصیت‌ها، علما، فضلا، مدیران، اساتید و طلاب حوزه‌های علمیه خواهران در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها برگزار شد، با بیان اینکه امروز ما طلاب به عنوان عالمان دینی رسالت بزرگی به عهده داریم، عنوان کرد: ارزش انگاری علم و در ادامه، پژوهش و تحقیق مخصوص اسلام نیست، یعنی پدیده‌ای نیست که اسلام آورده باشد، بلکه پدیده انسانی است و همه انسان‌ها نسبت به تحصیل، علم، تعلیم و تربیت و در ادامه پژوهش ارزش قائلند.

نگاه دین اسلام به علم و پژوهش ویژه است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: اهل هر مذهب، دین و دینواره ای برای موضوع علم و پژوهش ارزش قائل است، اما وقتی نوبت به اسلام می‌رسد، وضعیت فرق می‌کند؛ رفتاری که رهبران بزرگ اسلام از خداوند متعال تا پیامبر اکرم صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم و امامان معصوم علیهم‌السلام و بزرگان دین به پدیده علم و پیراعلم دارند، برخورد خاصی است.

وی به حدیثی از پیامبر عظیم الشأن اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم اشاره کرد که فرمودند: «أَ لاَ أُحَدِّثُکُمْ عَنْ أَقْوَامٍ لَیْسُوا بِأَنْبِیَاءَ وَ لاَ شُهَدَاءَ یَغْبِطُهُمْ یَوْمَ اَلْقِیَامَةِ اَلْأَنْبِیَاءُ وَ اَلشُّهَدَاءُ بِمَنَازِلِهِمْ مِنَ اَللَّهِ عَلَی مَنَابِرَ مِنْ نُورٍ قِیلَ مَنْ هُمْ یَا رَسُولَ اَللَّهِ قَالَ هُمُ اَلَّذِینَ یُحَبِّبُونَ عِبَادَ اَللَّهِ إِلَی اَللَّهِ وَ یُحَبِّبُونَ اَللَّهَ إِلَی عِبَادِهِ قُلْنَا هَذَا حَبَّبُوا اَللَّهَ إِلَی عِبَادِهِ فَکَیْفَ یُحَبِّبُونَ عِبَادَ اَللَّهِ إِلَی اَللَّهِ قَالَ یَأْمُرُونَهُمْ بِمَا یُحِبُّ اَللَّهُ وَ یَنْهَوْنَهُمْ عَمَّا یَکْرَهُ اَللَّهُ فَإِذَا أَطَاعُوهُمْ أَحَبَّهُمُ اَللَّهُ؛ آیا آگاه کنم شما را از گروهی که نه از انبیا هستند و نه از شهدا، ولی انبیا و شهدا در روز قیامت به مقام و منزلت آنان غبطه می‌خورند، و آنها بر منبرهایی از نور نشسته اند؟ سوال شد: ای رسول خدا آنان کیانند؟ فرمود: آنان کسانی هستند که بندگان خدا را نزد خدا محبوب می‌کنند و خدا را نزد بندگانش محبوب می‌گردانند، عرض کردیم: ایجاد محبت خدا در دل‌ها معلوم است، ولی چگونه بندگان را نزد خدا محبوب می‌گرداند؟ فرمود: آنها را فرمان می‌دهد به آنچه خدا دوست می‌دارد، و باز می‌دارد آنان را از آنچه خدا دوست نمی‌دارد، و هر گاه آنها را اطاعت کردند خداوند دوستشان دارد».

آیت الله علیدوست افزود: این حدیث و بیانات پیامبر اکرم صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم را در هیچ مکتبی نمی‌بینیم، همچنین احادیثی که درباره منزلت علم و نگاه به سیمای عالم است، در هیچ جای دنیا دیده نمی‌شود.

وی با اشاره به اهمیت پژوهش در دین مبین اسلام و آیه شریفه «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ»، عنوان کرد: روایات بیشماری درباره موضوع تحقیق و پژوهش داریم. درباره دو بال آموزش با همه پیرایه‌های آن و دیگری پژوهش، در هیچ نهادی سراغ نداریم که همانند اسلام اینگونه برخورد کند.

اسلام توانسته یکی از بزرگترین تمدن‌های جهان را بر پایه علم و پژوهش به منصه ظهور بگذارد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اسلام توانسته یکی از بزرگترین تمدن‌های جهان را بر پایه علم و پژوهش به منصه ظهور بگذارد، تصریح کرد: اگر در همیشه تاریخ با چنین ارزشی مواجه بودیم، الان وضعیت دیگری داریم، امروز قدم برداشتن در مسیر آموزش و پژوهش، ضرورت، ارزش و اثر آن قابل مقایسه با گذشته نیست.

آیت الله علیدوست تأکید کرد: شاید در گذشته عالمی نهایت می‌توانست بر اطرافیان خود اثر بگذارد؛ اگر فردی کتاب می‌نوشت و می‌خواست منتشر کند، زمان طولانی صرف می‌شد، اما امروز اگر محققی حرف برای گفتن داشته باشد، هنوز مرکب خشک نشده، کتاب قابل استفاده است که تأثیرگذاری پژوهش را نشان می‌دهد.

وی بیان داشت: امروز دنیای بازار مسگرها است و در این بازار باید چنان صدا را تنظیم کرد و تحصیل کرد که انسان بتواند بر همه صداها غالب شود.

لزوم تلاشی مستمر در مسیر علم آموزی

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تصریح بر اینکه انتظاری که خداوند متعال و ائمه معصومین علیهم‌السلام از ما دارند، تلاشی مستمر در مسیر علم آموزی است، گفت: امروز که گفته می‌شود انگیزه‌ها کم شده، باعث تعجب است؛ انسان موفق می‌تواند از درون، مشکلات خود را حل کند و خود را ارتقا دهد.

آیت الله علیدوست با اشاره به تأثیر و اهمیت دانش و پژوهش در اسلام، بیان داشت: ما باید از فرصت‌ها استفاده کنیم و تلاش کنیم اسلام را به معنای درست بفهمیم، توهم فهم دین پیدا نکنیم، برای فهم دین وقت بگذاریم، مطالعه و مباحثه کنیم، بعد از فهم دین، ارائه دین مهم است.

وی با بیان اینکه فرصت بانوان از آقایان بیشتر است، تصریح کرد: شما بانوان اگر عالم شوید و فهم دینی پیدا کنید و به دیگران منتقل کنید، یک تضادنما را حل کردید.

استاد سطوح عالی حوزه خاطرنشان کرد: گاهی با عناصری مواجهیم که متضادنما است، انسان‌های موفق انسان‌هایی هستند که می‌توانند متضادنماها را مدیریت کنند. مثلاً شما بتوانید هم خانواده را داشته باشید و هم در عرصه علم و دین فعالیت کنید.

وی بیان داشت: در دنیا چنین القا شده که یک زن یا باید اهل عصمت و حریم باشد و یا وارد اجتماع شود، اما شما بانوان طلبه می‌توانید این تضادنما را حل کنید و نشان دهید که خانم می‌تواند عالم باشد، متفکر، مبلغ و محقق باشد و از سوی دیگر، عفیف باشد و حریم داشته باشد و می‌تواند مادر و همسر موفق باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه شما بانوان طلبه باید اسلام را در یک نظام به مردم معرفی کنید، توصیه کرد: با خود پیمان ببندیم که هر روز سوره یاسین را بخوانیم و آن را به یکی از اهل بیت علیهم‌السلام از جمله حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها هدیه دهیم.

کد خبر 5895906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha