به گزارش خبرنگار مهر، حجتالله آسمند ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: هفته ملی کودک از ۱۵ مهر آغاز و تا ۲۱ مهرماه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اجرای برنامههای متفاوت در هفته ملی کودک در چهارمحال و بختیاری، افزود: ارزشمندترین سرمایه هر جامعهای کودکان آن هستند که حفاظت از امنیت، برآورده کردن خواستههای آنان و… باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شعار هفته کودک امسال «کودکی بهتر، زندگی بهتر» است، ادامه داد: هدف از برگزاری این هفته جلب توجه عمومی نسبت به اهمیت دوران کودکی است و مخاطب آن آحاد جامعه از کودکان گرفته تا بزرگسالان، مسئولان و.... است.
آسمند عنوان کرد: روزشمار هفته کودک با عناوین مختلفی نامگذاری شده است که به ترتیب عبارت از کودک، صلح، امنیت و محیط زیست، کودک، زندگی و سلامت رشد، کودک، مشارکت آگاهی و شکوفایی، کودک، خانواده، هویت و عدم تبعیض، کودک، اخلاق، تربیت و مصلحت، کودک، گذشته، حال و آینده و کودک، رفاه، بهزیستی و دسترسی برابر است.
وی خاطرنشان کرد: دو محور در هفته کودک برای کار با کودکان در نظر گرفته شده است، اجرای برنامه برای کودک و اجرای برنامه درباره کودک و در همین راستا کلیه فرایندهای عمومی رایج چه به صورت مجازی و چه به صورت حقیقی زمینه مشارکت کودکان را فراهم میکند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه در هفته کودک عضویت کودکان در مراکز کانون در سطح چهارمحال و بختیاری رایگان انجام میشود، اضافه کرد: همچنین برنامههای مختلف در ۲۱ مرکز ثابت و ۴ مرکز سیار روستایی در این استان صورت میگیرد.
آسمند بیان کرد: پیش بینی میشود ۲۲۰ برنامه ادبی، فرهنگی، هنری، به صورت جشن در هفته کودک برگزار شود، همچنین در نقاط محروم و روستایی مراکز سیار فعالتر از گذشته را فعالیت خواهند کرد.
وی تاکید کرد: بازدید دانشآموزان از مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیش از گذشته، گرامیداشت شهدای مدافع حرم، یادمان شهدای کودک، برپایی نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای کودکان در تاریخ ۱۹ مهرماه در پارک ملت شهرکرد، تقدیر از کودکانی که آثار هنری داشتند و… ازجمله برنامههای پیشبینی شده در هفته کودک در چهارمحال و بختیاری است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری به دنبال ایجاد حساسیت برای آشنایی همه مردم جامعه از مردم عادی گرفته تا مسئولان با کودک، نیازهای وی، آینده کودکان و… هستیم.
آسمند در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در حال حاضر ۲۱ مرکز ثابت فرهنگی، هنری و ادبی در سطح چهارمحال و بختیاری فعال هستند که همه در مناطق شهری واقع شدهاند همچنین ۴ مرکز سیار روستایی در ۸۵ روستای این استان فعال است و خدمات ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه محور اصلی فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری، کتاب و کتابخوانی و همه فعالیتهای کانون برگرفته از موضوع کتاب است، گفت: در حال ۲۵۶ هزار جلد کتاب در مراکز کانون در استان به صورت کتابخانههای باز در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از طریق کتابخانههای پستی برای مناطقی که دسترسی به مراکز ثابت و سیار کانون ندارند پست میشود.
آسمند عنوان کرد: چون نیاز است کتاب به روز شود کتابهای موجود در کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری هر چند سال یک بار بازبینی و اصلاح میشوند، ۸ هزار و ۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانههای سطح استان اضافه شد و قرار است تا پایان سال چند بار دیگر این تزریق کتاب انجام شود، کتابها عموماً مذهبی و دینی بودند.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در سطح چهارمحال و بختیاری انجام میشود برگزاری کارگاههای عمومی و اوقات فراغت است، در همین راستا ۴۰ عنوان کارگاه در این استان برگزار شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: یکی از فعالیتهای اصلی انجام شده طرح کانون مدرسه است که به صورت مشارکتی بین مدارس سطح استان و کانون اجرا میشود بر اساس این طرح دانشآموزان به صورت کلاسی در این طرح شرکت میکنند و تاکنون بیش از ۷ هزار دانشآموز از این طرح استفاده کردند.
آسمند بیان کرد: علاوه بر حضور دانشآموزان در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری، مربیان نیز در مدارس حضور پیدا کرده و اهداف کانون را برای کودکان مطرح و بیان میکنند.
وی به برگزاری بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: اختتامیه این جشنواره ۲۰ تا ۲۲ آبان ماه در استان برگزار میشود و اختتامیه نهایی و کشوری آن همزمان با شب یلدا خواهد بود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سال گذشته ۳۸۲ نفر در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در چهارمحال و بختیاری شرکت کردند که ۱۳ نفر از آنان برگزیده استانی معرفی شدند، چهار نفر منطقهای و دو نفر برگزیده، ملی امیدواریم امسال آمار شرکتکنندگان بیشتر باشد.
آسمند یادآور شد: همه گروههای سنی اعم از کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، پدربزرگها و مادربزرگها میتوانند بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در چهارمحال و بختیاری شرکت کنند و در هنر قصهگویی اهدافی چون انتقال مفاهیم و تربیت کودکان و نوجوانان را دنبال میکنیم.
وی اظهار داشت: انیمیشن بچه زرنگ از پنجم مهرماه در سینما بهمن شهرکرد اکران شده است، این انیمیشن به عنوان تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری جنبههای آموزشی، دینی و مذهبی دارد که با کار کارشناسی تولید شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری افزود: در این انیمیشن مفاهیمی چون حفاظت از محیط زیست و مسائل دینی گنجانده شده است.
آسمند در انتها عنوان کرد: در مجموع افراد ۴ تا ۱۸ سال میتوانند در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری پذیرش شوند این افراد بعد از ۱۸ سالگی در صورتی که علاقهمند باشند میتوانند در کانون به فعالیت خود ادامه دهند و در قالبت انجمنهای مختلف ادبی، هنری و… از ظرفیت آنان استفاده میشود.
نظر شما