به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و سردار عبدالرضا آزادی رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس پیش از ظهر امروز چهارشنبه ۱۲ مهر در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست رمضانی گفت: پیش از برگزاری دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان و دانشگاهی را تجربه کردیم. برگزاری نمایشگاههای تخصصی کتاب به خصوص در حوزه دفاع مقدس به توسعه و ترویج فرهنگ مقاومت کمک میکند. ناشران و نویسندگان در این نمایشگاههای تخصصی از آثاری که دیگران منتشر کرده اند مطلع میشوند و هم افزایی ناشران با یکدیگر فراهم میشود.
وی ادامه داد: در حوزه دفاع مقدس نویسندگان تاکنون به خوبی به موضوع مقاومت پرداخته اند. این رزمایش سالانه فرصت خوبی است تا نویسندگان همه آنچه را در این حوزه تولید شده را عرضه کنند و ببینند. در این نمایشگاه ناشران و نویسندگان از سراسر کشور حضور دارند و در واقع یک پویش کشوری در حال وقوع است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: تقریظ های رهبر معظم انقلاب بر کتابهای حوزه دفاع مقدس که عمدتاً مربوط به زنان از جمله مادران و همسران شهدا و زنان رزمنده دفاع مقدس میباشد، نشان میدهد این حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کتابهایی که رهبر معظم انقلاب تقریظ میکنند پس از تقریظ با استقبال بالای مردم مواجه میشوند. شبههای مطرح است که کتابهایی که تقریظ میشوند یا با استقبال مردم مواجه میشوند مورد حمایت سازمانها و نهادها میباشند، اما چنین نیست و خرید مردم از سایتهای فروش کتاب با نام و نشان شخصی شأن این شبهه را نقض میکند.
رمضانی گفت: از نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس سال گذشته تا نمایشگاه امسال ۲ هزار و ۱۵۹ اثر چاپ و تجدید چاپ شده اند، ۵۵ عنوان آن ترجمه کتابهای مقاومت کشورهای دیگر از جمله لبنان است که در ایران ترجمه شده اند. در حوزه بین الملل کتابها عمدتاً به زبان عربی و انگلیسی ترجمه میشوند و گاهی هم به زبانهای روسی، اردو و اسپانیایی ترجمه کتابهای مقاومت صورت میگیرد.
در ادامه این نشست خبری سردار آزادی گفت: دفاع مقدس در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب مثل یک گنج است که ابعاد این گنج باید توسط اصحاب فرهنگ و رسانه استخراج شود و با زبان هنر در اختیار مردم به خصوص نسل جوان قرار بگیرد. ادبیات و کتاب یکی از زبانهای هنر است. اصحاب فرهنگ، رسانه و هنر میتوانند حماسههای دفاع مقدس و سبک زندگی شهدا را با این زبان منتقل کنند.
وی ادامه داد: دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس با هدف توسعه و ترویج فرهنگ شهادت و مقاومت و کتاب و کتابخوانی در حوزه دفاع مقدس با حضور ۱۰۰ ناشر تخصصی در حوزه دفاع مقدس از سراسر کشور همزمان با دومین کنگره ملی ۸ هزار شهید استان همدان از شنبه ۱۵ مهر تا جمعه ۲۱ مهر به مدت ۷ روز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی استان همدان برگزار میشود.
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس افزود: این نمایشگاه بیش از ۴ هزار مترمربع را به خود اختصاص داده و افتتاحیه رسمی آن عصر شنبه ۱۵ مهر در همدان خواهد بود. ساعت کاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس از ۹ صبح تا ۱۲ و ۱۶ بعدازظهر تا ۲۰ است. ناشران از ۲۷ و ۲۸ مهر فرصت ثبت نام برای حضور در این دوره از نمایشگاه را داشتند. پیش بینی شده است در حاشیه نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس نشستهای رونمایی، نقد و معرفی کتاب برگزار شود.
سردار آزادی گفت: آثار بسیار خوبی در حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده و توسط رهبر معظم انقلاب تقریظ شده و مورد استقبال جامعه گرفته است. وقتی ناشران، نویسندگان و راویان با استقبال چنین آثاری از سوی مردم مواجه شوند، ما شاهد تولید آثار فاخرتر و جدیدتری خواهیم بود.
در پایان این نشست خبری رمضانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر «بعضاً کتابهای فاخری را میبینیم که خوب معرفی و به جامعه شناسانده نشده است. غیر از تقریظ مقام معظم رهبری چه چیزی میتواند در پرفروش شدن کتاب و شناساندن آن به جامعه تأثیر گذار باشد؟ خانه کتاب و ادبیات ایران در این زمینه چه نقشی دارد؟» گفت: پایه و محور معرفی کتاب نویسنده و ناشر هستند که باید کار کتاب را بعد از چاپ رها نکنند، بلکه ادامه داشته و مستمر باشد. خانه کتاب و ادبیات ایران به دنبال ارتقا کیفی آثار دفاع مقدس است و از تمام ابزار تبلیغی و ترویجی اش برای این امر مهم استفاده میکند. بله آثاری در قله هستند و آثاری در دامنه، باید کمک کرد تا آثاری که در دامنه هستند به قله برسند. به همین منظور خانه کتاب و ادبیات ایران با برگزاری دورههایی ناشران را توانمند میکند و آموزش میدهد چه طور کتابشان را معرفی و پرفروش کنند. علاوه بر این نشستهای معرفی و نقد و بررسی کتاب نیز در خانه انجام میشود.
نظر شما