به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا یکتادوست عضو کمیسیون قیمت گذاری سازمان غذا و دارو در نشست چالشهای قیمت گذاری دارو، مواد موثره و مکملها در ایران گفت: یکی از مشکلات عدیده در قیمت گذاری هزینه دستمزد و سر بار است.
وی افزود: سهم دستمزد و سر بار، واقعی نیست و همین کار باعث مشکل در قیمت گذاری دارو میشود.
یکتادوست ادامه داد: از طرف دیگر هم با سازمان حمایت از مصرف کنندگان مشکل داریم.
وی افزود: راه حل این است که اعداد و ارقام و فرمولها را واقعی کنیم و برای قیمت گذاری واقعی نیز تلاش کنیم.
شهریار امیدوار عضو هیأت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی، گفت: حاکمیت حق دارد در شرایط خاص و بحرانی در قیمت گذاری ورود کند ولی این کار با واقعیات تطبیق داشته باشد.
وی افزود: برای واردات مواد اولیه حداقل ۶ ماه زمان نیاز داریم و در همه این مدت برای مواد اولیه هزینه شده است و کاست پلاس معتقد است که تنها ۱۲ درصد میتوانید سود دریافت کنید که با هزینهها و زمانها تطبیق ندارد.
امیدوار گفت: چرا خسارت تورم را ما باید تحمل کنیم، دولتها باید این کار را اصلاح کنند. بین ۳۰ تا ۵۰ درصد قیمت دارو به دلیل مواد اولیه است.
وی افزود: قیمت دارو را اول سال تعیین میکنند ولی اصلاً به مواد اولیه رسیدگی نمیشود.
منوچهر دادگرنژاد مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، گفت: مکملها دارو محسوب نمیشدند اما با پافشاری اشتباه اکنون در دستور کار برای دارو محسوب شدن آنها قرار گرفتهاند.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم، در صورت تغییر قانون چه تضمینی برای آینده حوزه مکمل در صورتی که مشمول قیمتگذاری نشود، وجود دارد.
دادگرنژاد گفت: فراموش نکنید که قیمتگذاری باید شفاف و روشن باشد.
نظر شما