۶ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۱۳

در نشست خبری عنوان شد؛

کمبود پاتولوژیست نداریم/ عده ای دنبال آمارسازی هستند

کمبود پاتولوژیست نداریم/ عده ای دنبال آمارسازی هستند

رئیس و اعضای هیات مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران، به تشریح مشکلات و چالش های رشته پاتولوژی پرداختند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا امینی فرد رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران، روز پنج شنبه ششم مهر ۱۴۰۲ در حاشیه بیست و پنجمین همایش بین المللی آسیب شناسی و طب آزمایشگاه و یازدهمین همایش بین المللی شاخه ایرانی آکادمی بین المللی پاتولوژی، در هتل المپیک تهران، گفت: طب آزمایشگاه و پاتولوژی مانند سایر رشته‌های مختلف، مشکلاتی دارد که عمومی است. اما، یک سری از مشکلات مختص رشته پاتولوژی است که از جمله، آینده مبهم فارغ‌التحصیلان این رشته است.

وی افزود: آزمایشگاه و پاتولوژی، حلقه واسط در زنجیره تشخیص و درمان بیماری‌ها است.

امینی فرد ادامه داد: ورود افراد غیر متخصص در حوزه پاتولوژی، باعث فرار و سرخوردگی افرادی است که در این رشته تحصیل کرده‌اند.

وی افزود: وزارت بهداشت نسبت به مشکلات طب آزمایشگاه جدی باشد.

امینی فرد اظهار داشت: تعرفه‌های آزمایشگاهی باید واقعی شود. زیرا، به خاطر همین تعرفه‌های ناچیز، هیچ آزمایشگاهی وارد استفاده از روش‌های جدید آزمایشگاهی نمی‌شود.

رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران تاکید کرد: ما کمبود پاتولوژیست نداریم، اما عده‌ای در وزارت بهداشت به دنبال آمارسازی هستند.

در ادامه، عیسی جهانزاد رئیس بیست و پنجمین همایش بین المللی آسیب شناسی و طب آزمایشگاه افزود: پاتولوژی به عنوان یک رشته مهم در تشخیص و درمان بیماری‌ها شناخته می‌شود.

وی گفت: استفاده از هوش مصنوعی به کمک رشته پاتولوژی خواهد آمد و یک ابزار است که قرار نیست جایگزین شود.

همچنین، مهران قهرمانی دبیر انجمن علمی آسیب شناسی ایران اظهار داشت: در همایش امسال بیش از ۱۵۰۰ نفر ثابت نام کردند که ظرفیت بیش از این تعداد را برای ثبت نام نداشتیم.

دبیر اجرایی همایش افزود: بیش از ۲۵ سخنران خارجی و ۳۵ سخنران داخلی در همایش سخنرانی داشتند.

وی ادامه داد: پاتولوژی فرد محور و هوش مصنوعی، دو سخنرانی ویژه در همایش امسال بود.

قهرمانی در ادامه به مشکلات رشته پاتولوژی اشاره کرد و گفت: افزایش هزینه‌های ما هیچ وقت منطبق با تعرفه‌ها نبوده و در نتیجه استقبال از انجام آزمایش‌های بزرگ، کم شده است.

وی افزود: ابلاغ دیرهنگام تعرفه‌ها نیز، یکی دیگر از مشکلات ما است که باعث می‌شود بیمه‌ها در حق آزمایشگاه‌ها اجحاف کنند.

قهرمانی ادامه داد: تأخیر در پرداخت مطالبات آزمایشگاه‌ها، یکی دیگر از چالش‌های پیش روی آزمایشگاه‌های تشخیص بالینی است.

وی افزود: آزمایشگاه یک مؤسسه خدماتی است که انتظار می‌رود بار هزینه‌ای متوجه این مؤسسات نباشد. در حالی که سازمان آب، هزینه آب مصرفی آزمایشگاه‌ها را با تعرفه مراکز تجاری محاسبه می‌کند.

قهرمانی تاکید کرد: متأسفانه فارغ التحصیلان جوان رشته پاتولوژی، دلسرد شده‌اند و به فکر تغییر حرفه هستند.

دبیر انجمن علمی آسیب شناسی ایران افزود: با وجود بیش از ۳۵۰۰ پاتولوژیست در کشور، اعتقاد داریم هیچ کمبودی نداریم؛ اما اگر وزارتخانه معتقد است کمبود وجود دارد، آماده‌ایم برای تربیت نیرو از طریق پزشکان عمومی اقدام کنیم.

در ادامه، فرید کرمی عضو هیأت مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران گفت: اگر نگاهی به وضعیت سلامت کشور در دهه‌های قبل داشته باشیم، می‌بینیم که بیماران ما برای ساده‌ترین اعمال جراحی به خارج از کشور بروند.

وی افزود: بعد از اقدامات وزارت بهداشت در سال‌های پس از انقلاب، شاهد رشد شاخص‌های بهداشت و درمان در کشور بوده‌ایم. اما به نظر می‌رسد با مشکلاتی که در مسیر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی وجود دارد، دوباره به همان شرایط قبل از بهبود شاخص‌ها بر می‌گردیم.

کرمی گفت: بترسیم از روزی که برای یک جراحی ساده به عراق برویم.

وی افزود: ما کمبود پاتولوژیست نداریم، اما عده‌ای در وزارت بهداشت با آمارسازی به دنبال افزایش نیرو از طریق رشته‌های علوم پایه هستند.

کرمی گفت: حق مردم است که از خدمات با کیفیت در حوزه سلامت برخوردار شوند.

کد خبر 5897529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha