۸ مهر ۱۴۰۲، ۲۳:۱۴

معاون امور استان‌های صدا و سیمای ایران:

آداب و سنن نمادی از دو مولفه هویت محوری و عدالت‌گستری است

آداب و سنن نمادی از دو مولفه هویت محوری و عدالت‌گستری است

سنندج_ معاون امور استان‌های صدا و سیمای ایران گفت: هنر، فرهنگ، آداب و سنن، شعر، موسیقی و سرود نمادی از دو مولفه اساسی هویت محوری و عدالت‌گستری در سند تحول صدا و سیما است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن عابدینی شنبه شب در آئین افتتاحیه نخستین جشنواره موسیقی اقوام ایرانی اظهار کرد: موسیقی تنها هنری است که نیاز به محاسبه دارد زمانیکه کسی موسیقی می‌نوازید با ریاضیات سروکار دارید و از ابزاری بی‌جان صدایی حاصل می‌کنید که اثرگذار است، موسیقی ایرانی چون با کلام عجین می‌شود آن را متعالی می‌کند.

وی افزود: صدا و سیمای ایران در چهارچوب سند تحول خود هویت محوری و عدالت گستری را در دستور کار دارد.

عابدینی گفت: در هر دو موضوع مسئله مربوط به هنر، فرهنگ، آداب و سنن و شعر و موسیقی و سرود که با فرهنگ این مرز و بوم عجین شده نمادی از این دو مؤلفه اساسی در سند تحول صدا و سیماست.

وی بیان کرد: تلاش می‌کنیم تا همه اقوام، هنرمندان، کارآفرینان، اندیشمندان و هرکسی که برای پیشرفت این مرز و بوم می‌کند در رسانه ملی دیده شود چرا که رسانه ملی متعلق به همه ملت ایران است.

معاون امور استان‌های صدا و سیمای ایران اضافه کرد: هویت اقوام ایرانی با آداب و رسوم و سنن آنها گره خورده است و وقتی موسیقی با زندگی مردم روزمره عجین شده است.

عابدینی اضافه کرد: هنرمندان موسیقی کشور در زمان دفاع مقدس با سرودهای حماسی دین خود را به دفاع از وطن اسلامی ادا کردند و اکنون نوای موسیقی در زمانی که هفته وحدت است نواخته می‌شود.

وی بیان کرد: دشمن نسبت به وحدت حساس است و زمانیکه وحدت باشد پیروزی‌های شگرفی به دنبال دارد و هنرمندانی که در حوزه پیام‌های انقلابی تلاش می‌کنند جای تقدیر دارد و سعی می‌شود تا جشنواره موسیقی هر ساله تداوم یابد.

معاون امور استان‌های صدا و سیمای ایران گفت: امسال بیش از یک‌هزار قطعه موسیقی در رادیو و تلویزیون ساخته‌ایم چون غنای بیشتری به رسانه می‌بخشد و از زمان فراخوان جشنواره اقوام ایرانی، بیش از ۴ هزار و ۵۲۱ اثر موسیقیایی ارسال شد و در سه مرحله تلاش شد تا موسیقی‌های برجسته انتخاب و از رسانه ملی پخش شود.


آمادگی کمیسیون ملی یونسکو ایران برای توسعه شهرهای خلاق کشور

اکبر یوسفی معاون اجرایی سازمان یونسکو نیز در این جشنواره اظهار کرد: این برنامه باید زمینه‌ای برای گسترش فرهنگ و آداب ملل ایرانی و معرفی آن به دنیا و کشورهای عضو یونسکو باشد.

وی افزود: شبکه شهرهای خلاق موسیقی در سال ۲۰۰۴ فعالیت خود را آغاز کرد و سنندج به عنوان چهارمین شهر خلاق کشور عضو شبکه شهرهای خلاق یونسکو شد. این رخدادی بود که در فروردین ۹۸ اتفاق افتاد اما به دلیل کرونا فعالیت‌ها کاهش یافت.

یوسفی اعلام کرد: احترام به فرهنگ و آداب ملل مختلف از موضوعات مورد پیگیری یونسکو است و در این راستا و بر این اساس از بسترهای هویت بخش تنوع فرهنگی در حوزه‌های غذا، موسیقی، گویش محلی و آداب و رسوم مختلف در مناطق جغرافیایی کشور بهره گرفته می‌شود.

وی ادامه دارد: کشور ما به دلیل برخورداری از موهبت‌های خاص الهی زمینه فعالیت مختلف شهرهای خلاق یونسکو را در هفت بخش غذا و خوراک، موسیقی، صنایع دستی، معماری، رسانه و سینما دارد و کشور ما پنج شهر خلاق را به ثبت رسانده و این ظرفیت وجود دارد که افزایش یابد

یوسفی گفت: از مسائل مهم در ثبت شهرهای خلاق توسط یونسکو توجه به آداب، فرهنگ و هنر است و کمیسیون ملی یونسکو ایران از شهرها و استان‌هایی که تمایل دارند قابلیت درون استانی را عرضه و معرفی کنند حمایت می‌کند.

معاون اجرایی سازمان یونسکو تصریح کرد: در حال حاضر ۴۹ تا ۵۰ شهر خلاق به ثبت رسیده‌اند و شبکه شهرهای خلاق توانمندی‌های خود را به هم برای تبادلات فرهنگی معرفی می‌کنند.

وی گفت: در کشور ما تنوع فرهنگی در بحث لباس و موضوعاتی که در شرایط هفت‌گانه کمیسیون ملی یونسکو مطرح شده قابلیت گسترش شهرهای خلاق را دارد و دعوت می‌شود که توانمندی‌های استان‌ها را پیگیری کنیم تا در اشاعه شهرهای خلاق یونسکو تلاش کنیم.

وی در پایان آمادگی کمیسیون ملی یونسکو ایران را برای توسعه شهرهای خلاق کشور اعلام کرد.

کد خبر 5899560

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha