۶ مهر ۱۴۰۲، ۱۲:۴۱

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل:

۲۳۰۰ هکتار بافت فرسوده در اردبیل نیازمند بازآفرینی است

۲۳۰۰ هکتار بافت فرسوده در اردبیل نیازمند بازآفرینی است

اردبیل- رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل گفت: از ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت شهر، نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که نیازمند بازآفرینی است.

به گزارش خبرنگار مهر، میرمحمد سید هاشمی پیش از ظهر پنجشنبه در ششمین اجلاسیه کمیسیون‌های معماری و شهرسازی در اردبیل، اظهار کرد: معاونین شهرسازی و معماری شهرداری‌های کشور که به عنوان ۲ بال سیاست‌گذاری و اجرای اصلی‌ترین مأموریت مدیریت شهری در حوزه شهرسازی و معماری کشور و سایر میهمانان ارزشمندی و که در مسئولیت خطیری از حوزه مدیریت شهری از بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد و فرسوده، بافت‌های تاریخی، سکونتگاه غیررسمی، حوزه شهرسازی و معماری، حفظ بافت و ابنیه‌ها و محوطه‌های تاریخی شهری را بر عهده دارند.

وی تصریح کرد: این معاونین در این اجلاس در شهر اردبیل گرد آمده‌اند تا با طرح مسائل اساسی شهری، شهرهای کشور که اکنون نزدیک به ۸۰ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده‌اند، راهکاری برای حل معضلات و مشکلات مطروحه ارائه کنند و مدیریت‌های شهری کشور در رسیدن به زندگی مطلوب و حیات طیبه راهنمون و راهبر باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل با بیان اینکه شهر اردبیل با همه سبقه تاریخی و توانمندی‌های طبیعی، میراث تاریخی، فرهنگی و توان‌های اکوتوریستی امروز حال خوشی ندارند، گفت: ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت شهر نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار بافت نیازمند بازآفرینی است.

سید هاشمی افزود: بافت تاریخی نزدیک به ۲۵۰ هکتار و بافت فرسوده نزدیک به ۷۰۰ هکتار، سکونتگاه غیررسمی با وسعت نزدیک به یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار و بافت روستایی ادغام شده با وسعت نزدیک به ۷۰ هکتار برخوردار است که نه توان اقتصادی ورود به این مسئله را با محدودیت‌های درآمدی و پایین بودن درآمد سرانه جمعیتی شهر داشته و نه دست یاری از دستگاه‌های ذیربط ملی و کمک‌های آنها را برای بازآفرینی و احیای نزدیک به ۴۰ درصد از مساحت شهر را داریم.

وی معضل شهرک‌های نسنجیده و منتزع از شهر در داخل و خارج بافت فرسوده شهری را یادآور شد و خاطرنشان کرد: این بافت فرسوده کالبد شهر را در تحمیل بار ترافیکی و جمعیتی و تراکم آن تحت تأثیر قرار می‌دهد که این وضعیت شاید در کمترین شهری از شهرهای کشور ساری و جاری باشد.

سید هاشمی با تقدیر از حضور دکتر آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: متأسفانه با وجود دعوت انجام شده از سوی مجمع، شورای اسلامی و شهرداری اردبیل، استانداری اردبیل از وزارت کشور، معاونی از این وزارتخانه در جلسه حضور پیدا نکردند، البته شاید وظیفه مهمتری از رسیدگی به امور شهری داشتند که انشالله موفق باشند.

وی بیان کرد: شورای اسلامی شهر قبل از برگزاری اجلاس، جلسه هم‌اندیشی با نخبگان دانشگاهی و جمعی از فرهیختگان سازمان نظام مهندسی استان اردبیل برای طرح چالش‌های حوزه شهرسازی و معماری شهری استان به عنوان پیش جلسه اجلاس امروز برگزار کردند که مهمترین موارد مطروحه به عنوان چالش‌های شهری اردبیل از زبان اندیشمندان شهرمان احصا شد.

سید هاشمی در ادامه سخنان خود یادآور شد: ایجاد شهرک‌های متعدد در محدوده و خارج از محدوده شهر با نگاهی انتزاعی و بدون تبعیت از طرح‌های جامع و تفصیلی و طرح جامع ترافیک شهری و فاقد پیوست‌های مطالعاتی و نیازسنجی که مهمترین دغدغه مطرح شده طرح مربوط به مساکن مهر و ملی و ایجاد ظرفیت جمعیتی ۶۰ هزار نفری در حاشیه شهر است.

وی تصریح کرد: کمبودهای گذشته در حوزه سرانه‌های خدماتی هفت‎‌گانه و نیازهای فعلی و آتی و تشدید کمبودها در این زمینه که سبب کاهش کیفیت زیستی در شهر شده که به این مشکلات، معضلات و مشکلات امنیت اجتماعی اضافه می‌کنم که شهرها را دچار مشکلات اساسی کرده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل گفت: رویش ساختمان‌ها با طرح‌های گوناگون و نهادهایی که هیچ‌گونه سنخیتی با گذشته شهر و اکوسیستم طبیعی تاریخی و فرهنگی آن ندارد و ایجاد اغتشاشات بصری ناشی از هویت شهری مثل نماهای رومی که حتی پدافند غیرعامل نیز در آن رعایت نمی‌شود.

سید هاشمی افزود: عدم تکمیل شبکه معابر شهری و تحمیل بار ترافیک شهری به حوزه مرکزی شهر و ایجاد قفل‌های ترافیکی در زمان‌های پیک سفر و ساعات کاری که لزوم استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی و ساماندهی آن بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: عدم ایجاد زیرساخت مناسب گردشگرپذیر برای استفاده از توانمندی‌های بی‌نظیر گردشگری در حوزه میراث تاریخی، فرهنگی و طبیعی از جمله مجتمع گردشگری شورابیل، شورگول و بالیقلوچای است.

سید هاشمی اضافه کرد: عدم پایش و ارزیابی و میزان تحقق طرح‌های قبلی توسعه شهری جهت استفاده از نقاط قوت و ضعف آن در تهیه و تصویب طرح‌های جدید و طولانی شدن زمان تهیه تا تصویب طرح تفصیلی جدید که شورای دوره ششم به این مطالبه اساسی مردم جامه عمل پوشانده و منجر به تصویب طرح تفصیلی بعد از ۱۰ سال شده و الان این مطالبه جدی از وزارت راه و شهرسازی است که با تصویب و ابلاغ این طرح مدیریت شهری را در ارائه خدمات برنامه‌محور و مطلوب یاری کند.

وی بیان کرد: عدم وجود طرح راهبردی و عملیات بلند مدت و بروز مشکلات و معضلات بعدی در تهیه و اجرای طرح‌های شهری که منجر به اقدامات و تصمیمات خلق‌الساعه در اجرای پروژه‌های عمران شهری شده بود که در دوره ششم شورا در قالب برنامه‌های راهبردی - عملیاتی چهار ساله توسعه شهری اردبیل به عنوان سند برای اقدامات برنامه‌محور و دارای پیوست‌های مطالعاتی اقدام کردیم.

سید هاشمی با اشاره به عملکرد شهرداری در مدیریت شهری یادآور شد: شورای ششم تا زمان تحویل بودجه ۷۰۰ میلیاردی را شاهد بود که بودجه سال‌جاری ۲۰۰ میلیارد تومان تقریباً سه برابر زمان ورود است.

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل با اشاره به اینکه چه میزان سرمایه‌گذاری شده است، تصریح کرد: مشارکت‌های بخش خصوصی در پروژه‌های مدیریت شهری هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد معادل ۴ برابر بودجه و پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد برای سال‌های آتی برنامه‌ریزی شده و پروژه ۶۰۰ واحدی دکوسنتر در ورودی شهر اردبیل از سمت خلخال با تعریف ۲ برج مسکونی و چندین ساختمان در قالب بلوک، پروژه انتقال بازار آهن‌فروشان به خارج از هسته مرکزی شهر برای ساماندهی مشاغل مزاحم، پروژه رز تقریباً در حاشیه شهر برای توسعه این محدوده، پروژه فاز سه خشکبار و پروژه تجاری، مسکونی و ورزشی وصال و چندین پروژه‌های دیگر از برنامه‌ریزی‌های هدف‌گذاری شورای شهر اردبیل در مسیر توسعه این شهر است.

کد خبر 5897598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha