به گزارش خبرنگار مهر، ظهر پنج شنبه بمناسبت هفته دفاع مقدس نشست فرهنگی یاد یاران با روایتگری و معرفی کتاب «با بوی سیب می آید» با حضور بتول جعفرزاده، نویسنده کتاب؛ حسین نومی گلزار، پدر شهید مدافع حرم وحید نومی گلزار؛ غلامعلی شیرازی، سرهنگ خلبان و ایثارگر هشت سال دفاع مقدس و اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان برگزار شد.
بتول جعفرزاده نویسنده کتاب «با بوی سیب می آید» با اشاره به اینکه بیشتر کتابهای دفاع مقدس از زبان مادر شهیدان روایت شده است گفت: من در این کتاب سبک متفاوتی را انتخاب کرده و دلتنگی ها، تنهاییها، عواطف پدرانه و خاطرات مربوط به شهید نومی را از بان پدر شهید به رشته تحریر درآوردم.
جعفرزاده گفت: برای نگارش کتاب با «بوی سیب می آید» با راویان متعدد مصاحبه کرده و با استناد به کاملترین روایت به نگارش این کتاب پرداختم. وی با اشاره به اینکه ۲ کتاب دیگر در مورد شهید وحید نومی گلزار که یکی در حوزه کودک و نوجوان بوده و دیگری از زبان مادر شهید با عنوان «جای خالی تو» میباشد را نگارش کرده است، گفت: آرزو داشتم که ۳۳ جلد کتاب در وصف زندگی این شهید والامقام به دلیل اینکه در ۳۳ سالگی به شهادت رسیده است بنویسم.
نویسنده کتاب «با بوی سیب می آید» گفت: شهدای جنگ تحمیلی و همچنین شهدای مدافع حرم از جان و مال خود گذشتند و درس ایثار و شهادت را به ما آموختند تا ما در مقابل بیگانگان سرخم نکنیم و با سربلندی زندگی کنیم.
جعفرزاده اظهار داشت: علی رغم افزایش تکنولوژیها و محبوبیت فضای مجازی در بین مردم، کتاب تنها رسانهای است که توانسته است با کمی تنزل جایگاه خود را در بین سایر رسانهها حفظ کند و هیچ چیزی جای لذت مطالعه کتاب و ورق زدن صفحات آن را برای کتاب خوانان نمیگیرد.
حسین نومی گلزار پدر شهید مدافع حرم با اشاره به خاطراتی از وحید نومی گفت: وحید از همان دست بچههایی بود که بیشتر از سنش میدانست و شناختش از دنیای اطراف بیشتر بود؛ الان هم که یاد حرفهایش می افتم، احساس میکنم چیزهایی را که میگفت درک نکرده ایم، چون همیشه حرفهایش مفاهیم بالایی داشت. وحید با شهادت خود در ظهر روز عاشورا اعتقادش به زیارت عاشورایی را که مدام آن را میخواند، عملاً نشان داد.
حسین نومی با اشاره به اینکه وحید چون فردی نظامی نبود برای اعزام به جنگ با مشکلات و موانع متعددی روبرو بود، گفت: این موانع و مشکلات هیچ گاه از اراده وحید نکاسته و وی را مأیوس نمیکرد و همیشه میگفت: کم کردن شر داعش از سر مسلمانان و دور کردن آنها از مرزهای کشورم برای من احساس وجوب میآورد.
همچنین در این نشست سرهنگ خلبان غلامعلی شیرازی به روایتگری خاطراتی از هشت سال جنگ تحمیلی پرداخته و با زبانی شیوا وقایع سرنگون کردن اولین هواپیمای دشمن را در دومین روز آغاز جنگ بر فراز آسمان شهر تبریز در حالی که عازم مأموریت دیگری بود را برای حاضرین بیان کرده و از رشادتها و ایثارگریهای همرزمانش سخن گفت.
اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی نیز در این نشست با بیان اینکه دشمن امروزه قصد دارد با ترویج خود کم بینی، احساس حقارت، عقب ماندگی و ترویج افکار منفی در بین جوانان دستاوردهای انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی را به دست فراموشی بسپارد، گفت: به نگارش درآوردن رشادت، دلیری، ایثارگری و ازخودگذشتگیهای شهدا، جانبازان و دانشمندان و تبیین آن برای نسل جوان از وظایفی است که امروز بر دوش ما میباشد.
بابایی با تاکید بر حمایت نهاد کتابخانه های عمومی کشور از آثار منتشر شده در حوزه ادبیات پایداری و مقاومت هشت سال دفاع مقدس، ترویج «ادبیات پایداری و مقاومت» در جامعه را از راهکارهای اصلی انتقال آموزههای دفاع مقدس به نسل جوان ذکر کرد و گفت: انتقال ارزشها و مفاهیم دفاع مقدس به نسلهای آینده، حفظ و تقویت روحیه وحدت و دشمنستیزی و نیز الگوسازی از شخصیتهای برجسته و نمونه جنگ برای نوجوانان و جوانان، از مزایای ترویج و توسعه این نوع ادبیات است.
گفتنی است وحید نومی گلزار متولد ۵ مردادماه ۱۳۶۱ هنگام درگیری با داعش در منطقه الحراریات شهر بیجی در شمال سامراء عراق از ناحیه سر مورد اصابت گلوله تک تیرانداز داعشی قرار گرفته و در ۲ آبان ماه ۱۳۹۴ همزمان با عاشورای حسینی به شهادت رسید.
نظر شما