به گزارش خبرنگار مهر، جمشید برزگر رئیس کانون انبوه سازان در نشست خبری هشتمین اجلاس سراسری انبوه سازان مسکن، اظهار کرد: ملی طبق طرح نهضت ملی مسکن به ساخت سالیانه حدود یک میلیون واحد مسکونی نیاز داریم که بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار واحد توسط بخش خصوصی تولید میشود.
وی افزود: حدود ۱۵۰ هزار واحد هم در بافتهای فرسوده نوسازی میشود. میماند حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار واحد که دولت باید برای اقشار پایین اجرا کند که چندان در این بخش به اهداف خود نرسیده است.
برزگر گفت: پروژه مسکن مهر به تعداد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد از سال ۱۳۸۶ مطرح شد اما از زمانی که انبوه سازان در دی ماه ۱۳۸۸ وارد این طرح شدند سرعت گرفت. تا سال ۱۳۹۱ تعداد یک میلیون ۱۴۰۰ هزار واحد تحویل و قابل استفاده شد.
رئیس کانون انبوه سازان افزود: هزینههای تحمیلی به صنعت ساختمان افزایش یافته است. به طور مثال خدمات نظام مهندسی نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش یافته و هزینه پروانه ساختمانی نیز بسیار قابل توجه شده است. در این شرایط فولاد و سیمان سهم قابل توجهی از هزینه ساخت را به خود اختصاص نمیدهد و سهم اصلی به زمین و خدمات مربوط میشود اما معتقدیم در بورس کالا باید قیمت فولاد و سیمان مدیریت شود.
وی در پایان تاکید کرد: از دهه ۶۰ تا به امروز در هر دورهای که دولت برای تأمین منابع مالی بخش مسکن ورود کرده موفق بوده است. در سال ۱۳۷۷ بین ۴۰ تا ۶۰ درصد وام بدون سپرده به سازندگان پرداخت میشد که یکی از دورههای موفق در تولید مسکن را پشت سر گذاشتیم.
رئیس کانون انبوه سازان با اشاره به اینکه قیمت پایه در بورس کالا هیچوقت شکسته نمیشود اظهار کرد: وقتی به بازار شوک وارد میشود سیمان در بورس گران میشود. در شرایط عادی که افزایش تولید نیز داریم قیمت سیمان کاهش نمییابد.
نظر شما